Sport

Vízilabda: Somogyi és Török duplázott a juniorok ellen

Vízilabda: Somogyi és Török duplázott a juniorok ellen

2013. február 15., péntek
Vízilabda: Somogyi és Török duplázott a juniorok ellen

Magabiztos kezdést követően hat góllal nyert a magyar felnőttválogatott a juniorválogatott ellen pénteken, a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi férfi vízilabdatornán, amelyen még Kanada és Románia vesz részt.

A vadonatúj kecskeméti uszodában zajló torna nyitónapján

Benedek Tibor

szövetségi kapitány a nyári, barcelonai világbajnokságra készülő keretét tovább fiatalítva ezúttal öt újoncnak szavazott bizalmat, s mindegyiket be is vetette a legutóbbi korosztályos vb-n ezüstérmes juniorokkal vívott meccsen. A kapuban kezdő egyik újoncot,

Lévai Mártont

a nagyszünetben a szintén először felnőttválogatott

Bisztritsányi Dávid

váltotta, a mezőnyben pedig

Angyal Dániel, Fülöp Bence

és a szegedi

Somogyi Balázs

jutott szóhoz. A találkozó az olimpiai bajnok center

Kis Gábor

gyors góljával kezdődött, majd emberelőnyből az A-Híd Szeged VE fiatal tehetsége,

Török Béla

volt eredményes csapattársával,

Molnár Dáviddal

szemben, de a folytatásban sem állt le a felnőttgárda: már 6-0-ra vezetett - utóbbit Somogyi lőtte -, amikor az ifjak belőtték első góljukat.

Amint alábbhagyott a megilletődöttségük, a juniorok is többször betaláltak, olyannyira, hogy megnyerték a harmadik negyedet, feljöttek 7-3-ra, a befejező nyolc percben pedig négy alkalommal is eredményesek tudtak lenni, azaz összességében helytálltak a felnőttválogatott ellen. Az A-Híd Szeged VE négy válogatott játékosából

Decker Ádám

és

Szívós Márton

pihenőt kapott erre a találkozóra a szövetségi kapitánytól, Somogyi és Török azonban két-két góllal hálálták meg a bizalmat. A juniorok kapuját Molnár Dávid védte a mérkőzés első felében, az első percekben több nagy bravúrt is bemutatva. A nemzetközi torna nyitómérkőzésén meglepőnek nevezhető kanadai siker született: az észak-amerikaiak az utolsó másodpercekben lőtt góllal nyertek a románok legjobbjai ellen 12-11-re.

Volvo Kupa férfi vízilabdatorna 1. forduló:

Magyarország - Magyar juniorválogatott 13-7 (3-0, 4-1, 1-2, 5-4)

Gólszerzők:

Kis G. 4, Somogyi 2, Vámos 2, Török 2, Salamon 1, Bundschuh 1, Bátori 1, ill. Lőrincz 2, Dőry 2, Jansik Sz. 1, Csapó 1, Manhercz 1.

Korábban:

Kanada - Románia 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4)

Szombaton játsszák:

Magyar juniorválogatott - Románia 15.00 Magyarország - Kanada 17.00

Vasárnap játsszák:

Magyar Juniorválogatott – Kanada 9.30 Magyarország – Románia 11.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.