Sport

Labdarúgás: Szeged és Makó harca a bűvös három pontért

Labdarúgás: Szeged és Makó harca a bűvös három pontért

2013. április 19., péntek
Labdarúgás: Szeged és Makó harca a bűvös három pontért

Csak döntetlen ne legyen - ezzel a jelszóval vág majd neki a szombati megyei rangadónak a Tisza Volán SC Szeged és a Makó FC.

Hatpontos mérkőzésen fogadja szombaton 17 órakor a Tisza Volán SC Szeged a Makó FC-t. A megyei derbi tétje, hogy melyik együttes marad versenyben a bennmaradásért az NB III Alföld csoport további küzdelmei során. A hazaiak 21 ponttal a tizenegyedikek, míg a vendégek 19 ponttal a tizenharmadikok a tabellán, így bármennyire is pompás tavaszt produkált eddig mindkét fél (a Tisza-partiak négy győztes meccs után kaptak ki Dunaharasztiban, a Maros-partiak mérlege egy diadal és négy döntetlen), egyelőre messzire vannak álmaik megvalósításától. Annak, aki tovább akar kapaszkodni a középmezőny után, mindenképpen nyernie a kell, az iksz, az egy pont senkinek sem jó. Egészen pontosan akadnak, akik dörzsölnék a tenyerüket: a Pest, Békés és Bács-Kiskun megyei riválisok...

Online

Szombaton 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tisza Volán SC Szeged - Makó FC NB III-as mérkőzésről. Tartsanak velünk!

Tóth Ákos: Találjunk vissza a helyes útra!

A szegedi csapat bizakodó hangulatban várja a nagy megmérettetést, túltette magát a 2013-as esztendő első vereségén, s ugyanolyan intenzitással és odaadással edzett a héten, mint korábban. "Bízom benne, sok néző lesz kíváncsi erre az izgalmasnak ígérkező derbire. Nem igazán gondolok arra, hogy bármivel is meglephetjük a Makót, a két együttes remekül ismeri egymást. Azt szeretném, hogy találjunk vissza arra az útra, melyen hetekig szépen haladtunk, futballozzunk ugyanolyan hozzáállással, csillogtassuk ugyanazokat az erényeket, mint a dunaharaszti kirándulás előtt. Amennyiben ezt meg tudjuk valósítani, van esélyünk rá, hogy két vállra fektessük a vendégeket, ha viszont nem megfelelő elszántsággal és fegyelmezettséggel játszunk, akkor bizony ki is kaphatunk" - kezdte

Tóth Ákos

. A hazaiak trénere szerint mellettük szólhat, hogy fizikai állapotuk az egyik legjobb a bajnokságban, ugyanakkor ez csak iramos találkozókon érvényesülhet. Hozzátette, csak akkor lehet keresnivalójuk, ha a kék-feketék minden egyes labdarúgója százszázalékos teljesítményt nyújt. "A Makó számtalan döntetlenje egyrészt masszívságot, tartás, mentális erőt jelez, másrészt viszont valaminek a hiányát is, hiszen többször is győzelmet engedtek ki a kezükből. Jó kis csapat formálódik a Maros partján, sok tehetséges fiatallal, illetve olyan sok csatát megélt, tapasztalt, veszélyes harcosokkal, mint

Kulacsik Tamás, Puskás Csaba

vagy

Schreiber László.

Bár rájuk kiemelten kell figyelni - Kulacsiknak különösen el akarjuk venni a kedvét attól, hogy ismét három gólt rúgjon, mint múlt héten -, mégis azt mondom: ellenfelünk elsősorban csapatként igen erős. Ennek ellenére nem lehet más a célunk, mint a győzelem, hiszen szükségünk van a három pontra ahhoz, hogy a bajnokság hajrájára is maradjon matematikai esélyünk" - szögezte le a szakember. A Volánból egyébként öt sárga lap miatt

Vida Gergely

fog hiányozni, őt

Boros Ádám

vagy

Pénzváltó Bence

helyettesítheti a védelem tengelyében. Elképzelhető az is, hogy

Beretka Péter

visszakerül a kezdőbe.

Bány Tamás: Törjön már meg az átok!

Mi hiányzik a Makóból, hogy jöjjenek azok a bizonyos sikerek? - dobtuk tovább a labdát

Bány Tamásnak,

a vendégek játékos-edzőjének. "Valami kis plusz, hogy át tudjuk törni a gátat" - felelt a szakember. "Nem vagyunk rossz formában, jó csapatok ellen játszottunk döntetlent, mint a Dunaharaszti vagy a Monor. Úgy érzem, ha végre sikerülne nyernünk, az felszabadítaná a társaságot, s elképesztő lendületet adna. Sajnálnám persze, hogy ehhez pont a Volánt kellene legyűrnünk, de a mi helyzetünkben már nincs tovább mire várni. Mikor, ha nem most? Törjön már meg végre az átok!" - így Bány Tamás, utalva arra, hogy legénysége ugyan tavaly október 7-e óta nem veszített bajnokit, ám október 20-a óta csak egyet nyert meg... Kollégájához hasonlóan azt mondta, ők is nagyon várják már a megyei rangadót, habár pontosan ugyanúgy készülnek rá, mint bármely más összecsapásra. A makói mester szerint az billentheti maga javára a mérleg nyelvét szombaton, aki higgadtabb tud maradni, fejben jobban ott tud lenni. Hozzáfűzte azt is, hogy a ziccereket értékesíteni kell, nem szórhatnak el annyi lehetőséget, mint a korábbi találkozóik alkalmával. "A Szeged ereje abban rejlik, hogy a keret döntő része már utánpótláskorban is együtt játszott, azaz nagyon jól ismerik egymást a volánosok. Ha mégis említenem kell valakit név szerint,

Szélpál Tamást

és

Rácz Dezsőt

emelném ki, ők különösen veszélyes támadók. Tóth Ákos érkezésével taktikát is váltott a csapat, ami nagyon ül nekik" - vélekedett. Mint megtudtuk, makói oldalon

Bakos Ádám

sérülés,

Kalász Zoltán

pedig eltiltás miatt fog hiányozni, a sérülésből felépülőben lévő Schreiber Lászlóra viszont minden bizonnyal számíthat a szakmai stáb.

Olvassa el, mit vár a meccstől Szélpál Tamás (Tisza Volán SC Szeged)!Így készül a csatára Kulacsik Tamás (Makó FC)!

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó – Kormányos, Boros vagy Pénzváltó, Szabó A., Grünvald – Dargó – Szélpál, Mucsi, Szilágyi, Buzási vagy Beretka – Rácz.

A Makó FC várható kezdőcsapata:

Czirbus - Kulacsik, Varga, Rakonczai, Horváth G. - Horváth K., Siket, Puskás, Tóth A. - Bakos T. - Kohajda.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. szeptember 30.):

Makó FC – Tisza Volán SC Szeged 2-0 (0-0).

Makó, 300 néző, vezette: Kőrösi János (Bornemissza Norbert, Sipos Áron).

Makó:

Czirbus – Kulacsik, Magyar Gy., Gellér, Zámbori – Bánóczki, Bakos (Puskás 60′), Rakonczai, Siket – Tóth A. (Horváth 80′), Bány (Nagy 72′). Játékosedző: Bány Tamás.

Szeged:

Dongó – Kormányos, Farkas, Dargó, Buzási – Szilágyi, Puhalák (Pénzváltó 66′) – Szélpál, Mucsi (Füle 66′), Beretka – Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Magyar (54′), Nagy (83′).

Így játszott a Tisza Volán SC Szeged legutóbb:

Az NB III Alföld csoport 19. fordulójában: Dunaharaszti MTK - Tisza Volán SC Szeged 3-1 (1-1). Szeged:

Dongó - Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó, Szélpál (Harmos 57'), Szilágyi, Mucsi (Beretka 46'), Buzási (Kazi 60'), Rácz. Vezetőedző: Tóth Ákos.

A szegedi gólszerző:

Dargó B.

Így játszott a Makó FC legutóbb:

Az NB III Alföld csoport 19. fordulójában: Makó FC - Monor SE 3-3 (2-2). Makó:

Czirbus - Kulacsik, Rakonczai, Kalász, Horváth G., Horváth K., Siket, Puskás, Bakos Á. (Tóth A. 75'), Bakos T. (Schreiber 65'), Kohajda (Tóth T. 71').

Játékos-edző:

Bány Tamás.

A makói gólszerző

Kulacsik T. (3)

Kiállítva:

Kalász Z.

Az NB III Alföld csoport állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Dunaharaszti MTK18106228161236
2.Monor SE1894534211331
3.Tököl VSK1894533231031
4.Várfürdő-Gyulai TFC1885530171329
5.Soroksár SC178542617929
6.Üllő SE188283038-826
7.Nagykőrösi Kinizsi187563234-226
8.FC Dabas187383129224
9.Mórahalom VSE177372624224
10.Kecskeméti TE II.186483031-122
11.Tisza Volán Szeged186391625-921
12.Vecsési FC185492938-919
13.Makó FC1831052327-419
14.Hódmezővásárhely181413937-287

A góllövőlista élcsoportja:

1. Selei András (Monor), Magyar György (Makó, Mórahalom) 10-10, 3. Benke Bálint (Monor) 9, 4. Hollauer Balázs (Üllő), Czipper Zsolt (Vecsés), Takács Kornél (Dabas), Laurinyecz Ákos (Gyula), Claudiu Dragan (Gyula) és Tóth Attila (Mórahalom) 8-8 találattal.

A 20. forduló műsora:

Április 20. (szombat) 17.00:

Mórahalom VSE - Vecsési FC, Tököl VSK - Soroksár SC, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Hódmezővásárhelyi FC, Monori SE - Kecskeméti TE II., Tisza Volán SC Szeged - Makó FC.

Április 21. (vasárnap) 17.00:

FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi TL FC, Üllő SE - Dunaharaszti MTK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.