Sport

Vízilabda: ismét szegedi győzelem a Tom Hoad Kupán

Vízilabda: ismét szegedi győzelem a Tom Hoad Kupán

2013. január 7., hétfő
Vízilabda: ismét szegedi győzelem a Tom Hoad Kupán

Immár tizedik alkalommal rendezték meg a karácsonyt követő időszakban az ausztráliai Freemantle-ben a Tom Hoad Kupa férfi vízilabdatornát - ismét szegedi sikerekkel.

Amint arról korábban beszámoltunk,

Aaron Youngerrel

együtt ezúttal most a háromszoros olimpiai bajnok

Molnár Tamás

is részt vett a hagyományos karácsonyi-újévi ausztrál vízilabdatornán, a Tom Hoad Kupán, melyet az A-Híd Szeged VE délszaki légiósának korábbi klubja, a Freemantle Mariners szervez meg minden évben, az élő ausztrál pólólegenda Tom Hoad előtt tisztelegve. A szegedi pólócsapat egyébként egyetlen magyar alakulatként 2010 december végén megnyerte a tornát, épp a házigazdák ellen, akik az elmúlt öt alkalommal elképesztő pechszériáról téve tanúbizonyságot, sorra csak a második helyet tudták megszerezni. A Marinersnél ezúttal nem bíztak semmit a véletlenre, a hazahívott Younger mellé Molnár Tamást is leigazolták 5 meccs erejéig. "

Vincze Balázsnak

köszönhetően ismét sikerült eljutnom Ausztráliába. Az egész család útra kelt, nagyon jól éreztük magunkat, bár tartottam tőle, hogy a kicsik nem fogják jól bírni a hosszú utazást, de sokkal jobban elviselték, mint én" - árulta el a világklasszis szegedi center, hozzátéve, a Tom Hoad Kupa színvonalát természetesen aligha lehet összevetni mondjuk a hazai élcsapatokéval. "Azonban ismét bebizonyosodott, hogy a vízilabda egy remek nyári sport, hiszen többségében laikus nézők, 1000-1500 fő meccsről meccsre megtöltötték a medence lelátóit a négy nap alatt, dacára az egyébként borsos jegyáraknak" - közölte Molnár Tamás. A tornán a házigazdák és az ausztrál all-star csapat Barbarians mellett immár hagyományosan a japán és a kínai válogatott is részt vett, sztárvendég csapatként pedig a horvát Jadran Split kapott meghívást a nemzetközi tornára. A Freemantle végül magabiztos győzelmeket aratva öt év szünet után ismét megnyerte a kupát. "Minden meccsünket hoztuk, így a döntőt is, amit a Barbariansszal vívtunk. Két-három gólt lőttem mérkőzésenként, valódi felszabadulásnak éltem meg, hogy nem centert kellett játszanom. Center-bekk poszton épp elég itthon játszani, jó volt kicsit kiszabadulni ebből a kemény szerepkörből. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy a vízilabda nagyon egyszerű játék, ha nem centert játszik az ember, ami egy egészen más dimenzió a többihez képest" - zárta élménybeszámolóját a két éve, a szegedi diadalkor 23 találattal a gólkirályi címet is elnyerő Papesz. Hazatérve aztán Molnár Tamás is visszaállt megszokott pozíciójába az A-Híd Szeged VE új évi felkészülése során, melynek keretében az elmúlt héten a Fradival, hétfő este a Szentessel kétkapuzik a kétszeres magyarkupa-győztes alakulat. Kell is a tréning, hiszen szerda este 20 órától Belgrádban a Tom Hoad Kupán látott ellenfeleknél jóval keményebb riválissal kell megmérkőznie Vincze Balázs alakulatának, a Partizan Beograd elleni Bajnokok Ligája találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.