Sport

Hátország: helytállt a Fradi ellen a KSZSE

Hátország: helytállt a Fradi ellen a KSZSE

2013. január 22., kedd
Hátország: helytállt a Fradi ellen a KSZSE

Az Országos Ifjúsági Kupa legjobb nyolc csapata közé jutásért a az FTC- Prímépítőcsapata ellen játszott a KSZSE-Algyő korosztályos csapat vasárnap, a bravúr elmaradt.

Igazi erőfelmérőre volt kilátás a találkozón, amely megmutatta, hogy utánpótlás-nevelésben hol tart a KSZSE, hiszen az FTC minden korosztálya kiemelkedő eredményeket mutat fel és a legszűkebb elitbe tartoznak. Az OIK az 1996-os korosztálynak kiírt versenysorozat, így az 1997-98-as születésűekből álló csapat fiatalnak számít, azonban a lányok már többször is megmutatták képességeiket idősebb életkorú alakulatok ellen is. Ezúttal is ebben a szellemben játszottak, s egy gólokban gazdag, nagy iramú találkozón szenvedtek tisztes vereséget, ahol csak az utolsó percben alakult ki a legnagyobb - négygólos - különbség. A visszavágón még mindig van esély, a hátrányt akár le is dolgozhatják a lányok, hiszen a téli alapozás miatt még nem a legjobb formában van a csapat.

Országos Ifjúsági Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Kézilabda Szeged SE – FTC Prímépítő 34-38 (17-17)

Algyő, 70 néző.

KSZSE:

Kürti – Speth 2, NÉMET 7, DEÁK 8, SEBŐK 4, Szécsi 2, GIRICZ 7.

Csere:

Máté-Tóth, Tóth (kapusok), Sevaracz, Koltai 3, Farkas, Czesznak 1, Balogh.

FTC gólszerzői:

Monori 12, Horváth 6, Faluvégi 5, Mód 4, Kruj 3, Balogh 3, Németh 2, Deixler 2, Bánfalvi 1. Miklósné Kocsis Éva:

"A támadójátékunkkal elégedett vagyok, viszont a védekezés nagyon gyenge volt. Nem mertük felvállalni az ütközéseket, igazán egyik védekezésünk sem működött."

Czesznak György:

"Jó mérkőzést sikerült játszanunk a korosztályos válogatottakkal felálló fővárosiakkal. Sajnos két kulcsjátékosunk is betegen lépet pályára, így nem is tudták hozni a tőlük megszokott játékot. Úgy gondolom ennek ellenére emelt fővel hagyhattuk el a pályát és dicséretet érdemel minden játékosunk, aki kivette részét ebből a színvonalas, hajtós mérkőzésből."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.