Sport

Futsal: harmadszor kupagyőztes a Rába

Futsal: harmadszor kupagyőztes a Rába

2013. március 11., hétfő
Futsal: harmadszor kupagyőztes a Rába

A vasárnapi kupadöntőn a papírformának megfelelően a Rába ETO FC gárdája diadalmaskodott az elődöntőben az UTC-t búcsúztató Haladással szemben.

Mint szombat esti

online közvetítésünkben beszámoltunk róla

, a hajszálnyival esélyesebb UTC Futsal Team együttese a végjátékban három góllal, 8-5-re kikapott a Swietelsky-Haladás VSE egységétől a férfi futsal magyar kupa Győrben rendezett elődöntőjében, így akárcsak tavaly, idén is bronzérmet szerzett a sorozatban. A másik ágon a tavalyi finálé ismétlődött, ahol a bajnokságban is első számú esélyes győri Rába ETO visszavágott a Berettyóújfalunak az előző évi 4-0-s zakóért, sima 4-1-es győzelmet aratva. A vasárnapi döntőben aztán

Marco Angulo

tanítványai hamar 2-0-s vezetésre tettek szert a szombathelyiek ellen, aki a szünetre még fel tudtak kapaszkodni egy gólra, ám fordulás után beindult a Rába, és elsöprő, 7-1-es győzelmet aratott, megszerezve négy év alatt harmadik kupagyőzelmét. A férfiak fináléját a nőké előzte meg, ahol az Astra már az első félidőben 5-1-re faképnél hagyta a Horváth Hannával soraiban felálló Univerzum csapatát, s végül 9-4-es sima győzelmet aratva vitte véghez a trónfosztást. A súlyos szárkapocscsont-töréséből a télen felépült válogatott futsalos üllési hölgy - aki eddig nagypályán, korábban futsalban is évekig a Szegedi AK-t erősítette - a 25. percben gólt szerzett, ezzel hozta fel csapatát 5-3-ra, azonban ez is kevés volt az Univerzum címvédéséhez, amelyből Horváth Hanna tavaly ugyancsak kivette részét. A hétvégi győri futsalgálának másik szegedi vonatkozása is volt.

Várnagy Milán

, az SZTE EHÖK SE futsalosa meghívót kapott az NB II-es keleti válogatottba, amely végül 6-3-as győzelmet aratott a nyugatiak ellen. A gála részeként rendezték meg a siketek futsalbajnokságának döntőjét is, ahol a Debreceni Siketek FSK a TMSSE-Szekszárd együttesét győzte le 3-1-es félidő után 8-2-re.

Férfi futsal magyar kupa, döntő:

Swietelsky-Haladás VSE - Rába ETO FC 1-7 (1-2)

Gól:

Joó, ill. Dróth 3, Juanra 2, Ramada, Bárdosi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.