Sport

Labdarúgás: Nyilasi szerint nagy élményről maradunk le

Labdarúgás: Nyilasi szerint nagy élményről maradunk le

2013. február 13., szerda
Labdarúgás: Nyilasi szerint nagy élményről maradunk le

Nyilasi Tibor szerint nagy élménytől fosztották meg a magyar szurkolókat azzal, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött kell lejátszani a magyar-román vb-selejtezőt.

A magyar szövetség (MLSZ) sportigazgatója szerdán az M1 Ma reggel című műsorában felidézte az 1981-es, szintén vb-selejtező keretében rendezett magyar-román meccset, melyen 1-0-s hazai siker született az akkori Népstadionban. A korábbi 70-szeres válogatott játékos hozzátette, a mostanihoz hasonló, felfokozott várakozás előzte meg azt a találkozót, s a válogatott, amely később kijutott a vb-re, óriási örömet okozott a drukkereknek a sikerével.

Nyilasi

egy zártkapus emlékéről is beszélt: amikor a Ferencváros vezetőedzője volt, csapata nézők nélkül volt kénytelen fogadni a Bröndby együttesét. Elmesélte, hogy a stadion körül több ezer drukker gyűlt össze, akik kívül olyan hangosan buzdították együttesét, hogy az behallatszódott a játéktérre is, ezzel erőt adott a játékosoknak, akik végig partiban tudtak maradni dán ellenfelükkel, bár végül egygólos vereséget szenvedtek. Nyilasi, akit januárban beválasztottak az UEFA futballbizottságába, különösen azért sajnálja a FIFA döntését, mert meglátása szerint "hihetetlen atmoszférája van a Puskás Ferenc Stadionnak", ráadásul a közönség és a válogatott "egymásra talált" az elmúlt időszakban. "Az emberek annyira ki vannak éhezve (a focira), hogy már azt is értékelik, ha becsületesen küzd a csapat, az meg pláne, ha győz is" - tette hozzá. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azért szabta ki a zártkapus büntetést a március 22-i mérkőzésre, mert az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Arra a kérdésre, hogy a csoportjában a románokat jobb gólkülönbségével megelőző, ezáltal a vb-ezüstérmes hollandok mögött második helyen álló magyar nemzeti együttesnek mennyire reális az esélye a vb-részvétel kiharcolására, Nyilasi úgy válaszolt, soha nem lehet a következő kvalifikációs sorozatra gondolni, mert most is vannak olyanok a keretben, akiknek ez az utolsó lehetősége, hogy kijussanak egy nagy tornára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.