Sport

A Szedeák és a Face Team ejtette ámulatba az iskolásokat + FOTÓK

A Szedeák és a Face Team ejtette ámulatba az iskolásokat + FOTÓK

2013. március 26., kedd
A Szedeák és a Face Team ejtette ámulatba az iskolásokat + FOTÓK

Rendhagyó testnevelésórán vett részt a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a tarjáni Weöres-iskolában, ahol Kiss Zsolték mellett a Face Team akrobatikus kosárlabdacsapata is parádézott.

Zsúfolásig megteltek kedd délelőtt 10 órára a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermének padjai és bordásfala, hiszen hagyomány már a tarjáni iskolában, hogy a névadó napja alkalmából rendhagyó testnevelésóra keretében meghívják azokat a sportolókat, akik iskolához köthetők. "A Naturtex-SZTE-Szedeák együttese - miután bázisiskolájuk vagyunk, és sok tanulónk kerül át az egyesület korosztályos csapataiba, s lesznek később akár NB I-es játékosok is - gyakran ellátogatnak hozzánk, s egy közös játék formájában példaként és célként a gyerekek elé állva népszerűsítik körükben a kosárlabdát, a sportos, egészséges életmódot" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Faltinné Széll Ágnes

testnevelő, a rendezvény főszervezője. "Úgy gondolom, fontos, hogy a mai gyerekeknek legyenek ilyen példaképeik, akik nem elérhetetlenek, ott vannak közöttük, együtt játszhatnak velük adott esetben. A csapat ebben maximális partner, s ezért nagyon hálásak vagyunk nekik" - tette hozzá a nevelő. Vida Mátéék a suli kiskosarasaival való közös labdás bemelegítés után egy kis bemutatómérkőzést is vívtak a lelkes ifjoncokkal - akiknek csapatát ezúttal

Nyilas István

és

Simándi Árpád

, a Szedeák utánpótlásedzői és korábbi oszlopos tagjai is erősítették -, s akik közül a legkisebbek még zsákolhattak is a legnagyobbak hathatós közreműködésével.

Ezután következett a nagy show: a Face Team Akrobatikus Sportszínház utánpótláscsapata - Takács Áron, a csoport vezetőjének konferálásával és aktív közreműködésével - egy nagy szivacs és egy trambulin elhelyezése, valamint rövid bemelegítés után látványos, nem egyszer elsőre hajmeresztőnek tűnő, már-már kozmikus magasságokba emelkedő, nem ritkán csavartszaltókkal is megspékelt labdazsonglőr zsákolóparádéval, és csoportos labdás bemutatóval szórakoztatta az Űrhajós utcai népes iskoláscsapatot - különösen lányok fogadták kitörő ovációval a kosaras srácok produkcióját. Végezetül - ahogyan a produkció előtt az NB I-es kosárcsapatból Hájer Ádám - a kicsik is kipróbálhatták a trambulint, igaz, ők csak egy ugrás erejéig, a Face Team edzőinek segítségével, majd következhetett a véget nem érő autogrammvadászat. Mint megtudtuk, az akrobatikus kosarasoknak Szegeden is van utánpótlásegysége, Ollé Milán edző - korábban maga is akrobatikus kosaras - vezetésével egy 13 fős helyi csapat edz hetente kétszer a Mars téri Gábor Dénes iskolában, ahová kedd este 18 órától, és szombat reggel 09.30-tól várják az érdeklődő ifjoncokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.