Sport

A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn jobban van

A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn jobban van

2013. április 11., csütörtök
A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn jobban van
A szövetségi kapitánynak szerencsére javult az állapota. Fotó: Gémes Sándor

A körülményekhez képest jobban van a leukémiával kezelt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség csütörtöki közleménye szerint a 48 éves szakvezető 6-7 hete nagyon rossz állapotban volt, szervezete nem reagált a kemoterápiás kezelésekre, ráadásul tüdőgyulladást kapott, és mesterséges kómában kellett tartani. A helyzet drámai volt. A norvég orvosok egy új eljárással próbálkoztak, úgy tűnik, sikerrel.

Böhn

szervezetében kedvező változás állt be, a vértestek aránya a megfelelő módon változott. Az eljárás jelenleg is tart. Böhn annyit üzent, hogy optimistán várja a fejleményeket, és minden rákbeteg számára az a legfontosabb, hogy ne adja fel a betegség elleni küzdelmet. A nemzeti válogatottal decemberben Európa-bajnoki bronzérmes norvég szakembernél egy év eleji vizsgálat során akut leukémiát diagnosztizáltak, amelynek azonnal megkezdték a gyógykezelését Oslóban. A biztos világbajnoki résztvevő csapattal azóta

Siti Bea

másodedző foglalkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.