Sport

Labdarúgás: a futballisten kegyeiért száll harcba a Mórahalom

Labdarúgás: a futballisten kegyeiért száll harcba a Mórahalom

2013. április 30., kedd
Labdarúgás: a futballisten kegyeiért száll harcba a Mórahalom

Váratlan vereséget szenvedett Vásárhelyen a Mórahalom vasárnap, a majális árnyékában Kecskeméten készülnek javítani Csák Zoltán legényei.

Gyenge játékkal rukkolt elő az első félidőben az NB III Alföld csoportjában legjobb pozícióban álló Csongrád megyei alakulat, a Mórahalom VSE a sereghajtó és biztos kiesőnek tekinthető Hódmezővásárhelyi FC otthonában: Udvari Szabolcsék 2-0-s hátrányba kerültek a szünetig, s fordulás után hiába nyomtak nagyon, nem sikerült megfordítaniuk, vagy akár kiegyenlíteniük az eredményt, s

végül 3-2-es vereséget szenvedtek

. Ez akár végzetesnek is bizonyulhat a bennmaradásért vívott harcban, hiszen most már égetően szüksége van minden pontra a homokháti gárdának. "Semmilyen vereség nem jön jól, de ez a hódmezővásárhelyi különösen rosszkor esett. Vannak olyan mérkőzések, amelyek edzőnek és játékosnak egyaránt vállalhatók - ez a vásárhelyi első félidő számomra azonban a vállalhatatlan szintjét ütötte meg. Ennek hangot is adtam a félidőben az öltözőben, illetve szerkezetváltással és cserével reagáltunk arra a teljesítményre, amit néhányan nyújtottak az első 45 percben. Nagyon súlyos taktikai fegyelmezetlenségeket követtek el többen is, páran talán úgy hitték, a Tisza-parton sétálgatnak... Ez semmilyen csapat ellen nem áll jól, mert alapvetően tiszteletlenség, nem csak az ellenféllel, de önmagunkkal és velem, mint edzővel szemben is" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Csák Zoltán mórahalmi vezetőedző, visszatekintve a fájó fiaskóra. "A második félidőben aztán változott a játék képe, óriási nyomás alá helyeztük a Vásárhely kapuját, de ez két gólunk mellett három kapufára és három kihagyott gólhelyzetre volt elegendő - a futball istene ilyenkor, ha tiszteletlen vele szemben, nem szokta szorongatni az ember csuklóját..." - jegyezte meg a tréner, akinek nincs sok ideje bosszankodni, hiszen a márciusi tél miatt szerdán pótlandó 15. forduló csapatára váró kecskeméti találkozójára kell készülnie.

csakzoltan_vasarhely_morahalom03_gs

"Sokat futó, sokat passzoló, a korosztályos futball szisztémáját követő, 4-2-3-1-es hadrendű csapattal játszunk szerdán, amellyel szemben igyekszünk a lehető leghatékonyabban fellépni" - mérte fel a KTE második csapatát a Makóról érkezett mester. "Sajnos

Sarnyai Róbert

térdében ciszta van, ami komolyan veszélyezteti pályára lépését, jelenleg is vannak fájdalmai.

Podonyi Norbert

is félegészséges, játéka szintén bizonytalan, de rá nagyon nagy szükségünk lenne. Eltiltottunk szerencsére nincs" - tért ki a kérdőjelekre Csák Zoltán, hozzá téve, a pályára lépő homokháti tizenegy összetétele gyakorlatilag közvetlenül a meccs előtt fog kiderülni. A KTE II. - Mórahalom VSE találkozót szerda délután 17 órától rendezik Kecskeméten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.