Sport

Labdarúgás: K. Tóth-dupla akasztotta meg a vasutasokat + FOTÓK

Labdarúgás: K. Tóth-dupla akasztotta meg a vasutasokat + FOTÓK

2013. március 24., vasárnap
Labdarúgás: K. Tóth-dupla akasztotta meg a vasutasokat + FOTÓK

Látványos akciókkal és gólokkal tűzdelt meccsen nyert magabiztosan a Tápé a harcosan küzdő SZVSE ellen.

Bár a Tápé fölénye már az első negyed óra múltán kirajzolódott, a SZVSE reményei a pontszerzésre egészen a 71. percig megmaradtak. A kékek hiába rohamozták a vasutasok kapuját, Pluhár nagyszerű formában védett, a kontratámadások pedig gyakran okoztak komoly feladatot a vendégek védelmében. A sárga-feketék portásán ezen a meccsen csakis olyan megmozdulásokkal lehetett kifogni, amit K. Tóth Gyula mutatott be, akinek mindkét megmozdulása igazi csatárteljesítmény volt. Itt meg kell jegyezni, hogy Brinszky lába nélkül nem sokra ment volna K. Tóth, aki mellesleg idén már öt gólt lőtt a SZVSE-nek. A mérkőzés végére egyértelművé vált a tápéi fölény és nem volt kérdéses a győzelmük sem, ami egy nagy ugrás Paksi Péter csapatának, hiszen ha az elmaradt UTC elleni derbit is abszolválni tudják, akkor máris a dobogó harmadik fokára léphetnek.

A megyei I. osztály 19. fordulójában:

Szegedi VSE - Tápé ESK 1-3 (0-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezeti: Bán Imre (Boros Máté Dávid, Takács János).

SZVSE:

Pluhár - Ágoston, Pécsek, Fülöp, Nagypál, Papp (Bálint 76'), Mészáros, Szántó, Sztuparity (Árva 60'), Szalma, Kiss. Vezetőedző: Berki István.

Tápé:

Kispéter - Szűcs, Szélpál, Hegyesi A., Márki, Németh (Cseh 86'), Brinszky, Tóth (Farsang 86'), Kárász (Mike 68'), Péter (Kőszegi 80'), K. Tóth. Vezetőedző: Paksi Péter.

Gólszerzők:

Szalma (56') illetve Tóth L. (32'), K. Tóth (71', 79').

Sárga lap:

Pécsek (32'). Berki István:

Gratulálok a Tápénak, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Paksi Péter:

A nagy hideg ellenére jó színvonalú mérkőzést vívtunk, úgy érzem, mi irányítottuk a játékot, a vasutasok kontrái azonban veszélyesek voltak. Szép gólokkal sikerült a győzelmet megszereznünk.

Online közvetítésünk:

90' Vége a mérkőzésnek 86' K. Tóth lőtt főlé egy labdát húsz méterről. Kettős csere is volt, Farsang és Cseh állt be Tóth és Németh helyére. 80' Pétert váltja Kőszegi a kékeknél. 79' GÓÓÓL! Jobb oldali beívelést vett le K. Tóth szép mozdulattal, 17 méterre középen, majd a védő mellett fél fordulattal ellőve a labdát a kapu bal oldalába bombázott. 1-3 78' K. Tóth iramodott meg a kapu felé, versenyt futva védőjével, de kicsit hosszan szöktetett a tizenhatos előtt, és a kapujából kilépő Pluhár vetődve tisztázott a csatár elől. 76' Csere a SZVSE-nél: Papp jött le, Bálint ment fel. 71' GÓÓÓL! Brinszky jobb oldali beadását öt méterről passzolta be K. Tóth. 1-2 70' Egy vasutas kontratámadás: Kis húzta meg a jobb szélt, az alapvonal előtt a kapu elé passzolt, a középre érkező Mészáros pedig becsúszva próbálta bekotorni a labdát. Kispéter vetődve mentett. 68' Csere a Tápénál, Mike megy fel Kárász helyére 67' Szűcs szép, jobb oldali egyéni akciója után került be a labda Némethez középre, aki fel fordulásból, a tizenhatos vonaláról tüzelt. Pluhár a léc alól tolta ki a labdát. 60' Árva váltotta fel Sztuparityot a vasutasoknál. 59' Ziccer a másik oldalon: egy szemfüles indításból lépett meg Márki a bal összekötő helyéről, az öt és feles sarkáról tüzelt. Pluhár bravúrral fogta a rövidre tartó, életerős lövést. 56' GÓÓÓL! Az erőszakos lendület góllá érett, Sztuparity indította ez Szalmát a bal szélen, rendkívül jó ütemben, aki lefutva védőjét balról a tizenhatoson belülre tört. Futtából, 13 méterről kilőtte a ba felső sarkot. 1-1 55' A második játékrész első tíz perce a SZVSE csapatáé, a vasutasok szervezik most a játék menetét, próbálják áttörni a tápéi falat. 48' Látványos tápéi akció: 25 méterről K. Tóth ugratta ki a bal oldalon Brinszkyt, aki lefutott az öt és feles vonaláig, majd visszasarkazta a labdát a mögötte érkező Kárásznak, aki így szabadon lőhetett, próbálkozását azonban lábbal hárította Pluhár. 46' Folytatódik a mérkőzés! SZÜNET45' Vége az első félidőnek! 40' Újabb Brinszky szabadrúgás, ezúttal bal oldalról, a tizenhatos sarkáról tekerte rá. Pluhár kapusnak kellett kiöklöznie a labdát. A másik oldalon is feljegyezhetünk egy veszélyes szögletet, amiről centikre maradt le Fülöp. 32' GÓÓÓL! Brinszky bal oldali szögletébe csúsztatott bele röviden Tóth L. Labdája a hosszú kapufára szállt, onnan lepattant a gólvonalhoz, majd a kapus kezébe. A partjelző beintette a gólt, ítélete szerint a gólvonal mögé pattant a labda. Reklamálásért sárgát kapott Pécsek. Íme a gól fotókban!
31' Németh jobb oldali átfutása után tört a kapu felé, nagy erővel lőtte be a labdát, de Pluhár kiütötte azt. 30' Az utóbbi percekben nem túl eseménydús a találkozó, egy tápéi szögletet tudunk csak feljegyezni, ami elsuhant a berobbanó játékosok feje előtt, illetve egy felívelést, amit a vasutas kapus kilépve magához ölelt. 24' Továbbra is kék mezes rohamok jellemzik a találkozót, a jobb és baloldali széleken futnak a tápaiak a vasutasok mögé, beadásaik azonban elhaltak a védőfalon 18' A bal oldalról lőhetett most Brinszky szabadrúgást 22 méterről. Félmagasan eltekert lökete a jobb kapufán pattant. 16' Kárász kapott sárga lapot félpályán elkövetett szabálytalanságért, egyelőre mezőnyben folyik a küzdelem, emberfölényben játszik a Tápé. 12' Brinszky jobb oldali szabadrúgása szállt a jobb oldala, ahol Péter érkezett a hosszú oldalon, és passzolta be a kapus alatt a labdát a hálóba - a partjelző zászlója lengett, leshelyzet miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. 10' Szűcs a félpályáról szép mozdulattal tette a meglépő Brinszky lábára a labdát a jobb oldalon, aki egészen 11 méterig robogott, majd lőtt. Pluhár védte a löketet. 6' A tápéiak kezdtek támadóbb szellemben, a SZVSE az előbb tudott eljutni a vendégek védő harmadába. A felívelt labdát Kispéter lehúzta. 3' A jobb összekötő helyéről, 22 méterről rúgott szabadrúgást Brinszky, próbálkozása azonban lecsúszott a lábáról, és két méterrel mellé-fölé szállt. 1' A SZVSE kezdte a találkozót. 16.55 Egy küzdelmes Dorozsma-Csanádpalota küzdelem után egy másik rangadó, a Tápé-SZVSE mérkőzés kezdődik el. A pályaválasztó vasutasok sárga fölső és fekete alsó szerelés, a vendégeknek világoskék szerelés vékony fehér csíkkal. A SZVSE csapatát ezúttal nem erősíti Hegyesi Zsolt, aki megbetegedett, és a mérkőzés előtt be is lázasodott. A kispadon csereként foglal helyet. 17 órakor Bán Imre sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk is.

A találkozó elé:

A 34 pontos Tápé a hetedik, míg a 25 pontos Szegedi VSE a nyolcadik helyről várja a megyei I. osztály 19. fordulójának zárómérkőzését. Igazi helyi presztízscsatáról van szó, hatalmas küzdelmet várhatunk az összecsapástól. A tápéiak igen masszív alakulatukat télen tovább erősítették, s jól is rajtoltak, hiszen a Kisteleket 3-1-re, az FK 1899 Szegedet 4-1-re verték márciusban. Ezt a sorozatot akarják minél tovább folytatni. A vasutasok a Bordány elleni 1-0-s, illetve a Csongrád elleni 3-1-es siker után legutóbb Hódmezővásárhelyen torpantak meg, ahol a HFC II. 3-1-re verte meg őket. Most minden bizonnyal javítani szeretnének, még akkor is, ha pályájuk talaja nagyon felázott, játékra alkalmatlan, így a Felső Tisza parti stadionban műfüvön kell fogadniuk az ellenfelet. Ha visszatekintünk a két fél őszi meccsére, ismét megerősítést nyer korábbi állításunk, miszerint parázs kilencven percre van kilátás. Tápén úgy nyert 3-0-ra a hazai alakulat, hogy K. Tóth Gyula a 79., 81. és 82. percben talált a hálóba, miközben a vendégektől két labdarúgót is kiállított a játékvezető...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.