Sport

Hátország: belevágott a gyermekbajnokságba a Koczka U7 + FOTÓK

Hátország: belevágott a gyermekbajnokságba a Koczka U7 + FOTÓK

2013. február 11., hétfő
Hátország: belevágott a gyermekbajnokságba a Koczka U7 + FOTÓK

A Koczka Kézisuli U7-es fiú szivacskézilabda csapata, az Erima Országos Gyermekbajnokságban lépett pályára. A Kalocsán megrendezett első fordulót egy nagyarányú győzelemmel, és két szoros végjátékban elszenvedett vereséggel zárták az ifjak.

Fiatal átlagéletkorú keret utazott el a Gyermekbajnokság első fordulójára. A nagyon jó összetételű, tehetséges játékosok alkotta korosztályos együttesből néhányan életükben először játszottak hivatalos mérkőzést. Mindezek ellenére, a

Baranyi Milán

vezérelte gárda nagyszerűen helytállt a színvonalas bajnokság első fordulójában. A korai utazás után, a megérkezésük után pár perccel már a Kecel KC várt a vásárhelyiekre. Nem indult jól a mérkőzés, a félidőben 8-4-es állással fordult a két csapat. A második félidőben edzői utasításra a csapat változtatott a védekezésén, amivel sikeresen semlegesítették az ellenfél legveszélyesebb játékosát, így mindössze 1 gólt kaptak a záró 10 percben. Ám a hátralévő játékidő lőtt 4 gól most kevésnek bizonyult, nem tudták ledolgozni az első félidőben összeszedett hátrányukat a vásárhelyiek (8-9). A második mérkőzés egyből a keceli csata után következett, mert a Szentes SI betegségek miatt nem utazott el az első fordulóra. A csapatból azok kaptak lehetőséget a hazaiak gyengébbik csapata ellen, akik mindaddig nem sokat játszottak. Bizonyították is a rátermettségüket, 6-0-ra vezettek a félidőben, a vége 9-1-es szép siker lett. Az utolsó mérkőzést a vendéglátók erősebbik csapata ellen játszották

Koczka Gergő

tanítványai, s fej-fej melletti első félidőt hozott a döntőnek is beillő csata, amelyben a forduláskor alakult ki az addigi legnagyobb, kétgólos különbség az ellenfél javára. A második félidőben onnan folytatták, ahol abbahagyták a csapatok, szárnyán vitte a Kézisulit az igazi vezérként játszó Baranyi, de a 18. percben, döntetlen állásnál 2 elkerülhető hiba megbosszulta magát, így nem jött össze a bravúr (8-11). Az U7-es fiú korosztály számára márciusban fejeződik be a bajnokság, a záró forduló megrendezésére a Magyar Kézilabda Szövetség a Koczka Kézisulit kérte fel, így Hódmezővásárhelyen dől el az érmes helyezések sorsa.

A Koczka Kézisuli eredményei:

Kecel KC – Koczka Kézisuli 9-8 (8-4) Koczka Kézisuli – Gézengúz UKC „Katolikus” 9-1 (6-0) Gézengúz UKC „Eperföld” – Koczka Kézisuli 11-8 (6-4)

További eredmények:

Gézengúz UKC „Eperföld” – Gézengúz UKC „Katolikus” 12-3 (9-0) Kecel KC – Gézengúz UKC „Eperföld” 6-9 (2-5) Gézengúz UKC „Katolikus” – Kecel KC 2-6 (0-0) Koczka Gergő, a csapat edzője:

"Mi mindig, mindenhol győzni szeretnénk, most sem volt másképp mindez, ez a hétvége így jött össze. A következő fordulóban, hazai pályán az 'oroszlán barlangjába' várjuk a csapatokat, és mindent elkövetünk, hogy első helyen végezzünk!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.