Sport

Kézilabda: Iváncsik Gergő ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Kézilabda: Iváncsik Gergő ideiglenesen lemondta a válogatottságot

2013. január 26., szombat
Kézilabda: Iváncsik Gergő ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Iváncsik Gergő ideiglenesen, egy évre lemondta szereplést a férfi kézilabda-válogatottban, amellyel a negyeddöntőig jutott a spanyolországi világbajnokságon.

Az MKB Veszprém balszélsője a Nemzeti Sport szombati számában megjelent

interjújában

arról beszélt, hogy azért jutott erre a döntésre, mert a vb volt sorozatban a harmadik olyan nagy torna - a tavalyi Európa-bajnokság és olimpia után -, amelyen önmagához mérten rosszul játszott. "Egy gyengébb produkció még talán elment volna, de három... Dühít és elkeserít" - mondta önkritikusan a válogatottban 13 éven át szereplő Iváncsik, aki Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal azt beszélte meg, hogy az idei, áprilisi Eb-selejtezők előtt még egyeztetnek, ám szinte biztos, hogy egy évig nem szerepel a csapatban. "Azt ugyanakkor megígértem a kapitánynak, hogy ha a jövő évi Európa-bajnokság után még szükség lesz rám, visszatérek" - közölte. Iváncsik a válogatott vb-szereplését jónak értékelte, de nem titkolta, csalódást jelentett számára, hogy nem sikerült nagy bravúrt végrehajtani és legyőzni a dán válogatottat a négy közé jutásért. Szerinte a csapat közvetlenül a legszűkebb elit mögött áll a világon, és lát esélyt arra, hogy a jövőben még feljebb lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.