Sport

Kick-box: 234 magyar érem, 10 Csongrád megyei elsőség a szegedi világkupán + FOTÓK

Kick-box: 234 magyar érem, 10 Csongrád megyei elsőség a szegedi világkupán + FOTÓK

2013. május 22., szerda
Kick-box: 234 magyar érem, 10 Csongrád megyei elsőség a szegedi világkupán + FOTÓK
kick-box_mj 127

Nem maradtak el a várakozásoktól a magyar versenyzők a hétvégén megrendezett szegedi kick-box világkupán. Hazánk küldöttsége összesen 234 érmet szerzett.

Szeged – a Magyar Kick-Box Szövetség, és a Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület együttes munkájának köszönhetően – 2005 óta évről évre megkapja a legnagyobb szabású hazai WAKO-verseny rendezésének jogát a nemzetközi szövetségtől. A XIX. Kick-Box Világkupának ezúttal - eltérve az elmúlt, zsinórban hét alkalomtól - az újszegedi sportcsarnok adott otthont. Péntek reggeltől egészen vasárnapig tatamin és ringben zajlottak a versenyek, mindkét nem részvételével, összesen 7 korcsoportban, a küzdősportok minden válfaját felsorakoztatva. A végül 24 ország 870 versenyzőjét felvonultató mezőnyben a több mint 300 fős magyar küldöttség összesen 234 érmet szerzett (67 arany, 76 ezüst, 91 bronz), s különösen jól szerepeltek a Csongrád megyei egyesületek. A legtöbb érmet, szám szerint 14-et a szegedi Combat "D" SC szerezte 3 arany, 4 ezüst, és 7 bronz eloszlásban, a három elsőséget

Bákai Blanka, Liszkai Krisztina

és

Csonka Zsófia

szerezték. A legfényesebb érmek tekintetében azonban az ugyancsak szegedi Tigers KBSZSE járt az élen: 5 arany, 6 ezüst és 2 bronz volt számukra a termés, ráadásul

Busa Gabriella

két elsőséget is magáénak tudhatott, rajta kívül

Kovács Ádám, Haska Szabolcs

és

Göncz Sándor

állhatott fel a dobogó legtetejére. Jól szerepelt a Makó Budó Klub is:

Makó Evelyn

2 arany-, és 1-1 ezüst- és bronzmedáliával gazdagodott, maga az egyesület két elsőséget, két második helyet, és három harmadik helyet tudhat magáénak. A Röszke SK 1 ezüst és 4 bronzmedállal, a Szegedi Küzdősport Klub 1 bronzéremmel zárt.

A teljes eredménylista itt érhető el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.