Sport

Vízilabda: mégis a felsőházban folytathatják az EHÖK-ös lányok

Vízilabda: mégis a felsőházban folytathatják az EHÖK-ös lányok

2013. március 13., szerda
Vízilabda: mégis a felsőházban folytathatják az EHÖK-ös lányok

Bár csoportjának harmadik helyén végzett, mégis biztos résztvevője lett az OB I/B felsőházi rájátszásának az SZTE EHÖK SE női vízilabdacsapata.

Mint arról legutóbb beszámoltunk, az októberben elmaradt, február végén pótolt 1. forduló tét nélküli mérkőzésein

egy döntetlennel és egy vereséggel zárt

az SZTE EHÖK SE női vízilabdacsapata, s az A csoport 3. pozíciójában végzett. A versenykiírás szerint így a B jelű ötös 3. helyezettjével kellett volna "selejtezőt" játszania a felsőházba kerülésért a szegedi egységnek, az ellenfél az Angyalföldi Sportiskola és a Bánki VSE mögött végzett Slavia Bratislava fiatal gárdája lett volna. Azért a feltételes mód, mivel - mint az SZTE EHÖK SE háza tájáról megtudtuk - a szlovákok visszaléptek a párharctól a szegedi csapat javára, amely így az ő helyükön bekerült a legjobb öt közé. A két együttes tavalyi mérkőzésein egyébként mindkétszer EHÖK SE győzelem született. Ennek jegyében Bordás Tímeáék a felsőházban az említett ASI és Bánki csapatán kívül a saját csoportjukból továbbjutott Szentessel és Honvéd POLO utánpótláscsapatával kell megmérkőzzenek. Szombaton már meccselnek is a lányok az 1-5. helyért kiírt küzdelmek 1. körében, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában. A Tisza-parti alakulat az első fordulóban előbb reggel 10 órakor az Angyalföldi Sportiskolával, 12 órától pedig a Bánkival mérkőzik meg. A kiírás szerint a további játéknapok április 27. (ekkor a Szentes és a Honvéd az ellenfelek), május 12. (ASI, Bánki) és június 16. (Szentes, Honvéd), a helyszínekről még nem született döntés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.