Sport

Futsal: vereség a viharsarkiaktól, elúszott a felsőház

Futsal: vereség a viharsarkiaktól, elúszott a felsőház

2013. március 7., csütörtök
Futsal: vereség a viharsarkiaktól, elúszott a felsőház

Alulmaradt a dél-alföldi futsalrangadón az SZTE EHÖK SE csapata a békéscsabai Viharsarokkal szemben az NB II Keleti csoport legutóbbi fordulójában.

A labdarúgó Csongrád megyei II. osztályban sereghajtó Balástya, és a Békés megyei élvonal egyik élcsapata, a Méhkerék alakulataira épülő két gárda. Az ősszel 8-5-ös csabai sikerrel zárult viharsarki találkozó visszavágójának tétje - szegedi győzelem esetén reális eséllyel pályázott volna a felsőházra az EHÖK SE, épp a Békés megyeiekkel szembeni versenyfutásban komoly előre lépést megtéve - talán túlzottan is rányomta bélyegét a játékra.

Amint arról a Hökkentő.hu beszámol

, az első félidő derekán

Ferenczi András

révén került előnybe a hazai alakulat, ám a szünet előtti hajrára abszolút fölénybe kerültek a vendégek, igaz egyenlíteniük ekkor még nem sikerült. A második félidő elején aztán ez is összejött,

Szarka Zoltán

lövésével szemben volt tehetetlen

Gyenes Tamás

kapus, majd a játékrész derekán

Knyihár Dániel

fordította meg a meccset. A hajrában 5 a 4 elleni játékkal próbálkozott a Tisza-parti alakulat, ám ezúttal nem sikerült betalálni, igaz az utolsó pillanatokban Bacher Dávid előtt valódi egyenlítési lehetőség is kialakult. A viharsarkiak 2-1-es győzelmükkel a hátralévő találkozók realitásait figyelembe véve gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tettek szert a felsőházat jelentő 7. helyért való versenyfutásban, így az SZTE EHÖK SE számára már kvázi eldőlt az alsóházi folytatás.

Férfi futsal NB II Keleti Csoport 22. forduló:

SZTE EHÖK SE - Méhkeréki SE 1-2 (1-0)

Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 50 néző. Vezette: Kárösi, Kaszala, Tóth.

SZTE EHÖK SE:

Gyenes - Várnagy, Ferenczi, Kalános, Berndt Csere: Huszár, Herczeg, Bacher, Kozma, Szokolai, Hegedűs, Nagy (kapus).

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Békéscsaba:

Könyves - Dohányos, Szarka, Knyihár, Farkas.

Csere:

Patka (kapus), Balogh, Bessenyei, Szabó, Veres, Lukucz.

Vezetőedző:

Kiss László.

Gól:

Ferenczi (13'), ill. Szarka (24'), Knyihár (31').

Sárga lap:

Knyihár (12'). Cserenkó Szabolcs:

"Amit vártam, azt kaptam a meccstől - egy nem túl sok gólos meccset. Sajnos az utolsó gólt nem mi lőttük. Két hasonló képességű csapat játszott, de nem vagyok benne biztos, hogy a jobb csapat nyert. Sajnos nem tudtunk nyerni, pedig én bíztam benne. A végén az 5 a 4 elleni játékot új formában játszottuk, sajnos idegesen és kapkodóan."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.