Sport

Cselgáncs: 180 milliós állami támogatást kap az Eb

Cselgáncs: 180 milliós állami támogatást kap az Eb

2013. április 2., kedd
Cselgáncs: 180 milliós állami támogatást kap az Eb

Az állam 180 millió forinttal támogatja az április 25. és 28. között sorra kerülő budapesti cselgáncs Európa-bajnokság lebonyolítását.

Simicskó István

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az Eb keddi, kampánynyitó sajtótájékoztatóján közölte, a hozzájárulás egyben fedezi a Papp László Sportaréna bérleti díját is. "A dzsúdósok 13 pontot szereztek a londoni olimpián, ezért külön öröm, hogy a kormány céljainak megfelelően az ő idei Európa-bajnokságukra is Magyarországon kerül sor" - hangsúlyozta az államtitkár. Londonban

Ungvári Miklós

ezüst-,

Csernoviczki Éva

bronzérmet nyert.

Tóth László

, a magyar szövetség elnöke kifejtette, a sikeres nyári játékok után a közfigyelem a cselgáncsosok felé fordult, így remélhetőleg sokan kilátogatnak majd a 350-400 millió forintos büdzséjű Eb-re, amelynek egyéni küzdelmeiben - az új szabályoknak megfelelően - kilenc férfi és kilenc nő képviseli majd a hazai színeket.

Kovács Antal

, a honi dzsúdósport eddigi egyetlen olimpiai bajnoka elmondta, neki sosem adatott meg, hogy hazai Európa-bajnokságon lépjen tatamira, ezért nagy dolog, hogy az 1981-es debreceni férfi Eb után végre teljes létszámban megmutathatja magát a válogatott a közönségnek. A sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a Közgép Zrt. négy évre szóló szponzori támogatást nyújt az Ungvári fivéreknek, Miklósnak és

Attilának

, illetve klubjuknak, a Ceglédi VSE-nek. Az eseményen a résztvevők - köztük

Tuncsik József

és

Nagy Zsuzsa

, az első magyar férfi és női Európa-bajnok - megtekintettek egy werkfilmet a médiakampány előkészületeiről, majd bemutatkozott a kontinenstorna kabalaállata, egy dzsúdóruhába öltözött magyar vizsla, "akinek" a nevére pályázatot írtak ki a szervezők. A Magyar Posta kedden bélyeget bocsátott ki a 62. Eb tiszteletére, a lakosság óriásplakátokról, villamosok felületeiről és televíziós kisfilmek révén is tájékozódhat a kontinenstornáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.