Sport

Vízilabda: a Fradi is kipipálva, alapszakaszgyőztes az A-Híd Szeged

Vízilabda: a Fradi is kipipálva, alapszakaszgyőztes az A-Híd Szeged

2013. április 13., szombat
Vízilabda: a Fradi is kipipálva, alapszakaszgyőztes az A-Híd Szeged
szegedbeton01_gs

Utolsó alapszakaszmeccsén nem okozott gondot az A-Híd Szegednek behúzni a Fradi elleni idegenbeli találkozót, amellyel Vincze Balázs együttese bebiztosította elsőségét e szakaszban, s az élről várhatja a rájátszást, minden pályaelőnyt élvezve.

A hét közben lejátszott Vasas - Eger szuperderbi 7-7-es döntetlennel ért véget, ami már akkor azt jelentette, hogy ha hozza kötelező győzelmeit a szegedi egység, megvan az oly régóta, s hőn áhított alapszakasz-győzelem. A tabella alsó fertályán tanyázó, szebb napokat látott FTC ellen ez nem is okozhatott gondot Molnár Tamáséknak. Ahogyan azt már a két csapat utóbbi bajnoki és kupameccseinek döntő többsége alkalmával megszokhattuk, a Fradi sokáig képtelen volt megtörni saját gólcsendjét, miközben a mieinknél ment a parádé, 4-0-első negyed után a szünet előtti pillanatokban már 9-0- is volt "ide" amikor az első zöld-fehér sapkás találat megszületett, ám még erre is jött szegedi válasz egy büntető nyomán (1-10). A harmadik negyedre való puskaporát rögtön a játékrész elején ellőtte a fővárosi alakulat, ám ekkor "csak" két szegedi találat született. A záró felvonás ismét gálát hozott,

Vincze Balázs

tanítványai ötször zörgették meg a patinás klub kapujának hálóját, miközben egyet kaptak, s 17-3-as fölényes győzelmet könyvelhettek el. Így tehát a tabella tetejéről tekinthet le a teljes mezőnyre a kétszeres kupagyőztes, bajnokaspiráns A-Híd Szeged VE, s várhatja az április 20-21-i, 24-i és 27-i játéknapokon lebonyolítandó, két győzelemig negyeddöntős párbajokat, amelyek során a 8. helyezett Szentessel kell megküzdeniük Molnár Tamáséknak - megyei rangadók következnek tehát!

Férfi vízilabda OB I 24. forduló:

FTC Waterpolo - A-Híd Szeged VE 3-17 (0-4, 1-6, 1-2, 1-5)

Budapest, népligeti FTC-uszoda. Vezette: Marjay, Kun.

FTC:

Pijetlovic - Kárteszi, Koltai, Francsics 1, Vogel, Paján, Ernyey 2.

Csere:

Kósik (kapus), Bicskei, Pohl, Szilágyi, Major.

Vezetőedző:

Szeged:

Baksa - Kiss Cs. 2, Hegedüs 1, Kunac 1, Molnár T. 2, Szivós 3, Somogyi.

Csere:

Kayes 3, Decker 1, Varga P., Juhász 1, Török 2, Younger 1.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

Emberelőny:

3/1., ill. 8/5.

Ötméteres:

-, ill. 1/1.

Kipontozódott:

Paján.

További eredmények:

EKF-EgerFood-Imola - Debreceni VSE 9-12 (3-2, 0-4, 4-2, 2-4) BVSC-Zugló - TEVA-Vasas 5-10 (3-3, 2-3, 0-2, 0-2) PVSK-Fűszért - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-17 (2-5, 1-5, 2-4, 1-3) Groupama-Honvéd - Szentesi VK 14-8 (2-1, 3-3, 5-3, 4-1) Kaposvári VK - OSC 7-12 (0-2, 1-2, 2-4, 4-4)

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának végeredménye:

ferfi_vizilabda_obi_2012-2013_26f_alapszakasz_vegeredmeny

A negyeddöntő párosítása:

A-HID Szeged VE - Valdor-Szentes ZF-Eger - BVSC-Zugló TEVA-Vasas - Groupama-Honvéd Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Debreceni VSE

A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.