Sport

Röplabda: Kaposváron tarolt az SZTE EHÖK SE férfi csapata

Röplabda: Kaposváron tarolt az SZTE EHÖK SE férfi csapata

2013. február 5., kedd
Röplabda: Kaposváron tarolt az SZTE EHÖK SE férfi csapata

A hétvégén Kaposvár adott otthon a férfi röplabda NB II újabb tornarendszerű fordulójának, melyen az SZTE EHÖK SE mindhárom meccsét megnyerte.

A hazai férfi röplabda egyik fellegvára, Kaposvár adott otthont a férfi röplabda NB II legutóbbi fordulójának a hétvégén.

Mint októberben beszámoltunk róla

, az SZTE EHÖK SE újonnan létrejött férfi csapata az 1. fordulóban egy győzelem mellett két vereséget szenvedett Kunhegyesen. A 2. fordulóban szabadnapos volt az alakulat, így három hónapnyi szünet után jöhetett a somogyi túra a hétvégén

Strezeneczki Gyula

tanítványainak, akik aztán nem akármilyen sikereket arattak.

Kunhegyes – SZTE EHÖK SE 0-3 (20-25, 18-25, 21-25)

A szombat kora délután rendezett első találkozón az első szettben a csapatok fej-fej mellett haladtak, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, majd a szett közepén elléptek a szegediek, és 15-20-as állásnál időt kért a Kunhegyes. Az első játszma végéig megmaradt az ötpontos különbség, így 20-25-re behúzta a szettet az EHÖK SE. A második szettben a szegediek rögtön magabiztos előnyre tettek szert, pár perc elteltével máris 1-9-et mutatott az eredményjelző. A kunhegyesiek nem adták fel, küzdöttek a játszma végéig, de a Szeged magabiztos játékkal megnyerte ezt a játékrészt is 18-25-re. A harmadik szett egészen a végjátékig kiélezett küzdelmet hozott, amikor is az EHÖK zsinórban négy pontot szerezve elhúzott és innen már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből, 21-25-re nyerte a harmadik szettet, és ezzel a mérkőzést is. Strezeneczki Gyula:

"A Kunhegyes elleni mérkőzésen a legújabb kezdőcsapat összeállt, megpróbáltuk, hogy mire vagyunk képesek így, és egy egész jó mérkőzésen 3-0-ra nyertünk."

SZoESE Sprint SC – SZTE EHÖK SE 1-3 (6-25, 11-25, 25-22, 24-26)

A sorsolás eredményeként egymás után két meccset kellett játszani a szegedi fiúknak, másodszor a szombathelyi egyetem egységével. Az első szettet 7-0-s szegedi vezetésnél az ellenfél időkérése szakította meg először. Ez azonban nem zavarta meg a Tisza-partiakat, és precíz játékkal behúzták az első szettet 25-6-ra. A második játszmában is maradt az EHÖK SE fölénye, minimális hibaszázalékkal játszva, remek egyéni teljesítményekkel ezt a szettet is megnyerték 25-11-re. A harmadik szettben azonban megtorpant a lendület, a játékosokon kijött a két egymást követő meccsből adódó fáradtság. Lendületbe jött a Szombathely, feljavult a játékuk, és a szegedi hibákat is kihasználva megnyerték a harmadik játszmát 25-22-re. A negyedik játékrészben összeszedték magukat a szegediek, azonban a szombathelyi csapat sem adta be a derekát. Kiélezett küzdelemben, végig fej-fej mellett haladva zajlott a meccs ezen szakasza. 22-21-es SZoESE vezetésnél időt kért az EHÖK, majd megfordítva az állást 26-24-ra megnyerte a negyedik szettet, és ezzel a mérkőzést is. Strezeneczki Gyula:

"A Szombathely elleni mérkőzésen az volt a cél, hogy mindenki játsszon, aki elutazott velünk Kaposvárra. A mérkőzés 3-1-es sikerrel zárult, ami azt mutatja, hogy a sok csere ellenére a lehetőséget kapott játékosok is hozzátettek a csapat játékához."

SZTE EHÖK SE – Fino Kaposvár junior 3-2 (25-22, 25-21, 19-25, 19-25, 18-16)

Vasárnap délben következett a tornán eddig veretlen csapatok küzdelme a szegedi egyetemisták és a Kaposvár juniorjai között. A meccset a Szeged kezdte jobban, 7-2-es vezetésnél időt is kért az ellenfél. Ezután szépen zárkóztak a Somogy megyeiek, de a szett közepétől ismét hibátlan játékot produkáltak a mieink, és nagy küzdelemben 25-22-re nyertek. A második szett eleje kaposvári fölényt hozott, de hamar ledolgozta hátrányát a Szeged, és folytatva precíz, hangulatos játékát, a szett végére kicsit kiengedve nyerte meg a partit 25-21-re. A harmadik játékrészt feszülten kezdte az EHÖK SE, és a kaposvári gárda rögtön az elején 6 ponttal elhúzott. A továbbiakban a szegediek nem tudtak felzárkózni, így a Fino 25-19-re megnyerte ezt a játékrészt. A negyedik szett kiegyenlített küzdelemmel indult, és a szett közepéig egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiépíteni. 18-20-as állásnál azonban megtáltosodtak a kaposvári juniorok, és behúzták a játszmát. Következett a mindent eldöntő ötödik szett. Mindkét csapat felpörgött, a szett elején felváltva szerezték a pontokat. 8-6-os kaposvári vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok, majd rögtön időt kért a Szeged. Ezután felzárkóztak, és hihetetlen küzdelem során 14-13-nál meccslabdához jutott a Szeged. Ekkor azonban még nem volt vége, a kaposváriak hárították, majd 15-16-nél már ők jutottak döntő labdához. Az EHÖK SE elhitte, hogy fordíthat, és extázisban játszva, hihetetlen akarással, egy lenyűgöző és szoros mérkőzésen 18-16-ra megszerezte a győzelmet. Strezeneczki Gyula:

"Egy nagyon-nagyon jó első két megnyert játszma után a Kaposvár feltámadt és kiegyenlített. Az ötödik, mindent eldöntő játszmában viszont kiderült, hogy küzdeni akarásban mi vagyunk a jobbak."

Így három csodás győzelemmel zárta a Kaposváron rendezett, szezonbeli második tornáját az SZTE EHÖK SE férfi röplabda csapata, hatalmasat javítva az első körbeli teljesítményén. A vezetőedző úgy látja a kemény munka nyomán sokat fejlődött a csapat. "Az előző kunhegyesi tornán és a mostani kaposvári tornán két különféle kezdőcsapat játszott. Csodák nincsenek, viszont a munka az kifizetődik, szerintem látszik a fiúkon a fejlődés, és ezt érzik is magukon" - vonta meg a hétvége mérlegét Strezeneczki Gyula a SZEGEDma.hu-nak nyilatkozva. "A gárda mint csapat összeszokottabb sajnos nem lett, mert a torna előtt derült ki, hogy ismét más felállásban kell játszanunk, de a játékosok közötti kapcsolat, főként a feladó és az ütőjátékosok között mindenképpen fejlődött. A mostani tornán kezdőcsapatként pályára lépők teljesítményével elégedett vagyok, magához mérten mindenki egész jó teljesítményt nyújtott, de van, akinek még fejlődnie kell. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy van olyan játékosunk is, aki most játszott életében először tétmeccsen" - tette hozzá a tréner. Büszkén nyilatkozott a szakosztályt irányító

Bondor Tamás

is. "Ezen a tornán megmutattuk, hogy mire lehetünk képesek a továbbiakban. A sok edzésmunka, amit az elmúlt hónapokban végeztünk, megtette hatását. Az edzőnk remekül felkészítette a csapatot, és szerintem bebizonyítottuk magunknak is, hogy tudunk mérkőzéseket nyerni. A meccseken mindenki odatette magát, volt, aki betegen is vállalta a játékot. Büszke vagyok a csapatra, hogy a szorult helyzetekből is fel tudtunk állni, és végül sikerrel zártuk a Kaposvári túránkat" - közölte a játékosként is a gárda egyik alapemberének számító szakosztályvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.