Sport

Futsal: Hegyesi mesternégyese sem pótolhatta a hiányzókat

Futsal: Hegyesi mesternégyese sem pótolhatta a hiányzókat

2013. április 15., hétfő
Futsal: Hegyesi mesternégyese sem pótolhatta a hiányzókat

Rövid ideig tartotta a lépést az Aramisszal a hiányos UTC, amely vereségével visszacsúszott az 5. helyre.

Számos kulcsemberét nélkülözve kelt útra az UTC Budaörsre, a Colorspectrum Aramis otthonába a több válogatottal felálló patinás klub elleni meccsre. A problémák ellenére mindezidáig egyetlen válogatott játékosa,

Hegyesi Zsolt

révén hamar megszerezte a vezetést az UTC Futsal Team, igaz nagyon gyorsan fordított az Aramis

Lázár Gábor

öngóljával és

Dávid Richárd

találatával. Hegyesi rövidesen még tudott egalizálni egy szépségdíjas találattal, azonban a félidő derekától meglódultak a hazaiak, s Dávid főszereplésével sorra lőtték góljaikat. 7-2-es félidővel fordulva valóságos csoda kellett volna a feltámadáshoz, ezúttal azonban a csoda elmaradt, futószalagon érkeztek az újabb hazai találatok, amelyeknek csak Hegyesi szakította meg néha sorát, a mérkőzés nagy részében alárendelt szerepet játszó újszegedi alakulatnak többre nem futotta. Végül 11-4-re nyertek a budaörsiek, akik ezzel előreléptek a tabella 3. fokára, míg az UTC visszacsúszott az 5. helyre. Frank Péter legényei pénteken már újabb presztízscsatájukat vívják az ősi rivális Gödöllő elleni minden bizonnyal parázs ütközet képében, míg Brinszky Adrián egysége hétfőn a jelen fordulóban a Berettyóújfalutól 3-1-es vereséget szenvedő Haladást fogadja az újszegedi sportcsarnokban 19 órától. A találkozó összefoglalója megtekinthető csütörtökön 17 órakor kezdődő összeállításban a Sport1-en.

Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás 4. forduló:

Colorspectrum Aramis - UTC Futsal Team 11-4 (7-2)

Budaörs, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Farkas B., Janitz, Moldván.

Aramis:

Sikur - Tóth Sz., Németh P., Sámson, Csopaki.

Csere:

Roni, Frank P., Korozmán, Dávid, Ragadics, Frank T., Tyukász (kapus). Játékos-edző: Frank Tamás.

UTC:

Béry - Puskás, Hegyesi, Pataki, Dürgő.

Csere:

Vasas (kapus), Hernády, Szentes-Bíró, Lázár.

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Lázár (4' - öngól), Dávid (5', 14', 15', 26', 35'), Roni (12'), Németh P. (18'), Csopaki (19', 32'), Tóth Sz. (29'), ill. Hegyesi (4', 10', 31', 36').

Sárga lap:

Dávid (22'), Korozmán (27'), Németh P. (31'), ill. Puskás (25'), Pataki (37'). Brinszky Adrián:

"Csekély ellenállást fejtettünk ki, s erre nem mentség csekély létszámunk sem. Sajnos ma csak statisztaszerep jutott nekünk, az Aramis könnyedén diadalmaskodott, gratulálok a győzelmükhöz! Természetesem nem adjuk fel a küzdelmet, továbbra is az a célunk, hogy amíg matematikai esélyünk is van, küzdjünk a minél jobb pozícióért."

További eredmények a felsőházban:

Rába ETO FC - Gödöllői Bikák/Vasas-Phiten 4-1 (1-0) Swietelsky-Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 1-3 (0-1)

A férfi futsal NB I Felső-ág jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC2423011723813469
2.MVFC Berettyóújfalu231724105564953
3.Colorspectrum Aramis231247100752540
4.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten2413299092-238
5.UTC Futsal Team2311579186538
6.Swietelsky-Haladás VSE24911499128-2928

Online közvetítésünk:

40'

Nincs több gól, vége a találkozónak.

38'

Beszedjük mi is az 5. faultot. Nem oszt, nem szoroz, de egy-két hazai hiba felett szemet hunynak a sporik. Belefér, félreértés ne essék: nem ezen múlt.

37'

Csopaki lő zúgó kapufát.

36' GÓÓÓL!!! 11-4!

Szentes-Bíró indítja Lázárt, aki a kapus mellett gurít a hosszúra, érkezik Hegyesi középen, és bevágja! Mesternégyes! 11-4!

35' GÓÓÓL... 11-3.

Dávid tarthatatlan. Elmegy a szélen, aztán cimbalomszögből is belövi, 11-3.

33'

Kigyűlt az 5. hiba az Aramisnál, a mieinknek 4 van. Vasas Gábor érkezik az UTC kapujába.

32' GÓÓÓL... 10-3.

Lassan számolni is nehéz... Most körbepasszolják a labdát a hazaiak, majd Csopaki egy csel után kilövi a hosszú sarkot, 10-3.

31'

Nem láttuk tisztán mi történt, de a kettesspori ad egy sárgát Németh Péternek.

31' GÓÓÓL!!! 9-3!

Mesterhármas! Kozmetikázunk kicsit, miután Hegyesi szerez labdát a félpályán, elviszi az embere felett, majd a kapust is becsapja, s át is emeli, 9-3!

29' GÓÓÓL... 9-2.

Sajnos nem ússzuk meg... Csopaki lefordul Lázárról, passzol a hosszún érkező Tóthnak, Béry tehetetlen, a támadó az üres kapuba gurít, 9-2.

Közben eredmény: még nem bajnok az ETO, a Berettyó 3-1-re nyert Szombathelyen.

29'

Az ellentámadásból Hernády remekül passzol Szentes-Bíró Tamásnak, az ifjú titán lő is, de a 12 méterről jövő labdát Sikur hatástalanítja.

28'

Béry fogja biztosan a labdát egy Aramis-attak végén.

27'

Korozmán faultolja Patakit, ez is sárga lap.

26' GÓÓÓL... 8-2.

A hazai kapus küldi fel a labdát nagy ívben, pataki alászalad, nem tudja kifejelni, jön Dávid ő eléri, és be is fejezi, 8-2. Már négygólos.

25'

Egy-egy nem túl veszélyes mindkét oldalon.

25'

Egy kialakulófélben lévő hazai helyzetet előz meg Puskás egy Dávid elleni szabálytalansággal, sárga lap.

24'

Egyelőre nem esik egymásnak a két fél, leginkább mezőnyben megy a birkózás a labda körül.

21'

A hazaiak kezdik a második félidőt.

SZÜNET!

20'

Hernády lép ki remekül, az energikus támadó elhúzza egy védő és a kapus mellett is a labdát, ám a kapura tett laszti csak felpörög egy visszaérő lábon, Sikur így megszerzi.

19'

Időt kér az Aramis, még mindig másfél perc vissza.

19' GÓÓÓL... 7-2.

Nagy a baj... Dürgő lemarad Csopaki Istvánról, aki nem hibázza el a ziccert, 7-2. Nagyon kell az a szünet!

18' GÓÓÓL... 6-2.

Németh Péter megy el, lemaradunk róla, 10 méterről lövi ki a hosszú alsót, 6-2.

17'

Érződik a fáradtság és a rövid kispad, egyre többször maradnak le a mieink az emberekről.

15' GÓÓÓL... 5-2.

Megfogta az időkérés a mieinket! Ismét Dávidnak megy be a labda, akiről ezúttal is sikerül lemaradni, a hazai támadó aztán kissé jobbra sodródva a hatosról lövi ki a hosszú alsót, mesterhármas, 5-2.

14' GÓÓÓL... 4-2.

Frank Péter iramodik meg a bal oldalon, levezeti a lasztit az alapvonalig, aztán középre ad, lemaradunk, megint Dávid a befejezőember a hatosról, 4-2.

13'

Időt kér Brinszky mester, fújnak a fiúk egy keveset a hajrá előtt. Végül is nem árt, feleannyi mezőnycserénk van, mint az ellenfélnek.

12' GÓÓÓL... 3-2.

Nem unatkozunk! Hernády veszít labdát a félpályán, 3 a 2 ellen fordul az Aramis, beütik Roninak a labdát középre, aki nem is hibáz 4 méterről. 3-2.

11'

3-2-re módosul a faultok állása. Aztán Roni előtt egy helyzet, Lázár maradt le róla, a hazai támadó spiccel szúrja rá, 9 és fél centivel a kapufa mellett megy el a labda...

10' GÓÓÓL!!! 2-2!

Most az UTC egyenlít! Puskás megy el az oldalvonalnál, középre ad Hegyesinek, aki a kapunak háttal klasszis mozdulattal felpörgeti a labdát, majd félfordulatból a kapuba bombáz! Gyönyörű góllal 2-2!

7'

Hernády megy el a jobb oldalon, középre ad Patakinak, de mögé kapja kicsit, így veszélytelen már, nem tudja megjátszani.

5' GÓÓÓL... 2-1.

Potyognak a gólok, kapkodjuk a fejünket! Most Roni viszi be a labdát oldalt, majd a lecsorgó bogyót Hegyesi és Béry között Dávid lövi be az üres kapuba oldalról, 2-1.

4' GÓÓÓL... 1-1.

Gyorsan egalizál a hazai csapat! Egy szögletet lő be Ragadics, ami Lázár Gábor hátáról kerül a kapunkba. Öngóllal 1-1.

4' GÓÓÓL!!! 0-1!

Vezet az UTC! Pataki labdaszerzés után hazaad Bérynek aki felível a keresztbefutó Hegyesinek az ellenfél hatosához, Ballack belecsúsztat és így a jó! 0-1!

3'

Leginkább mezőnyjáték van eddig. Beszedjük az első hibát.

2'

Hegyesinél a labda, bal oldalról 9 méterről suhint kapura, véd Sikur.

1'

Az UTC kezdi a találkozót.

18.30:

Kezdődnek a bemutatások, előbb a mieink, aztán a hazaiak.

18.25:

Lassan közelednek a bemutatások. A két csapatot az Aramis U13-as, és a Sülysáp U11-es országos döntőbe jutott ifjoncai fogják felvezetni a pályára! A fiatal focisták most veszik át érmeiket és a címmel járó trófeákat is. Gratulálunk!

18.20:

A reggeli állapothoz képest a jelenlegi bajnoki tabellára pillantva azt láthatjuk, hogy az UTC és a Gödöllő ugyanúgy áll 38 ponttal, dacára annak, hogy a Bikáknak 41 volt. Ez az őszi Aramis - Gödöllő/Vasas meccs folyománya: az akkor 5-2-es Gödöllő-diadallal véget érő találkozót egy jogosulatlan szerepeltetés miatt megóvta az Aramis (-4 pont a Bikáknak), ám a döntést annulálták, mivel az eljárás során hibák történtek. Miután újravizsgálták az ügyet, ismét az Aramisnak adtak igazat a döntnökök, ám ezúttal csak 3 ponttal büntetve a Bikákat, s egyszeriben még szorosabbá vált a 3. helyért küzdő mezőny (Gödöllő, UTC 38-38 pont, Aramis 37). Így aztán ez a ma esti találkozó még inkább kulcsfontossággal bír a két érintett fél szempontjából.

18.15:

Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rövidesen kezdődik az UTC újabb rájátszásmeccse az Aramis ellen. A csapatok már egy ideje melegítenek.

A találkozó elé

"Ahogy közeledik a bajnokság vége, egyre kevesebben vagyunk" - jegyezte meg keserűen Erhardt Szilárd, az UTC technikai vezetője. "Koncz Zsolt nem tud jönni, Trusz Zsoltnak kifordult a bokája a Nagybaracska vasárnapi meccsén, Tombácz Róbert beteg, Juhász Imre és Fülöp Tibor eltiltás miatt nem játszhat" - sorolta a veszteséglistát a szakember. Az UTC hétfő délután 14 órakor indul Budaörsre, a találkozó 18.30-kor kezdődik a helyi városi sportcsarnokban. Az UTC szempontjából már csak amiatt is fontos ez a találkozó (is), mivel egy esetleges győzelemmel Hegyesiék pontszámban beérnék a 3. Gödöllői Bikákat. Az Aramissal az idén egyébként két 3-3-as döntetlen a mieink mérlege, míg tavaly egy 10-3-as vereség mellett egy 7-2-es győzelmet könyvelhettek el a Kertész utcaiak. A bajnokság felsőházában egyébként már pénteken lejátszották a Győr - Gödöllő mérkőzést, amit az esélyeknek megfelelően simán nyertek a hazaiak (4-1), akik jelenleg 19 ponttal előzik meg a 2. Berettyóújfalut.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.