Sport

Vízilabda: egyetlen szegedi pont Szentesről

Vízilabda: egyetlen szegedi pont Szentesről

2012. december 17., hétfő
Vízilabda: egyetlen szegedi pont Szentesről

Megnyert meccsen bukott két pontot az SZTE EHÖK SE női vízilabdacsapata, majd a házigazdák ifjaival szemben sima vereséget szenvedtek a rutinos szegedi lányok az OB I/B-ben szombaton.

Az előző fordulóban két vereséget szenvedett a szegedi alakulat, így a szentesi mérkőzéseken mindenképp javítani készültek. Az első mérkőzésen közel is volt a sikerhez az SZTE EHÖK SE, amely már a szünetben 4-1-re elhúzott a Pesterzsébeti Honvéddal szemben, azonban a rövid kispad - mindössze egyetlen cserével kelhettek útra a lányok - miatt a meccs második felére egyre jobban elfáradtak a Tisza-partiak, a koncentráció csökkenésével nőtt a kapufák aránya s az utolsó negyedben kiegyenlített az ellenfél. A Honvéd csaknem a győzelmet is megszerezte, miután az utolsó másodpercekben egy erősen vitatható ötméterest is megadtak a javukra - egy szegedi labdaszerzést nem fújtak vissza a játékvezetők, a csapat időt kért, megspórolandó a felúszást, ám a mérkőzés ellenőre jelezte, hogy a labda marad a Honvédnál, így a szabálytalannak minősített időkérés miatt járt a büntető - amit azonban

Varga Zita

bravúrral védett. A házigazdák elleni második találkozón fokozatosan egyre nagyobb hátárnyba kerültek a szegediek, s bár

Makra Melinda

és

Kuczora Imola

is 3-3 alakalommal zörgette meg az ellenfél hálóját, ez kevés volt a lendületes, és tartalékokkal is rendelkező fiatalokkal szemben, akik az első három negyedet megnyerve 11-7-es sima győzelmet arattak a megyei rangadón. Ezzel a szerzett egy ponttal eldőlt, hogy az utolsó forduló - amely igazából az október elején elmaradt első, szegedi kör pótlása - eredményeitől függetlenül az SZTE EHÖK SE már nem juthat be a felsőházi rájátszásba, hiszen 8 pont a lemaradása a 2. helyen álló Honvéd-utánpótlás mögött. A szegedi fordulót várhatóan január 19-én rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Női vízilabda OB I/B 3. forduló:

SZTE EHÖK SE - Honvéd Pesterzsébet VKSE 6-6 (2-0, 2-1, 2-2, 0-3)

Szentes. Vezette: Homonnai.

SZTE EHÖK SE:

Varga Z. – Makra 1, GÉMES 2, KUCZORA 2, Molnár Gy., Polyák, BORDÁS 1.

Csere:

Csüllög.

Edző:

Soós Bence.

Emberelőny:

2/-, ill. 5/-.

Ötméteres:

-, ill. 2/1.

Szentesi VK - SZTE EHÖK SE 11-7 (4-2, 2-1, 3-1, 2-3)

Szentes. Vezette: Homonnai.

Szentes:

Lekrinszki - Vida 1, Dudás 1, Bene 2, Farkas 1, Kádár 2, Rácz.

Csere:

Makai 2, Bartucz, Imre 2, Máté.

Edző:

Zantleitner Krisztina.

SZTE EHÖK SE:

Varga Z. – MAKRA 3, Gémes 1, KUCZORA 3, Molnár Gy., Polyák, Bordás.

Csere:

Csüllög.

Edző:

Soós Bence.

Emberelőny:

5/3, ill. 3/1.

Ötméteres:

3/2, ill. -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.