Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: minden készen áll a jubileumi Tisza Kupára

Rövidpályás gyorskorcsolya: minden készen áll a jubileumi Tisza Kupára

2013. január 18., péntek
Rövidpályás gyorskorcsolya: minden készen áll a jubileumi Tisza Kupára

Célegyenesébe érkezett a hétvégi, immár 10. alkalommal megrendezésre kerülő szegedi rövidpályás gyorskorcsolya verseny, a Tisza Kupa.

Egy hete még csak a szlovák küldöttség nevezéséről számolhattunk be a X. Tisza Kupa Nemzetközi Gyorskorcsolya Versennyel kapcsolatban, azóta azonban nagymértékben gyarapodott a résztvevők száma. "Szerencsére zökkenőmentesen zajlik a szervezés, már csak az utolsó simítások vannak hátra" - számolt be nagy örömmel portálunknak a jubileumi X. Tisza Kupa előkészületeiről a Szegedi korcsolyázó Egyesület edzője.

Szabó Krisztián

elmondta, 80 versenyző nevezett a hétvégi versenyre, amelyre hazánk mellett Szlovéniából, Szlovákiából és Romániából érkeznek rövidpályás gyorskorcsolyázók, akik nagy számban hozzák legjobb gyorskorcsolyázóikat. Az SZKE versenyzői közül azonban több tehetség kihagyni kényszerül a régióban egyébként is ritka, s rendkívül rangos utánpótláskupát:

Farkas Tamás

sérült,

Jászapáti Petra

felvételizik,

Lajtos Szandra

pedig a felnőtt Európa-bajnokságon vesz részt Malmőben. A futamokat összesen öt korcsoportban, mindegyikben három-három távon, valamint váltóban rendezik meg. A program január 19-én, szombaton reggel 8-tól délután 17 óráig, január 20-án, vasárnap reggel 8-tól délután 14 óráig tart, az eredményhirdetésre 13 óra után kerül sor. A belépés a rendezvényre ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.