Sport

Kajak-kenu: egykori edzője is szégyelli magát Janics helyett

Kajak-kenu: egykori edzője is szégyelli magát Janics helyett

2013. március 19., kedd
Kajak-kenu: egykori edzője is szégyelli magát Janics helyett

"Nem tisztességes, amit Janics Natasa Szerbiával tett. Senki sem kényszerítette arra, hogy a szülőhazájába visszatérjen" – idézi Kovács László, a háromszoros olimpiai bajnok kajakosnő egykori szegedi edzője által a belgrádi Szport napilapnak tett nyilatkozatot az MNO.hu.

Mint a Magyar Nemzet Online írása

megemlíti egy közelmúltbeli internetes szavazáson a magyar sportközönség 77 százaléka az ellen foglalt állást, hogy

Douchev-Janics Natasát

visszafogadják a magyar válogatottba. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló legfrissebb húzását

Kovács László

, egykori szegedi edzője sem támogatja. "Nem tisztességes, amit Natasa Szerbiával szemben tett. Nem tudom, mi ihlette Natasában azt a gondolatot, hogy visszatérjen a szülőföldjére, de a döntését maga hozta meg, senki sem kényszerítette erre. Most hogyan tovább? Sehogyan! Ismét visszajönne Magyarországra, és magyar színekben versenyezne tovább. Ilyen dolgokat sportemberek nem csinálnak" – idézi Kovács László nyilatkozatát a lap. A tréner hozzátette, Douchev-Janics lépése miatt ő maga is szégyelli magát, hiszen több, az ügyben szereplő szakembert is közelről ismer, s a sportolónő lépését pedig tisztességtelennek tartja. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos korábbi trénere a magyar és a szerb szövetség közötti anyagi jellegű vita új vetületeire is kitért, ugyanis a Szerb Olimpiai Bizottság

Đorđe Višacki

főtitkár szavai szerint 8200 euróval segítette Douchev-Janics bulgáriai és portugáliai felkészülését. „A magyar szövetség 150 000 euró kártérítést kért Janics Natasáért, amikor úgy döntött, hogy visszatér Szerbiába. Most a szerbeknek vissza kellene kérniük a magyar szövetségtől ezt a 8200 eurót, amit Natasa felkészülésére költöttek?” – vetette fel Kovács László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.