Sport

Hátország: sikeres régiódöntőket vívtak az ÉKI-s lányok

Hátország: sikeres régiódöntőket vívtak az ÉKI-s lányok

2013. március 31., vasárnap
Hátország: sikeres régiódöntőket vívtak az ÉKI-s lányok

Az idei versenyszezontól kezdve új régióbeosztást alakított ki a Magyar Kézilabda Szövetség az ERIMA országos utánpótlás kézilabda bajnokságban. A változás Csongrád megyét és benne az ÉKI U10-es lánycsapatát is érintette, akik két korosztályban, az U10-ben és az eggyel idősebbeknél, az U11-ben neveztek.

A megyei fordulókat már az ősz folyamán lejátszották, az ÉKI megyei arany és ezüstéremmel gazdagodott. A Badó László Régióbajnokságban csak Bács-Kiskun megye legjobbjaival kellett összemérniük az erőt, hiszen Tolna megyét átsorolták egy másik régióba. A cél természetesen itt is a győzelem volt az Éles-kézisulisoknak. Az U10-es korcsoportban március 2-án, Hódmezővásárhelyen rendezték a továbbjutásról döntő mérkőzéseket. A csoportban a KSZSE és a Kalocsa várt az ÉKI-re. Magabiztos győzelmek után az elődöntőben a Kecskemét, majd a döntőben a Vásárhely együttesét is felülmúlták a lányok 29-13-ra. Négy mérkőzésen 106 dobott gól mellett csak 27 szerepelt a kapott találatok oldalán. A folytatásban régióbajnokként az országos elődöntőben két, papíron gyengébb csapat következik a csoportmeccseken - a cél ott is a győzelem, és ezáltal az országos nyolcba kerülés. A tavalyi szezonban Vörösmarty néven ez már sikerült, sőt, a csapat a negyedik helyen végzett. A 3 napos országos döntőt május 17-19 között rendezik.

Eredmények a régiódöntőn:

ÉKI - KSZSE 23-7 ÉKI - Kalocsa 30-5 ÉKI - Kecskemét 24-2 ÉKI - HLKC 29-13 Az U11-eseknél március 24-én, Kalocsán találkoztak a régió legjobb csapatai. Ahogy a megyei fordulóban is, csak a KSZSE tudta az ÉKI-t megállítani, miután 19-15-ös győzelmet aratott. Az egy évvel idősebbek ellen nyújtott teljesítmény azonban biztató, és ezzel az ezüstéremmel is továbbjutottak az országos elődöntőbe, azaz Magyarország legjobb 24 csapata közé. Az országos elődöntőből, az U10-hez hasonló módon, két csapat jut az országos nyolcba. Nem tűnik lehetetlen feladatnak.

Eredmények a régiódöntőn:

ÉKI - Lajosmizse 31-2 ÉKI - Kalocsa 17-6 ÉKI - Szeged-KKSE 20-7 ÉKI - KSZSE 15-19 Az ERIMA mellett egy rangos tornán is rész vett az ÉKI. A tavaszi havazás ugyan kissé felborította a szentesi Kézilabda Fesztivál programját, de a március 16-17-én megrendezett versenyen egy arany (U10) és egy bronzéremmel (U11) lett gazdagabb a klub. A torna legtechnikásabb játékosa a 2003-as születésű

Vass Víta

, míg legjobb kapusa a szintén 2003-as

Szalma Zita

lettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.