Sport

Kézilabda: kikapott, de NB I/B-s marad a KSZSE

Kézilabda: kikapott, de NB I/B-s marad a KSZSE

2013. május 14., kedd
Kézilabda: kikapott, de NB I/B-s marad a KSZSE
kszse_eger01

Bár a papírformát borítani nem tudta a bajnok egriek ellen, a további eredmények kedvező alakulásával bennmaradt az NB I/B-ben a KSZSE-Algyő női kézilabdacsapata.

A mérkőzéssel kapcsolatban sok illúziói nem lehettek a szegedieknek, hiszen továbbra is sok a sérült a csapatnál, ráadásul a junior korú játékosok OSB döntőn játszottak. Akik a pályára léphettek, igyekeztek megnehezíteni a már bajnok egri főiskolások dolgát, ami 25 percig sikerült, ekkor csak kettővel vezetett a hevesi alakulat. Az első félidő hajrájában megrázták magukat a vendégek, s hétgólos szünetbeli vezetésüket követően a második játékrészben nagy arányú vereséget mértek a szegedi-algyői alakulatra 45-27 arányban. Az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően két fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy Miklós Melinda tanítványai a 11. helyen végeznek az NB I/B-s bajnokságban - az egy meccsel többet játszott Kecskemét vereséget szenvedett - amely a biztos bennmaradást jelenti számukra.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 24. forduló:

Kézilabda Szeged SE-Algyő - Eszterházy KFSC-GloboSys 27-45 (13-20)

Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 100 néző. Vezette: Kozák, Wenzel.

KSZSE:

ALMÁSI - Draxler 6, FORGÓ 12, Homoki 4, Farkasinszki 1, Hódi Sz. 3, Deák 1.

Csere:

Répás (kapus), Soó, Debreczeni.

Edző:

Miklós Melinda

Kiállítás:

4 perc ill. 2 perc.

Hétméteres:

7/6, ill. 4/4. Miklós Melinda:

"Sajnos az Országos Serdülő Bajnokság döntője és sérülések, betegségek miatt nagyon foghíjasan kellett felvennünk a versenyt a bajnok csapattal, ami 25 percig volt elég. Gratulálok a már bajnok Egernek, a lányoknak hogy a bennmaradást kiharcolták, illetve az OSB csapatunknak az országos 6. helyhez!"

Junior mérkőzés:

Kézilabda Szeged SE – Eger-Globosys 34-30 (18-15)

KSZSE:

HORVÁTH – CZESZNAK 8, FORGÓ 7, HOMOKI 8, SIMON 7, Soó 1, Kovács 1.

Csere:

Tóth, Kókai (kapusok), Koltai R., Rácz 1, Szemenyei, FRÁNYÓ 1, Bánfi. Czesznak György:

"Az OSB döntő miatt két rutinos felnőtt, de még junior korú játékossal és nagyon fiatalokkal tudtunk felállni a mérkőzésre. Az így kialakított csapat hamar összhangba került és okosan, jól játszva szép győzelmet aratott."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.