Sport

Futsal: tisztes UTC-helytállás Győrben

Futsal: tisztes UTC-helytállás Győrben

2013. május 13., hétfő
Futsal: tisztes UTC-helytállás Győrben
utc_gyor08_gs

Harminc percig egyenrangú ellenfele volt és becsülettel helytállt a bajnok otthonában a tartalékos UTC a futsal NB I hétfő esti rájátszásmeccsén.

Kezdősorán kívül mindössze egy kapus- és két mezőnycserével érkezett Győrbe, az immár négyszeres bajnok Rába ETO otthonába az UTC Futsal Team hétfő este. A hazaiak hamar vezetést szereztek Ramada révén, ám az első félidő közepén gyors gólváltások nyomán az UTC jelezte, számos kulcsemberét nélkülözve is partiban kíván maradni Európa egyik legjobb csapatával szemben.

Ramada

és

Harnisch Ákos

dupláival szemben újszegedi részről

Puskás Csabáé

állt szemben az első félidő végén, ám egy hosszú szempillantással a szünet előtt

Pöszmet Tamás

remek fejese révén tartotta magát az UTC (4-3). Fordulás után is a győriek támadtak eredményesebben, Ramada már mesterhármast jegyezhetett. A félidő derekán még sikerült még felkapaszkodniuk a mieinknek

Pataki Sándor

találatával, ám a fáradtság miatti dekoncentráció végül hibához vezetett az 5 a 4 elleni támadásoknál -

Tombácz Róbert

kapus húzódott fel alkalmanként - s

Fabio

gólja után két perc alatt újabb két találat már így született a szemfüles

Dróth Zoltán

révén, ezzel ki is alakult a 8-4-es végeredmény. Mivel a forduló megegyező időpontban kezdődött találkozóján az Aramis is érvényesítette a papírformát a haladással szemben, így meg is szerezték a bajnoki bronzérmet

Frank Tamás

tanítványai, hiszen két fordulóval a vége előtt 7 ponttal vezetnek

Brinszky Adrián

legénysége előtt. Így a pünkösdhétfő és a kedd esti Pick Szeged - Veszprém kézilabdadöntő miatt szerda este 19 órára halasztott UTC-Aramis összecsapás már csak a Kertész utcaiak számára bír majd téttel a bajnoki 4. hely megszerzése miatt.

Férfi futsal NB I Felső-ág 8. forduló:

Rába ETO FC - UTC Futsal Team 8-4 (4-3)

Győr, Magvassy-sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa, Makk.

Győr:

Balázs - Ramada, Harnisch, Dróth, Fabio.

Csere:

Bárdosi, Szeghy, Bognár, Horváth G., Takács (kapus), Matkovics (kapus).

Vezetőedző:

Marco Angulo.

UTC:

Tombácz - Trucz, Pataki, Puskás, Pöszmet.

Csere:

Hernády, Lázár, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Ramada (3', 8', 22'), Harnisch (7', 15'), Fabio (33'), Dróth (34', 35'), ill. Puskás (7', 8'), Pöszmet (20'), Pataki (29'). Brinszky Adrián:

"Szolid létszámmal és elvárásokkal érkeztünk, ám motivált játékunk látványos és gólgazdag találkozót eredményezett. Mindkét fél előtt rengeteg gólszerzési lehetőség adódott, a bajnokcsapat eredményesebben használta ki ezeket, és megérdemelten diadalmaskodott."

További eredmények:

Colorspectrum Aramis - Swietelsky-Haladás VSE 7-4 (3-0) Gödöllői Bikák/Vasas Phiten - MVFC Berettyóújfalu 4-8 (1-2)

A férfi futsal Felső-ág jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC2827011995014981
2.MVFC Berettyóújfalu282026124725262
3.Colorspectrum Aramis281549118902849
4.UTC Futsal Team2812610106115-942
5.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten2813312102111-939
6.Swietelsky-Haladás VSE289316111147-3626

Online közvetítésünk:

40'

Búcsúzóul még egy távoli lövés a mieinktől, elakad. Pár másodperc múlva vége is a meccsnek. Tisztességgel helyt állt nehézségei ellenére is az UTC bajnok otthonában.

39'

Még egy lövés kerüli el az UTC kapuját.

38'

A Győr 3. számú kapusa, Takács Zoltán Gergely a kapuban, újoncot avat a Rába. A srác novemberben lesz 16 éves!

37'

Megvan a hazaiak 5. faultja. Már pár perce néggyel játszottak, de csak most sikerült elérni az ötödiket. Nem oszt, nem szoroz...

36'

Most már egyértelműen érezhető, hogy egyre fáradtabbak a mieink.

35' GÓÓÓL... 8-4.

A Győr lekopírozza az iménti akciót, de ez most sajnos nem a visszajátszás: Dróth ezúttal félpályán csípi el a labdát és lövi az üres kapunkba, 8-4.

34' GÓÓÓL... 7-4.

Tombácz fenn, 5 a 4 ellen támadunk ám Dróth szeerz labdát és háromnegyedpályáról nem hibáz a válogatott mesterlövész... 7-4.

33' GÓÓÓL... 6-4.

Ramada labdaszerzése, elviszi a szélen, középre ad, Fabio pedig Tombácz mellett a hálóba lő, 6-4.

31'

Dróth nagy helyzetben, átemeli Tombáczot, aki azonban még a gólvonal előtt utoléri azt!

30'

Nyílt csata, de óvatosak a támadások. Hazai lövés száll mellé.

29' GÓÓÓL!!! 5-4!

Hernády nagyon erőszakosan szerez labdát, mehetnek Patakival, jó a kényszerítő is, pataki Sanyi gurít az üres kapuba végül! 5-4!

27'

Továbbra is 5-4 a ellen passzolgat fegyelmezetten mindkét csapat, egyelőre egyik sem "fázik rá".

25'

Pöszmet bombasztikus szabadrúgását Balázs védi. 2-1 a faultok aránya amúgy.

24'

Dróth hatalmas lövése csattan nagyot a kapufán!

23'

Mindkét csapat próbálkozik az 5 a 4 elleni játékkal, Tombácz feljön támadásban az UTC-nél most is.

22' GÓÓÓL... 5-3.

Hét méterre a kaputól sikerül eladni a labdát, Ramada csap le rá, azonban sikerül megakasztani, de fault. A szabadrúgást a sértett nagy erővel bombázza a léc alá a hatos előttről, 5-3.

21'

Az UTC kezdi a második félidőt. kap is gyorsan egy rúgást Pataki, 1-0 oda faultokban. Puskás nagy labdája Trucznak, de közbelépnek, mielőtt nagy helyzetben lőhetne az UTC csékája!

SZÜNET!

20' GÓÓÓL!!! 4-3!

2 másodperccel a szünet előtt Tombácz kirúgását Pöszmet fejeli be a hazai kapuba! 4-3! Brávó, fiúk!

20'

Hernády suhint mellé 8 méterről a hosszú alsó saroknak.

19'

Megnyomja a végét az UTC! Lázártól kapott labdával Pöszmet, ballábas löket, bravúr Balázs kapustól is! Aztán pillanatok múltán Lázár helyzetben Pöszmet labdájával, mellé.

18'

Harnisch-sal szemben újabb Tombácz-bravúr!

17'

Dróth kerül helyzetbe, lő is, Tombácz véd.

16'

Puskás indítása után Lázár lő, kapufáét talál, ahonnan Balázs Zoltánra pattan a laszti, és szöglet. Kihozzák.

15' GÓÓÓL... 4-2.

Harnisch veri meg az emberét, keresztbe fut a hatos előtt, visszalő a rövid kapufára, aminek a tövéről pattan be a labda, 4-2.

14'

Valamelyest lenyugodott a játék az iménti gólzápor után. A hazaiak térfelén adogat az UTC, a győriek igyekeznek labdát lopni.

12'

Időt kér Brinszky Adrián, a hazaiak pompomlányaiban gyönyörködhetünk addig a játék szépsége helyett.

11'

Dróth lövőhelyzetben, Tombácz hárít.

10'

Beesik a második hazai fault, ebben 2-0 az "állás". Lázár lövését fogja Balázs.

8' GÓÓÓL!!! 3-2!

Egy kezezés utáni szabadrúgást laposan tűz rá Puskás, ez is ott van az alsó sarokban! Mi van itt?! 3-2!

8' GÓÓÓL... 3-1.

Gólszüret: Szép hazai kényszerítő végén Ramada lő Tombi felett a kapunkba, 3-1.

7' GÓÓÓL... 2-1.

Nem sokáig örülhetünk: Harnisch a jobb oldalon megcsinálja a helyzetet, erősen lő szélről, Tombáczon megpattan, becsorog... 2-1.

7' GÓÓÓL!!! 1-1!

Pöszmet lő, belelépnek, szöglet jön, a visszagurított labdát Puskás a rövid alsóba vágja! 1-1!

5'

Dacára a hazaiak korai vezetésének, enm játszik alárendelt szerepet két mezőnycserével sem az UTC. Folyamatosan rohamoznak a mieink, okosan passzolgatva.

4'

Majdnem megvan az egyenlítés! Lázár viszi a labdát, Patakinak passzol, aki hét méterről a hosszú kapufát találja el! Tombácz fel-feljövöget támadásban, mint mostanában otthon szokott.

3' GÓÓÓL... 1-0.

Ramada csinálja meg egy az egyben a helyzetet, Tombáczra vezeti a labdát, elgurít a kapus alatt 5 méterről, 1-0.

2'

Visszafogott a négyszeres bajnok, a mieink birtokolják eddig többet a labdát. Trucz távoli lövése, nincs gól.

1'

A hazaiak kezdik a találkozót.

18.25:

Lassan véget ér a melegítés és kezdődnek a bemutatások. Az már biztos, hogy a hazaiak fehér-zöld-zöld, a mieink fekete-fehér-fehér szerelésben fognak játszani.

18.20:

Az UTC-t nagypályán elszenvedett sérülések sújtják, mint alább már írtuk, de elnézve a győri névsort ott is akadnak hiányzók: sem Juanra (piros lap), sem Lódi (5 sárga lap), sem al-Ioani nincs nevezve a nagyágyúk közül - persze ettől még bivalyerős a hazai keret így is.

18.15:

Szeretettel köszöntjük Olvasóinkat a legfrissebb hétfő esti futsal alkalmából! Rövidesen Győr - UTC meccs, a foghíjasan-tartalékosan kiálló újszegedi alakulat újabb nehéz csatája következik! Kovács Gábor játékvezető 18.30-kor adja meg a jelet a kezdésre a győri Magvassy-sportcsarnokban. Az UTC kerete 12.30-kor indul útnak Szegedről az ország túlsó végébe.

A találkozó elé:

A sérülésektől sújtott UTC ezúttal sem utazhat papíron legerősebb keretével az immár négyszeres bajnok Győr otthonába, hiszen mint megtudtuk, Hegyesi Zsolt sérüléssel bajlódik, Juhász Imre pedig combizomsérülést szenvedett a hétvégén, a tartósan maródiak listáját - Koncz Zsolt, Polczer Norbert, Szentes-Bíró Tamás, Bullás Imre, Fülöp Tibor, Tóth Attila - bővítve, Dürgő Péter pedig a Bikák elleni kiállítása miatt nem léphet pályára. A bajnok számára nem bír már téttel a mérkőzés, ám ez aligha jelenti azt hogy félvállról vennék, különösen, hogy az tavalyi és az idei meccseken az újszegediek képében egy szívós, küzdős, kitartó ellenfelet ismerhettek meg Marco Angulo tanítványai. pár hete, a rájátszás 3. fordulójában ugyanúgy 3-0-ra nyeetek a zöldmezesek, mint az alapszakasz hazai meccsén, Győrben pedig nem tudott komoly ellenállást kifejteni a foghíjas Brinszky-csapat tavasszal. A mieink a 3. helyért vannak még versenyben, jóllehet négy ponttal elmaradnak a jelenleg ott tanyázó Aramis mögött, amellyel jövő szerdán vívnak majd csatát. Igaz annak lehet már nem lesz tétje, hiszen ha hétfő este a budaörsiek behúzzák a Haladás elleni kötelezőt, a Győr pedig érvényesíti a papírformát, akkor Frank Tamás egysége már behozhatatlan előnnyel fogja birtokolni a bronzérmes pozíciót. Ebben az esetben a mieink a Gödöllővel kell versenyt fussanak még a 4. helyezésért, ami ezzel együtt is jobb eredmény lenne, mint a tavalyi, újoncként elért 6. pozíció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.