Sport

Vízilabda: a második győzelem is megvan a válogatottnak

Vízilabda: a második győzelem is megvan a válogatottnak

2013. február 16., szombat
Vízilabda: a második győzelem is megvan a válogatottnak

A juniorválogatott pénteki legyőzése (13-7) után a kanadai nemzeti együttes ellen is nyert a magyar férfiválogatott a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi vízilabdatornán. A szombati összecsapáson három góllal bizonyult jobbnak Benedek Tibor szövetségi kapitány gárdája.

A Kecskeméti Élményfürdőben zajló torna szombati második meccsén csaknem az első negyed közepéig kellett várni a hazai nyitótalálatra, amely végül

Bátori Bence

emberelőnyben elért góljával született meg, majd az olimpiai bajnok

Hosnyánszky Norbert

duplázta meg az előnyt (2-0). A pénteki nyitányon meglepetésre a románokat legyűrő (12-11) észak-amerikaiak még a szünet előtt szépítettek (2-1). A második nyolc percben a jelenlegi magyar keret másik olimpiai aranyérmese,

Kis Gábor

centerből, Bátori pedig akcióból volt eredményes, ám a kanadaiak - jelezvén, hogy nagyon is komolyan kell velük számolni - kiegyenlítettek (4-4). A nagyszünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhatott el a magyar csapat, miután Hosnyánszky és Kis is újból megvillant (6-4). A harmadik negyedet viszont a vendégek kezdték jobban, akik emberelőnyből szépítettek (6-5). Sőt az egyenlítéshez is közel álltak, de hibáztak, igaz, a magyar együttes is sorra elpuskázta lehetőségeit. Jellemző adat, hogy az addigi tíz emberelőnyös szituációból mindössze egyet volt képes góllal befejezni a hazai gárda. Már csupán 21 másodperc volt vissza a játékrészből, amikor végre javult a helyzet: a balkezes Vámos Márton a kanadai kapuba bombázott (7-5). A befejező negyednek éppen a fele pergett le, amikor eldőlt a mérkőzés: Kis harmadik centergóljával 8-5-re módosult az eredmény, s innen már nem volt visszaút a kanadaiak számára.

Férfi vízilabda Volvo Kupa 2. forduló:

Magyarország - Kanada 8-5 (2-1, 4-3, 1-1, 1-0)

A magyar góldobók:

Kis G. 3, Bátori, Hosnyánszky 2-2, Vámos 1

korábban:

Románia - Magyar juniorválogatott 12-8 (4-2, 1-3, 4-2, 3-1)

A pénteki, első napi eredmények:

Kanada - Románia 12-11 Magyarország - Magyar juniorválogatott 13-7

A vasárnapi, zárónapi program:

Magyar juniorválogatott - Kanada 9.30 Magyarország - Románia 11.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.