Sport

Vízilabda: szegedi győzelem a megyei rangadón

Vízilabda: szegedi győzelem a megyei rangadón

2012. december 12., szerda
Vízilabda: szegedi győzelem a megyei rangadón

A várakozásoknak megfelelően nem okozott gondot Vincze Balázs magyarkupa-győztes egységének a szentesi kirándulás: a hazalátogató Somogyi Balázsék magabiztosan nyertek a megyei rangadón.

Különösebb izgalmakat nem hozott, ám küzdelmes, gyakran kemény, parázs összecsapást igen a két Csongrád megyei szomszédvár összecsapása a férfi vízilabda OB I 10. fordulójában. A sokkal erősebb Tisza-parti alakulat már az első negyedben elhúzott a házigazdáktól, akik a gólzáporos folytatásban sem tudtak feljebb kapaszkodni. A 9-5-ös szegedi vezetéssel eltelt szünet után inkább a keménység és a kiállítások, mint a gólok kerültek előtérbe, ritkán játszott teljes létszámmal mindkét csapat a harmadik negyedben. A záró felvonásban aztán ismét gólparádét láthatott a szentesi uszoda szurkolóhada, az A-Híd Szeged ekkor már nyolc góllal is elment, a végén azért még a szimpatikusan küzdő hazaiak kozmetikáztak az eredményen. 15-8-as győzelmével az A-Híd Szeged VE továbbra is veretlen a bajnokságban, s a találkozó remek hangolás volt a pénteki, Eger elleni szegedi szuperderbire.

Férfi vízilabda OB I alapszakasz 10. forduló:

Szentesi VK - A-Híd Szeged VE 8-15 (1-4, 4-5, 1-2, 2-4)

Szentes, Széchenyi ligeti uszoda. Vezette: Mucskai, Németh A.

Szentes:

Horváth T. - Józsa, Tóth Z., Bálint, Szabó L. 2, Szabó Z., Németh 1.

Csere:

Tóth P. 1, Nagy 1, Regős, Werner, Hegedűs 1, Pellei, Horváth A.

Vezetőedző:

Lukács Dénes.

Szeged:

Baksa - Kunac 1, Somogyi 1, Kiss 1, Hegedüs, Szivós 3, Juhász 1.

Csere:

Márkus, Vincze 1, Molnár 2, Younger 1, Kayes, Török 1, Molnár D.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

Emberelőny:

9/5, ill. 13/6.

Ötméteres:

2/1, ill. 2/2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.