Sport

Kajak-kenu: tizenhárom éremmel zártak a magyar kajakosok és kenusok

Kajak-kenu: tizenhárom éremmel zártak a magyar kajakosok és kenusok

2013. január 19., szombat
Kajak-kenu: tizenhárom éremmel zártak a magyar kajakosok és kenusok

Két első és két harmadik helyezést szereztek a magyar kajakosok a Sydneyben zajló Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (AYOF) második napján, így összességében 13 éremmel - hat arannyal, egy ezüsttel és hat bronzzal - fejezték be szereplésüket a sportág képviselői.

Pénteken a kieséses páros versenyben

Tótka Sándor

és

Lucz Dóra

győzött,

Janza Richárd

és

Takács Tamara

pedig harmadik lett - adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja. A helyszíni beszámoló szerint melegrekord dőlt meg pénteken, 47 fok volt a legmagasabb hőmérséklet, ezért a döntőket és a bronzcsatákat már nem rendezték meg, két-két arany-, illetve bronzérmet osztottak. A Magyar Olimpiai Bizottság szerdai tájékoztatása szerint

Bodonyi András

kenu egyes 1000 méteren, Lucz Dóra kajak egyes 500 méteren, a

Noé Zsombor, Vass Péter

duó kajak kettes 1000 méteren, a

Bordács Blanka, Czéllai-Vörös Zsófia

kettős pedig kajak kettes 500 méteren lett harmadik. Csütörtökön a 200 méteres döntőkben Tótka Sándor, aki a megnyitón a nemzeti lobogót vitte, egyesben és Janza Richárddal párosban is nyert. A lányoknál Lucz Dóra egyesben, míg

Somogyi Szilvia

és

Szilágyi Anett

párosban végzett elsőként.

Khaut Kristóf

kenu egyesben ezüstérmet szerzett. Magyarországot négy sportágban - a kajak-kenu mellett úszásban, súlyemelésben és triatlonban - összesen 24 sportoló képviseli a 14-18 éves korosztály sydneyi viadalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.