Sport

Futsal: kulcsemberei nélkül utazik Gyöngyösre az SZTE EHÖK SE

Futsal: kulcsemberei nélkül utazik Gyöngyösre az SZTE EHÖK SE

2013. január 21., hétfő
Futsal: kulcsemberei nélkül utazik Gyöngyösre az SZTE EHÖK SE

Hétfő este Gyöngyösön vendégszerepel az SZTE EHÖK SE NB II-es futsalcsapata. Cserenkó Szabolcs vezetőedző több kulcsemberét is nélkülözni kényszerül a nehéz találkozón.

Legutóbb, hétfőn, a masszív Monor elleni fordulatos, küzdelmes csatában végül az egyetemisták nevettek a végén (3-2), s most idegenben vár rájuk újabb nehéz megmérettetés vár a szegediekre. A Gyöngyössel már az előző kiírásban is komoly ütközeteket vívtak Türk Balázsék, s ez várhatóan hétfő este sem lesz másképp 19 órától a gyöngyösi sportcsarnokban. A Heves megyei alakulat legalább annyira masszív, ám jóval eredményesebb mint a Monor, ráadásul november 12. óta nem kaptak ki. Verhetetlennek nem nevezhetők persze, ám őszi botladozásaik úgy tűnik elmúltak, hiszen az elmúlt két hónapbeli remeklésük révén már a tabella 6. helyén állnak a Keleti csoportban. A két csapat őszi, algyői meccsét egyébként Csoszánszkiék nyerték 6-3-ra, van tehát miért revánsot venniük az egyetemistáknak. Velük szemben a szegediek nem éppen ideális körülmények között készülnek a presztízscsatára - hosszú, kimerítő utazás, kulcsemberek távolmaradása, első számú kapusuk eltiltása sújtja a gárdát. A csapat trénere azonban bizakodó. "A korai indulás és a vizsgaidőszak meghatározza a keretet - bár a pozitív visszajelzésekből kiindulva nem lesz létszámbeli problémánk. A

Kalános János, Berndt Dániel, Herczeg Gábor

trióra azonban most sajnos nem számolhatok, az imént felsorolt indokok miatt, illetve

Gombos Viktor

egymeccses eltiltását tölti. Már egy hete tudtuk, hogy a négy meghatározó játékos hiányozni fog, így remélhetőleg a szorgosan edzésre járó fiatalok fogják őket pótolni" - nyilatkozta Cserenkó Szabolcs

az SZTE EHÖK SE Futsal Club Facebook-oldalán

, hozzátéve, rengeteget dolgoztak azon, hogy a papírmunkán átrágják magukat, s az újonnan érkező három futsalos,

Hortobágyi Dominik, Berta Balázs

és

Huszár Lajos

játékengedélyei, orvosi iratai rendben legyenek, s ők is játszhassanak. "Az Energia SC Futsal Gyöngyös hazai környezetben mindenkire veszélyes. Sajnos nyerni még nem tudtunk Heves megyében, de ha fel tudunk pörögni a majd négy órás út után, akkor ez párosulhat egy jó eredménnyel" - latolgatta az esélyeket az edző. Az NB II-es bajnoki találkozót hétfő este 19 órától rendezik a gyöngyösi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.