Sport

Cselgáncs: szombaton Napfény-kupa a műjégpályán

Cselgáncs: szombaton Napfény-kupa a műjégpályán

2013. május 23., csütörtök
Cselgáncs: szombaton Napfény-kupa a műjégpályán
cselgancs_dzsudo_napfenykupa

Egykoron Szeged egyik kiemelkedő rendezvénye volt a dzsúdósok Napfény-kupája, amely a szombati esemény szervezői szerint újra régi fényében tündökölhet.

A 6-10 éves gyermekek számára rendezendő nemzetközi utánpótlásversenyre a szomszédos Romániából és Szerbiából is több csapat jelezte már a részvételét. Az előzetes nevezések alapján 20 egyesület 250 versenyzője lép majd tatamira. A dobogósok érmet kapnak, míg a csapatverseny első három helyezettje kupát nyer. A legnépesebb súlycsoport győztese cselgáncsruhát vihet haza. Mint

Polyák Péter

szervezőtől megtudtuk, a jövőben szeretnék bővíteni az eseményt, és még több korosztály számára meghirdetni a versenyt. Hozzátette, sikerült számos támogatót megnyerniük, hiszen a műjégpályát üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Fit World, a Dél-Konstrukt Kft., a Dorozsmai Nagybani Piac, a Fólia CargoPack Zrt., és a Top Finance&Consulting Kft. is a torna mellé állt. Az érmek átadására pedig olyan szegedieket kértek fel, akik még gyermekként a Napfény-kupán dobogón végeztek, később a korosztályos válogatottaknak is tagjai lettek, és öregbítették a szegedi dzsúdó hírnevét A Napfény-kupára május 25-én, szombaton, a szegedi műjégpályán kerül sor, a küzdelmeket öt szőnyegen bonyolítják majd le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.