Sport

Karate: Eb-bronzérmes hölggyel erősít a Tisza Volán SC

Karate: Eb-bronzérmes hölggyel erősít a Tisza Volán SC

2013. február 21., csütörtök
Karate: Eb-bronzérmes hölggyel erősít a Tisza Volán SC

A Tisza Volán SC nemrégiben megalakult, és szeptember óta a versenyrendszerben is sikeresen működő karate szakosztálya újabb taggal bővült: kedd óta a nagy múltú klubot erősíti Lassingleitner Fruzsina Európa-bajnoki bronzérmes, ötszörös magyar bajnok karatés.

Mint arról a korábbiakban már hírt adtunk, a Tisza Volán SC új sportágában, a karatéban határozottan lépett a tatamira. A csapathoz csupa válogatott kerettag sportoló érkezett, köztük a junior vb-bronzérmes

Kőhegyi Zoltán

. Az őszi szezon szereplésein be is bizonyosodott, hogy az igazolások jól sikerültek, a fiatalok sikert sikerre halmoztak a kvalifikációs versenyeken.

Borzi Balázs, Höning Alexander, Höning Ádám

és

Höning Dávid

ha az Európa-bajnokságra nem is, a világ- és kontinensbajnokság utáni legnagyobb megmérettetésnek számító márciusi Balkán-bajnokságra sikeresen kvalifikálták magukat. E versenyről annyit érdemes tudni, hogy 15 ország indíthatja az adott kategóriában 3 legjobb versenyzőjét. Kőhegyi ide is első helyen íratta be a nevét, de neki sikerült a törökországi Európa-bajnokságra is kijutnia az U21-esek -68 kg-os súlycsoportjában. A csapat ezúttal női vonalon erősödött, és bizony nem akárkivel. A szegedi egyesülethez igazolt kedden

Lassingleitner Fruzsina

, Magyarország egyik legjobb és az aktívan versenyzők közül az egyik legeredményesebb hölgy karatésa. Számos egyéni sikerén felül

Klima Zsuzsa

és

Tóth Beatrix

mellett Fruzsina meghatározó tagja volt annak a csapatnak, amelyik 2009-ben a horvátországi az Eb-n bronzérmet hozott, amit egy hónappal később a régiók Európa-bajnokságán még egy harmadik hellyel sikerült megfejelniük. Lassingletiner Fruzsina a hétvégi Magyar Tatami Kupán indul először a Tisza Volán SC színeiben.

Lassingleitner Fruzsina főbb eredményei:

Eb 3. hely – felnőtt női csapat, 2009, Zágráb; Régiók Eb-je női csapat, 3. hely, Madrid; Vb 8. hely 2008, Tokio -60 kg; Eb 5. hely 2009, Zágráb -61 kg; Eb 7. hely 2010, Athén -61 kg; Eb 7. hely Zürich, 2011 -61 kg; 5-szörös felnőtt Magyar Bajnok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.