Sport

Atlétika: Titán-éremeső Zentáról

Atlétika: Titán-éremeső Zentáról

2013. május 28., kedd
Atlétika: Titán-éremeső Zentáról
martonanita2

A Titán TC dobóatlétái a montenegrói edzőtáborozásukról hazatérve is folytatják menetelésüket a minél jobb eredmények és sikerek felé.

A klub legsikeresebb versenyzője,

Márton Anita

a tengerparti edzőtáborból egyenesen a Távol-Keletre, Japánba repült, hogy részt vegyen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség "Golden Gala" versenysorozatának újabb megmérettetésén. A szegedi Titán Triatlon Club versenyzője a tiszteletet parancsoló 4. helyen végzett, ezzel is igazolva, az edzőtáborban elvégzett munka szükségességét és sikerességét. Az edzőtáborba nem utazók sem tétlenkedtek ez idő alatt, ők a Diákolimpia Megyei selejtezők versenyein bizonyíthatták felkészültségüket.

Puskás Rebeka, Dávid Vanessza

és

Török Dzsenifer

a megyei középiskolások V. és VI. korcsoportjának országos döntőjére kaptak meghívást. Május közepén a Titán TC dobóatlétái a délvidéki Zentán álltak a dobókörökbe a MAGYAR-SZÓ napilap nemzetközi versenyén - nagy sikerrel, hiszen a versenyen résztvevő öt versenyző négy arany, két ezüst és két bronzérmet gyűjtött be. A szervező Zentai Atlétikai Klub és a MAGYYAR-SZÓ napilap az éremdíjazáson túl, értékes ajándékokkal pénzdíjjal jutalmazta a hat legjobb eredményt. Márton Anita ismét a távol-keleten Kínában folytatta tovább versenyeit a nemzetközi mezőnyben május közepén. A Szegedre visszatért olimpikon Sanghajban, az atlétika legmagasabb versenysorozatában a Gyémánt Ligában versenyzett, ahol egy igazán erős mezőnyben, és nem éppen a dobóknak megfelelő időjárási (szakadó eső) viszonyok közepette a nyolcadik helyezést tudta megszerezni 17,23 méteres eredményével. A benne rejlő erő és eredmény, reméljük a tavasz végére megérkezik.

Eperjesi László

tanítványa ezen a héten kedden Csehországban lép újra dobókörbe. A többi Titán dobóatléta korcsoportjának megfelelően a hét végén bizonyít majd a Diákolimpia Országos Döntőjében.

Eredmények, Magyar Szó Kupa (Zenta):

Női súlylökés:

1. Márton Anita 17,39m 3. Török Dzsenifer 11,28m 5. Dávid Vanessza 10,05m

Női diszkoszvetés:

1. Márton Anita 54,56m 2. Török Dzsenifer 35,45m 6. Dávid Vanessza 24,25m

Férfi súlylökés:

1. Tóth Miklós 10,59m 3. Ifj. Eperjesi László 10,10m

Férfi kalapácsvetés:

1. Tóth Miklós 52,96m 2. Ifj. Eperjesi László 52,72m

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.