Sport

Vízilabda: két szegedi csapat is verseng az OB II-es bajnoki címért

Vízilabda: két szegedi csapat is verseng az OB II-es bajnoki címért

2013. április 25., csütörtök
Vízilabda: két szegedi csapat is verseng az OB II-es bajnoki címért
szteehokse_vizilabda

Az elmúlt hét végén két szegedi férfi vízilabdacsapat is bekerült az OB II-es bajnoki címért harcoló legjobb öt csapat mezőnyébe.

A harmadosztályú férfi vízilabda-bajnokság A csoportjában a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylet és a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub versengett a legjobbak közé kerülésért, míg a B jelű kvintettben az SZTE EHÖK SE közvetlen riválisa a Szentesi Öregfiúk csapata volt. A többek között olyan rutinos pólósokat is, mint

Bük József

, vagy

Varga Árpád

felvonultató SZÚVTE előbb magabiztosan verte a Hódmezővásárhelyi VSC-t (15-6), majd szoros csatában a Csongrádot (8-7), így meg tudta őrízni kétpontos előnyét az SZVTK előtt, amelynek egyébként nem okozott gondot a Csabai Csirkefogók (12-8) legyőzése, vagy a HVSC kiütése (13-2). Az egyetemisták csoportjában is nagy volt a harc, hiszen a szombati csongrádi 8. kör előtt a Szentes egy ponttal vezetett előttük, s mivel a két csapat vívta a forduló nyitómeccsét, várható volt, hogy eldől az elsőség kérdése. Nos, az SZTE EHÖK SE Husztik Balázs 3, Szabó Gábor és Soós Bence 2-2 góljával 7-5-re verte a Kurca-parti riválist, s mivel a Kiskunfélegyháza nem jelenthetett problémát a szegedieknek (22-4), így ők nyerték a csoportot, s az OB I/B-s mezőnybe való feljutásért vívandó további küzdelemhez való jogot. Az 1-5. helyért zajló rájátszásban a két szegedi alakulatnak egymáson kívül a DVSE, a Tatabányai Vízmű és az UVSE egységeivel kell megbirkóznia a folytatásban. Az SZVTK és a Szentes a 6-10., a Csongrád a 11-16., a HVSC a 21-25. helyért helyért játszhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.