Sport

Rögbi: három szegedi is ott lehet az U18-as Eb magyar keretében

Rögbi: három szegedi is ott lehet az U18-as Eb magyar keretében

2013. március 31., vasárnap
Rögbi: három szegedi is ott lehet az U18-as Eb magyar keretében

Április 2-7. között Esztergomban rendezik a FIRA AER U18 C-csoportos Európa-bajnokságot. A tornára készülő U18-as rögbiválogatott felkészülése a hétvégén hajrájánál tart.

A szegedi Gorillák csapatának három játékosa,

Kómár Tamás, Kovács Márk Manó

és

Kálmán Benedek

vett részt a felkészülésben és a végső, 24 fős keretbe kerülésre is van esélyük. A szegedi játékosok felkészülését a Springbok Trans Kft. támogatása biztosította, ennek köszönhetően mindhárom játékos valamennyi keretedzésen és edzőtáboron részt tudott venni. A bő keret 30 játékosa március 29-30-án egy utolsó edzőtáborozáson vesz részt két edzéssel és egy tesztmérkőzéssel az Eb esztergomi helyszínén. Az edzőtábor végén, a tesztmeccset követően hirdetik ki az Eb-résztvevő 24 fős keretet. Ők április 1-én 17 órakor találkoznak újra és kezdik meg a felkészülést a kontinensviadal Ausztria elleni nyitómeccsére, amely szerdán 14 órakor kezdődik Esztergomban, a Vasas Stadionban. A felkészülés és a korábbi évek tapasztalata alapján

Debreczeny Dénes

vezetőedző a kötelező győzelem kategóriába sorolta a mérkőzést, a versenyrendszert ismertetve pedig elmondta, hogy a FIRA utánpótlás-rendszere alapján a C csoportban 4 ország versenyez azért, hogy a csoport győzteseként 2014-ben a B csoport 8 országa között versenyezhessen tovább. A C csoportban Ausztria, Moldávia, Bulgária és Magyarország található, s amennyiben a hazai csapat hozza a kötelező győzelmet a nyitómeccsen, akkor a Bulgária-Moldávia mérkőzés győztesével lép pályára annak érdekében, hogy csoportgyőztesként feljusson a B csoportba. Az Eb valamennyi mérkőzése ingyenesen megtekinthető az esztergomi Vasas Stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.