Sport

Női futball: újabb nagy bravúr - pontokat rabolt a SZAK az MTK-tól! + FOTÓK

Női futball: újabb nagy bravúr - pontokat rabolt a SZAK az MTK-tól! + FOTÓK

2013. április 22., hétfő
Női futball: újabb nagy bravúr - pontokat rabolt a SZAK az MTK-tól! + FOTÓK
mtk_szak_12_szzs

A szezon legnagyobb meglepetésével szolgált a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben: a Cserenkó-csapat idegenben ikszelt az MTK-val.

A bajnoki címvédő több kulcsemberét - többek között a 2012-ben az év hazai női labdarúgójának megválasztott, szegedi származású

Vágó Fannyt

- nélkülözte a szombat délutáni találkozón, ám a győzelem így is kötelezőnek számított a válogatottakkal teletűzdelt Hungária körútiaknak a remek tavaszi teljesítménnyel a felsőházi rájátszásba bekerülő szegediekkel szemben. Az elmúlt hetekhez képest nagy melegben kezdődött a találkozó, amelyet

Vágó Attila

szövetségi kapitány is megtekintette a helyszínen. Bizonyára ez is plusz motivációt jelentett a szegedi lányoknak, akik nem ijedtek meg a neves és erős ellenféltől, amely kissé enerváltan kezdett - ebben a hiányzók mellett a hétközi magyarkupa-döntőre való készülés, valamint a válogatott programja miatti leterheltség is szerepet játszhatott. Mindezek ellenére a mérkőzés így is országos egyesnek számított, s emiatt talán kicsit le is kezelte a kék-fehér alakulat a Tisza-partiakat. Az MTK kezdettől fogva irányította a mérkőzést, de csak az első félidő hajrájában tudta megszerezni a vezetést.

Lévai Nikolett

rossz ütemben akarta elrúgni a labdát a tizenhatosra betörő

Smuczer Angéla

elől, akinek a lábát találta el - a lapot megúszta a fiatal védő, a büntetőt azonban nem lehetett, az ítéletet a 104-szeres válogatott "örökös" magyar női gólkirály

Pádár Anita

magabiztosan végre is hajtotta (1-0).

Fordulás után aztán jött a hidegzuhany nagy melegben a hazaiaknak: Szil Tünde átadását a kifutó Erdélyi kapus felett a SZAK újdonsült válogatott középpályása, Zimányi Kovács Anikó emelte át az 51. percben (1-1). A fellelkesülő vendégekkel szemben változtatott csapatán Turtóczki Sándor vezetőedző, s ez a félidő derekán újabb Pádár-gólban vezetett eredményre: a Dudás Diát váltó Miklós Gabriella maradt le Méry Ritáról, aki így zavartalanul adhatott középre az érkező csatárnak, Pádár pedig megelőzve Lévait a kapuba lőtt (2-1). Cserenkó Szabolcs ezután lecserélte mindannyiszor határozottan fellépő kapusát, Földesi Lilient, s a helyére beálló Hargas Annamária gyors, dinamikus megmozdulásaival a hátralévő időben többször is remekül tisztázott a kapu előtti kavarodások során. Mert hogy folyamatosan támadott az MTK, hogy növelje előnyét, ám nem várt fordulat következett be rövidesen. A hajrában, 7 perccel a vége előtt Zimányi Kovács a balösszekötő helyéről önzetlenül passzolt le egy labdát a csereként beállt Papp Dorinának, aki ziccerben lőtte ki a hosszú alsó sarkot, így másodszor is kiegyenlített a SZAK a bajnokjelölt otthonában (2-2). A hátralévő időben aztán tovább nyomott az MTK, de nem tudták bevenni a szervezetten védekező szegediek kapuját, így maradt a bravúros döntetlen, amely kissé szorosabbá tette az élmezőnyt. A Szegedi AK együttese következő alkalommal vasárnap, 13 órától a 2. helyen álló szombathelyi Viktória együttesét fogadja a Felső Tisza parti stadionban.

Női labdarúgó NB I felsőházi rájátszás 1. forduló:

MTK Hungária FC - Szegedi AK 2-2 (1-0) Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 100 néző. Vezette: Bartkó (Vad, Laklia). MTK: Erdélyi - Szabó Zs., Tatai, Gál, Pinczi, Tell (Somogyi 75'), Csiszár, Smuczer, Palkovics (Bobok 82'), Nagy L. (Méry 60'), Pádár. Vezetőedző: Turtóczki Sándor. SZAK: Földesi (Hargas 78') - Patocskai, Kardos, Dudás (Miklós 66'), Harcel, Szalai, Szil, Lévai, Zimányi Kovács, Lipták, Nagy Dzs. (Papp D. 55'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Gól: Pádár (38', 75'), ill. Zimányi Kovács (51'), Papp (83'). Cserenkó Szabolcs: "Felnőttünk a feladathoz, nagyon büszke vagyok a lányokra és stábunkra! A nívós ellenfél mellett kellő motiváltságot jelentett a lányoknak az is, hogy a szövetségi kapitány is megtekintette a találkozót. Valóban százhúsz százalékot nyújtott a csapat, mindenkit dicséret illet, hogy hozzá tudta tenni teljesítményét ehhez az újabb történelmi bravúrhoz. Reméljük lesz még ilyen máskor is, minden meccsen meg akarjuk mutatni az ellenfeleknek és a szakmának, hogy Szegeden komoly munkát végzünk."További eredmények a felsőházból: Viktória Trend Optika FC - Hegyvidék SE 7-2 (4-1) Astra-Bíró-Kert FC - 1. FC Femina 7-0 (1-0)

A női labdarúgó NB I felsőházi rájátszásának jelenlegi állása:

noilabdarugo_nbi_2012-2013_felsohaz_1f_szak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.