Sport

Labdarúgás: SZVSE-hatos a Gyálarét ellen

Labdarúgás: SZVSE-hatos a Gyálarét ellen

2013. február 23., szombat
Labdarúgás: SZVSE-hatos a Gyálarét ellen

Két nagyszerűen erősítő együttes találkozott Domaszéken. A SZVSE érvényesítette a papírformát, s két vállra fektette a Gyálarétet, jól termeltek az új igazolások is.

A megyei I. osztály nyolcadik helyén telelő Szegedi VSE tizenegy, a megye II-ben tizennegyedik Gyálarét LSC tíz futballistával erősítette meg keretét az utóbbi hetek során. Mindkét félnél gőzerővel zajlott, illetve zajlik tehát az építkezés, markáns, meghatározó csapat kialakítása a cél, valamint az, hogy tavasszal sikerüljön megkapaszkodni az adott osztályban a Csongrád megyét minden bizonnyal komolyan sújtó NB III-as átszervezés árnyékában.

Adatbank

Böngéssze át a Csongrád megyei I. és a megyei II. osztály teljes adatbankját az összes átigazolással és az edzői véleményekkel!

A két fél domaszéki derbijén hat gól esett, mindet a SZVSE szerezte, a két felvonást tekintve igazságos elosztásban.

Árva István

mellett a Tótkomlósról szerződtetett

Kiss Balázs

is duplázni tudott, betalált még

Szántó Dániel

, valamint a Röszkéről megszerzett

Sztuparity Gábor

. Az összképhez tartozik, hogy 3-0-nál a Gyálarét büntetőt hibázott,

Csehó-Kovács Ferenc

kísérletét

Pluhár Gábor

portás ujjheggyel a kapufára tolta.

Berki István

együttesében kisebb sérülés miatt nem kapott szerepet

Hegyesi Zsolt

, akivel kapcsolatban eldőlt: nem vált klubot. "Ballack" ezúttal is ott volt a társakkal. Végezetül a folytatásról: a vasutasok jövő vasárnap, azaz március 3-án 14.30-kor odahaza kezdik meg bajnoki szereplésüket, mégpedig rögtön egy igen fontos összecsapással, hiszen a némiképp meggyengült Bordány ellen mindenféleképpen be akarják gyűjteni a három pontot. Előtte még február 27-én (szerdán) 18 órakor játszanak egy felkészülési mérkőzést a Felső Tisza parton a Tisza Volán SC Szegeddel. A Gyálarét március 2-án (szombaton) 14.30-kor a Zsombót fogadja a tavaszi rajton, de előtte még ők is vívnak egy edzőmeccset, február 28-án (csütörtökön) Algyőn a helyi megye III-as alakulat vendégeként.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Szegedi VSE - Gyálarét LSC 6-0 (3-0).

Domaszék.

SZVSE:

Pluhár - Bálint, Pécsek (Szántó), Fülöp, Nagypál, Papp (Lévai), Árva, Mészáros, Kiss (Kozma), Szalma (Busa), Sztuparity. Vezetőedző: Berki István.

Gyálarét:

Weszelovszky - Szőri, Illés A., Szemán, Vér, Csobán R., Csobán K., Olajos, Kis B., Csobán Z., Csehó-Kovács. Vezetőedző: Badényi János.

Gólszerzők:

Árva I. és Kiss B. (2-2), Sztuparity G., Szántó D. Berki István:

"Sportszerű ellenfél ellen nagyon jó talajú pályán rendkívül hasznos edzőmérkőzést vívtunk. Úgy érzem, mind erőnlétben, mind játéktudásban felülmúltuk a Gyálarétet. A meccs azonban jól segítette a munkánkat, ezúttal ismét a támadójátékot tudtuk gyakorolni, csiszolni. Láthatóan kezd kialakulni a csapat tervezett játékstílusa, egyre pontosabbak is vagyunk. Kialakult a végleges keretünk, s úgy tűnik, nemcsak létszámban, de játékban is erősödtünk. Ezt igazolja, hogy az első és a második félidőben ugyanúgy három gólt rúgtunk úgy, hogy a szünetben négy helyen is változtattunk. Kiemelném még, hogy Pluhár Gábor kapus is sokat tett hozzá, remek formában véd, már a második edzőmeccsen hárított tizenegyest."

Badényi János:

"A mérkőzés jól szolgálta a felkészülés céljait. Az eredmény kialakulásában döntő szerepet játszott, hogy mindkét félidő utolsó tíz percében kihagytunk kicsit, nem figyeltünk kellőképpen, s két-két gólt kaptunk ezekben az időszakokban. Emellett két szerencsétlen öngólt vétettünk, valamint egy büntetőt is elhibáztunk. A mezőnyben felvettük a versenyt a magasabb osztályú ellenféllel, de a végjátékban pontatlanok voltunk. A jobban, koncentráltabban, frissebben futballozó együttes győzött."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.