Sport

Vízilabda: Honvédokkal harcoltak az SZTE EHÖK SE lányai + FOTÓK

Vízilabda: Honvédokkal harcoltak az SZTE EHÖK SE lányai + FOTÓK

2013. február 27., szerda
Vízilabda: Honvédokkal harcoltak az SZTE EHÖK SE lányai + FOTÓK

Egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a női vízilabda OB I/B alapszakaszát az elmaradt első forduló kedd esti pótlásán az SZTE EHÖK SE női vízilabdacsapata.

Az októberről elhalasztott szegedi torna első pótolt mérkőzésén az A csoportot vezető szentesiek a pesterzsébeti Honvéddal csaptak össze, s szoros meccsen 8-7-es győzelmet arattak. Rögtön ezután az SZTE EHÖK SE lányai is a habok közé csaptak, igaz, számukra már csak a csoport 3. helyének megtartása volt a tét a sereghajtó Tüzér utcaiakkal szemben. Az első negyedben elsősorban

Bordás Tímea

eredményes játékával 0-1-ről 3-1-re fordítottak a szegedi lányok, majd a folytatásban

Kuczora Imola

vitte hátán góljaival a csapatot, miközben az ellenfél is magára talált, és tartotta a kétgólos különbséget (4-6). Sőt, a szünet után egyre többet hibázott a szegedi egység, nem mindig értették meg egymást a vízben a lányok, s a "kis Honvéd" a remekül játszó

Kiss Natasa

, s a megúszásokból a második félidőben valóságos gólparádét rendező

Doktor Márta

találataival kiegyenlített, majd az utolsó negyedben többször vezetett is -

Varga Zita

bravúrjain múlt, hogy nem húzott el gólokkal az ellenfél. A hajrában aztán Kuczora "doktornő" egalizált, így az SZTE EHÖK SE az előzetesen nyerhetőnek vélt találkozón csak pontot menteni tudott (10-10). A vízipólós kedd este harmadik mérkőzésén a Szentes közvetlen riválisával a Kőér utcai Honvéd utánpótláscsapatával csapott össze a csoport első helyéért, s a korosztályos válogatottakkal megerősített fővárosiak meggyőző fölénnyel nyertek 11-4-re, a második negyedben lenullázva a Csongrád megyei szomszédvárat.

Az este utolsó meccsén aztán a csoportelsőségért küzdő "nagy" Honvéd ellen küzdelmes első félidőt produkáltak a szegedi lányok, akik egy Kuczora-góllal egy negyeden keresztül vezettek, s a félidőben is csak 2-1-es vendég előnyt mutatott az újszegedi sportuszoda eredményjelzője. Az emberelőnyök kihasználásában az egész találkozón egyik fél sem jeleskedett, s a hazaiakon egyre inkább érződött a rövid kispad okozta fáradtság. Az egyéni hibákat súlyosan torolták meg a vendégek, így a Kőér utcai alakulat lassan bedarálta a mieinket, s Leimeter Dóra és Koncz Laura találataival egyre jobban elhúzott. A záró felvonás meglehetősen gólzáporosra sikeredett az előzményekhez képest, a Honvéd még négy góllal fejelte meg teljesítményét, miközben a Tisza-partiaknál előbb az első meccsen triplázó Makra Melinda, majd az utolsó másodpercben egy elkeseredett felsőléces találattal Kuczora duplázott, kialakítva a 10-4-es Honvéd-győzelmet jelentő végeredményt. A piros-feketék számára ez a győzelem azt jelenti, hogy megnyerték a csoportküzdelmeket, a felsőházi rájátszásba ugyancsak továbbjutó szentesiek előtt, míg az SZTE EHÖK SE csapata 2 ponttal a 3. helyen végzett, jobb gólarányával megelőzve a Pesterzsébetet, s az alsóházban folytatja a tavaszt.

Női vízilabda OB I/B A csoport 1. forduló (pótlás):

Honvéd Pesterzsébet VKSE – SZTE EHÖK SE 10-10 (1-3, 3-3, 2-0, 4-4) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Tordai. A HPVK gólszerzői: Doktor 6, Kiss N. 2, Kocsis 1, Debreceni 1. SZTE EHÖK SE: VARGA Z. - Molnár, KUCZORA 4, Bordás 2, Polyák, Csüllög, MAKRA 3. Csere: Juhász. Edző: Soós Bence. Emberelőny: 8/3, ill. 7/2. Kettős emberelőny: -, ill. 1/-. Ötméteres: 3/2, ill. -. Kipontozódott: Makra. SZTE EHÖK SE – Honvéd POLO Utánpótlás 4-10 (1-0, 0-2, 1-4, 2-4) Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Tordai. SZTE EHÖK SE: VARGA Z. - Molnár, KUCZORA 2, Bordás, Polyák, Csüllög, MAKRA 2. Csere: Juhász. Edző: Soós Bence. A Honvéd gólszerzői: Leimeter 4, Koncz 3, Gazsovits 1, O-Nagy 1, Kerekes 1. Emberelőny: 7/-, ill. 5/-. Kettős emberelőny: 1/-, ill. -. Ötméteres: -, ill. 1/1. További eredmények: Honvéd Pesterzsébet VKSE – Szentesi VK 7-8 (1-1, 3-2, 1-1, 2-4) Szentesi VK – Honvéd POLO Utánpótlás 4-11 (2-4, 0-5, 1-0, 1-2)

A női vízilabda OB I/B alapszakaszának végeredménye:

1. Honvéd POLO Utánpótlás POLO 15 (59-38) 2. Szentesi VK 15 (54-40) 3. SZTE EHÖK SE 2 (43-57) 4. Honvéd Pesterzsébeti VK SE 2 (39-60)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.