Sport

Karate: négy tisza volános indul az Eb-n

Karate: négy tisza volános indul az Eb-n

2013. május 2., csütörtök
Karate: négy tisza volános indul az Eb-n
bodorgabor_honingalexander_kohegyizoltan_lassingleitnerfruzsina_2

Először ad otthont hazánk felnőtt karate Európa-bajnokságnak május 9-től 12-ig a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A kvalifikációs tornákon egyéniben

Bodor Gábor

és

Kőhegyi Zoltán

végzett az élen súlycsoportjában. A férfiaknál utóbbi és

Höning Alexander

, míg a hölgyeknél

Lassingleitner Fruzsina

kapott behívót a csapatküzdelmekre a szegedi egyesületből. Nagy készülődésben van a hazai sportági szakszövetség, hiszen házigazdaként fogadhatja a sportág színe-javát a 48. felnőtt karate Európa-bajnokságon. A páratlan eseményt nagy csata előzte meg, négy verseny eredményei alapján a legjobban teljesítő nyerhette el az indulás jogát. A Tisza Volán SC sportolói közül Kőhegyi Zoltán(-67 kg) és Bodor Gábor (+84 kg) is az első helyen végzett,

de mint arról korábban beszámoltunk

S. Kovács Ádám

világjátékok-győztes karatés javára Kőhegyi egy nagylelkű gesztussal visszalépett. Lassingleitner Fruzsina (-61 kg) és Höning Alexander (-75 kg) a második helyen zárta a kvalifikációt, ám nekik sem a nézőtérről kell végignézniük a versenyt: eredményeik alapján a csapat versenyszámban induló magyar különítményben kaptak helyet, ahogyan Kőhegyi Zoltán is. A döntésnek köszönhetően az egyéni- és csapatküzdők 17 versenyzőjéből négyet is a TVSC ad a válogatottnak. Az induló keret már hagyományszerűen a szarvasi Liget Wellness Hotelben hangolódik a nagy megmérettetésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.