Sport

Futsal: magabiztos UTC-győzelem Csömörön

Futsal: magabiztos UTC-győzelem Csömörön

2013. január 25., péntek
Futsal: magabiztos UTC-győzelem Csömörön

Megszerezte első bajnoki győzelmét 2013-ban az UTC Futsal Team! Trucz Zsolték Csömörön diadalmaskodtak magabiztos játékkal a Rubeola együttese felett.

A két gárda összecsapásai szorosan szoktak alakulni, legalábbis az eddigiek tükrében ezt lehetett sejteni. A vendégek gólvágójukat nélkülözve, egy Győr elleni elképesztő iramú találkozó után vágtak neki a csömöri túrának, ám a fáradtságnak úgy tűnt nyoma sincs a Brinszky-alakulaton, hiszen

Juhász Imre

góljával -

Hegyesi Zsolt

remek előkészítése után - vezetést is szereztek. Egy-két rövid időszaktólé eltekintve kezében tartotta a mérkőzést az újszegedi alakulat, s a félidő hajrájában előbb egy gyors gólváltást követően - az UTC-nél

Pataki Sándor

, a hazaiaknál

Horváth Bence

volt eredményes - tartotta, majd az utolsó másodpercekben

Takács Renátó

révén növelni is tudta előnyét a csapat (1-3). Fordulás után bátrabb szellemben játszott a Rubeola, s egy védelmi rövidzárlatot kihasználva

Smeló Dávid

révén felzárkóztak 3-2-re, ám egy hasonlóan buta hibát követően közvetett szabadrúgásból

Koncz Zsolt

góljával, majd egy szépségdíjas akció végén

Fülöp Tibor

befejezésével 5-2-re húzott el az UTC.

Varga Csaba

révén szépített a hazai egység (3-5), ám a szegediek ezt követően még tovább növelhették volna előnyüket a hazaiak hamar kigyűlő faultjait követő büntetőkből, nem volt szerencséjük, Koncz ítélet végrehajtásánál Horváth Gergely, Trucz Zsolténál a felsőléc hárított. A hajrában kétgólos hátránya ellenére is létszámfölényes játékra váltott a hazai alakulat, s

Tvaruska Attila

révén az utolsó percben be is találtak, ám egyenlíteni már nem tudtak. Az UTC ezzel a győzelemmel visszavette a szabadnapos Gödöllőtől a tabella harmadik pozícióját, s innen várhatja a február 4-i hazai folytatást - előtte, január 30-án még egy formalitásnak tűnő visszavágó a kupában a Rákosmenti otthonában -, amikor újabb rangadó következik: jön a Berettyóújfalu!

Férfi futsal NB I 19. forduló:

Rubeola FC Csömör - UTC Futsal Team 4-5 (1-3)

Csömör, városi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa, Makk.

Csömör:

Horváth G. - Tősér, Tihanyi, Horváth B., Varga Cs.

Csere:

Smeló, Vadászi, Érsek, Fülep, Tvaruska, Hosszú, Lakos (kapus).

Vezetőedző:

Takó Csaba.

UTC:

Tombácz - Trucz, Fülöp, Puskás, Dürgő.

Csere:

Koncz, Hegyesi, Pataki, Juhász, Takács, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Horváth B. (17'), Smeló (25'), Varga Cs. (29'), Tvaruska (40'), ill. Juhász (5'), Pataki (16'), Takács (20'), Koncz (26'), Fülöp (27').

Sárga lap:

Varga Cs. (31'), Smeló (39') Brinszky Adrián:

"Nagyszerű játékunk nagyobb arányú, magabiztosabb győzelmet érdemelt volna, de nincs okom az elégedetlenségre idei első győzelmünk kapcsán. Nagyon fontos lépést tettünk ezzel, az alapszakaszbeli minél jobb helyezés eléréséért. A hétfői, Győr elleni remek játékunkat át tudtuk menteni a mai napra is. Fizikálisan az e heti terhelés sokat vett ki belőlünk, de elégedett vagyok a csapat teljesítményével."

Online közvetítésünk:

40'

Mindent egy lapra feltéve rohamoz a Rubeola. Tördeljük a játékukat, amennyire csak lehet. Fault, de kit érdekel, belefér. Mellé lövik. 3 mp. Vége!

40' GÓÓÓL... 4-5.

Az alapvonalról Varga Csaba passzolja vissza a labdát középre, Tvaruskához kerül a lábak között, nem is rontja el, csak a mi örömünket, 4-5... 40 hosszú másodperc vissza.

39'

Rosszul adják hátra a hazaiak, ki kell engedniük szögletre a labdát. Brinszky mester időt kér. Újabb fault, Smeló, Dürgő az áldozat. Sárga is jár. Trucz készül a tízmétereshez... Felsőléc, fölé...

38'

Passzolgatnak a hazaiak létszámfölényben, vércseként készül lecsapni egy-egy labdára a védekező újszegedi gárda minden tagja.

37'

Hazai időkérés, valószínűleg lehozzák a kapust a csömöriek. Így is van, három és fél vissza, Tősér ölt megkülönböztetőt. Mi pedig eldönthetjük a meccset!

36'

Tombácznak kell nagyot védenie. Aztán Tombi nagy kidobása, Truczhoz megy a laszti, kinn a kapus, de nem sikerül az üres kapuba lőni, mert visszaér Horváth Gergely, s becsúszva ment.

35'

Megvan az ötödik hiba a hazaiaknál. A szabadrúgás veszélytelen a részünkről. És ott a hatodik! Fülöp kapott egy "csomagot" a félpályán. Koncz Zsolt lőheti a tízméterest a megszokott módon... Kispárgázza Horváth! Egy veszélyes hazai szöglet pattan Puskásról fölé.

34'

Koncz szépségdíjas passza Hegyesinek, Ballack igazít rajta, majd lő, a kapus ujjheggyel ér csak bele, de ez elég, hogy a felsőlécre pattanjon, onnan meg fölé.

33'

Igyekszik őrizni előnyét az UTC, s lecsapni a hazaiak legkisebb hibáira is. A különbség nem olyan nagy, hogy feladják. Ezt ki lehet használni türelmes játékkal.

32'

Most lenyugodott az imént adok-kapokba torkolló játék, óvatosabb mindkét csapat, s azért érződik már a fáradtság is. 4-1 a faultok aránya a hazaiaknak. Hegyesi gyönyörűen passzol középre Juhásznak, aki azonban fölé pörget.

31'

Varga Csaba utólag most kapja meg a sárgát Koncz felrúgásáért.

30'

Konczot rúgják fel félpályán, ez a 4. faultja a hazaiaknak, de megy tovább az akció, Dürgő sarokkal teszi a lasztit Pataki elé, véd a kapus a lövésnél.

29' GÓÓÓL... 3-5.

Nem csak jöhet, gólt is szerez, a kontrából kijátsszák Tombáczot Varga Csaba fejezi be, 3-5.

28'

Szép akciót vezet fel Hegyesi, cselez, cselez, aztán összekoccantják a bokáját. A síp néma, jöhet a hazai csapat...

27' GÓÓÓL!!! 2-5!

Kisakkozzák a srácok, mint Lékó szokta! Puskástól Dürgőhöz, ő keresztbe Fülöpnek, Fülepék közben csak nyomozzák hol a laszti, Fülöp pedig a kapuba passzol! 5-2 ide!

26' GÓÓÓL!!! 2-4!

Gyorsan javítunk, de ezt köszönhetjük a hazai kapusnak is! Horváth ugyanis nem dobja ki elég hamar, Kovács sporttárs közvetett szabadrúgást ad a hatosról, amit Trucz legurít Koncznak, aki a lábak alatt a kapuba lő!

25' GÓÓÓL... 2-3.

Koncz és Tombácz nem értik meg egymást, Smeló közéjük ugrik, elszedi a labdát és ott a gól... 2-3. De nem hiányzott...

25'

Most nagyon kell védekezni, egy könnyelműen eladott labda után sarokrúgással jön a Rubi.

24'

Magabiztosan passzolgat az UTC, igazából nincs veszélyben a kapu, de nem kellene elkönnyelműsködni a helyzeteket. Szükség lenne még egy gólra.

23'

Iram van, csordogál a meccs, igazán veszélyes szituáció talán csak az első hazai fault, de az sem a gólveszély miatt.

22'

A Rubeola érezhetően aktívabb, mint az első játékrészben volt. Le-letámadnak, igaz a labdát még az UTC birtokolja többet, higgadtan passzolgatnak a mieink.

21'

A Rubi kezdi a második játékrészt. Az UTC-nél a kezdőötös a pályán. Fél percre kapujához szegezik a mieinket a hazaiak, a labda egy löket után kevéssel a kapufa mellett távozik. A hazaiak U17-es csapat szórakoztatja egymás elleni játékkal a nagyérdeműt a családias hangulatú csömöri csarnokban.

SZÜNET!

20'

Az utolsó másodpercek, még nyom egy kicsit a Csömör. Hegyesiről egy szöglet. Aztán egy eladott labda, de Koncz remekül védekezik. És szünet!

20' GÓÓÓL!!! 1-3!

Hegyesi lő be erősen egy szögletet, elméláznak a csömöriek, benn középen Takács a kaputól másfél méterre, megkapja, bevarrja! 1-3! A legjobbkor!

19'

5-4-re módosul a faultarány, a mieinknek gyűlt ki az öt, vigyázni kell, baj ne legyen a végén. Nem durva a meccs egyébként.

18'

Két újabb Tombácz-védés. Próbálkoznak a hazaiak, de igazából az UTC végig kézben tartja a meccset.

17' GÓÓÓL... 1-2.

Úgy tűnik eredményes volt a tájmaut, mert Hosszú saját térfélről induló hosszú szlalomja után lőhet a kapura, nem szereljük, nem blokkoljuk, a kapufa aztán igen, ám a kipattanóra ott les a kapunál Horváth Bence, Tombácz tehetetlen. 1-2.

16'

Időt kér a hazai csapat, Takó Csaba próbál rendet tenni a csömöri fejekben. 4-3 a faultok aránya ide.

16' GÓÓÓL!!! 0-2!

Hegyesi remekül cselezget, megcsinálja a helyzetet, majd keresztbe passzol Takácsnak, aki lő, de véd Horváth Gergely. Ott van azonban Pataki, aki nem hibázik és a sarokba passzol! 0-2!

15'

Kicsit most felpörgeti a játékot az UTC, Hegyesi cselezget, keresi a labdával Patakit, de közbelépnek a rubeolások.

14'

A faultok terén 3-3 az állás. Gólokban 1-0 ide Juhász találatával. Most Juhász épp a labdával, de pontatlan a passz.

13'

Pontatlan indítások és passzok mindkét oldalon. Az iram nem éppen sodró lendületű, messze nem olyan mint a Győr elleni hazai meccsen. Nem jutnak most helyzetekhez a felek.

12'

Most nem Fülöp, hanem Fülep a főszerepben, kézzel ér bele Trucz megemelt labdájába, a spori vétlennek ítéli, elmarad a lap. A 12 méterről következő szabadrúgás a kapufánál álló védő lábáról pattan szögletre.

11'

Fülöp és Dürgő akciója, előbbi hét méterről tüzel, kevéssel mellé.

10'

Akárcsak Gödöllőn, ezúttal is van egy csekély szurkolótábora az UTC-nek, ezúttal egy kétfős drukkerhad, aki sorra éltetik a szegedi fiúkat egy-egy szép megmozdulás után. Jelenleg csak kósza lövéseket jegyezhetünk fel, gólveszély nélkül.

9'

A hazai tüzérek is megmutatják magukat! Hosszú Ádám hosszú léptei után nagy lövés, de Tombácz lábbal remekül hárít! A kipattanóra Smeló érkezik, megtűzi, de Tombi a vinkliből piszkálja ki a lasztit! Micsoda bravúrok!

8'

Hegyesi és Pataki szép összjátéka után Pataki passzol Juhásznak aki középen helyezkedik, ám az utolsó pillanatban a védők kiemelik előle a labdát. Aztán Ballack helyzetben, 8 méterről tüzel, csak centikkel mellé!

7'

Továbbra is az UTC irányítja a játékot. Most Trucz Puskásnak passzol jó helyzetben, aki oldalról a hatosról átemeli kapust, de a kaput is.

6'

Jó tehát a kezdés, kell is a siker az újszegedieknek, idén eddig nem sok jutott belőle. Meddő mezőnyjáték uralja a meccset jelenleg.

5' GÓÓÓL!!! 0-1!

Koncz egy kontránál hozza ki a labdát, indítja Hegyesit, aki rávezeti a védőre, egy csellel elmegy mellette, majd passz a hosszú oldalon érkező Juhásznak, Imre pedig higgadtan az üres kapuba továbbítja a Selectet! 0-1!

4'

Tősér indul meg, lövését Tombácz tolja szögletre. A sarokrúgás veszélytelen, kihozzák a mieink.

3'

Csaknem előnybe kerül az UTC, amikor a hazaiak elnéznek egy oldalberúgást, s kapusuk elhagyva posztján kínálja kapuját. A kapu elé belőtt labdára Dürgő érkezik, de őt is meglepi a lehetőség és fölé emel a visszaérő Horváth Gergely elől. Ejha!

2'

Nem nagyon jutott lasztihoz az ellenfél eddig. Trucz lő kapura, véd Horváth Gergely.

1'

Az UTC kezdi a mérkőzést. Egyelőre keresi a rést a csömöri pajzson az UTC.

18.55:

A mieink tiszta fehérben fognak játszani, a hazaiak sárga mez, fekete nadrág, sárga sportszár szerelésben lépnek pályára. Hamarosan kezdünk!

18.50:

Köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik az UTC újabb bajnokija, kissé szokatlan, péntek esti időpontban. A csapatok még javában melegítenek a pályán. Brinszky Adrián valamelyest változtatott a délelőtt közölt kezdőcsapaton, Koncz és Hegyesi helyett Fülöp és Puskás lesz a kezdőben.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.