Sport

Labdarúgás: rekordnevezés a Veress Csaba-emléktornákra

Labdarúgás: rekordnevezés a Veress Csaba-emléktornákra

2012. december 15., szombat
Labdarúgás: rekordnevezés a Veress Csaba-emléktornákra

Vasárnap kilenc Csongrád megyei helyszínen közel hatvan csapat tiszteleg gyertyagyújtással és focival a 26 esztendős korában elhunyt ruzsai játékos emléke előtt.

Kilenc helyszínen rendeznek vasárnap emléktornát a nemrégiben tragikus körülmények között elhunyt ruzsai labdarúgó,

Veress Csaba

emlékére. Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága 2012. december 16-át Veress Csaba emléknapjává nyilvánította, s nemcsak a Homokhátság, de az egész megye csapataival közösen rója le tiszteletét. Zákányszék, Bordány, Balástya, Deszk, Domaszék, Székkutas, Mórahalom, Ásotthalom és Szeged (SZVSE-csarnok) települések ingyenesen rendelkezésre bocsájtják sportcsarnokaikat, ahol gyertyagyújtással, majd focival emlékeznek.

Nógrádi Tibor,

az MLSZ megyei igazgatója arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy egészen az utolsó pillanatig tartanak a jelentkezések, óriási az érdeklődés. "Közel hatvan csapat nevezett, ami remekül érzékelteti a Csongrád megyei labdarúgás egységét. Képviseltetik magukat a gyermekek, a fiatalok és az idősek, a profik és az amatőrök is. Nagy örömmel tölt el, hogy a megye futballközössége így összefogott, s szolidaritást vállalt a bajban. A tornák végén helyezéseket nem hirdetünk majd, minden részt vevő csapat győztesnek járó emlékplakettet kap a szolidaritás jegyében, a Csongrád megyei labdarúgó közösség nevében" - árulta el a sportvezető. A nevezési díj egyébként minimum ötezer forint, a befolyt összeget az elhunyt sportoló családjának utalják a szervezők, akik köszönetképpen a sajtóban is közzéteszik majd, ki mennyivel segített. A tornákat körmérkőzéses rendszerben bonyolítják le reggel 9 órától, 2×10, illetve 2×15 perces játékidővel és 5+1-es csapatlétszámmal, kivéve a kis tornateremmel rendelkező Mórahalmon és Balástyán, Szegeden a SZVSE-csarnokban (ezeken a helyeken 4+1 a csapatlétszám).

Akik a tornán nem tudnak részt venni, de segíteni, támogatni kívánják közvetlenül az elhunyt labdarúgó családját, megtehetik a következő bankszámlaszámon: Üllés és Vidéke Takarékszövetkezet: 57600060-10003475.

A csoportbeosztások:

Zákányszék

Szeged 2011 U15, Ruzsa I., Zákányszék, Balotaszállás, Pusztamérges, Öttömös, Páva vagányok, Tancsik Team

Bordány

Bordány Öregfiúk I., Bordány Öregfiúk II., Bordány II., Vakok, St. Mihály FC I., Zsombó

Balástya

Dóc, Slappooo, Szeged 2011, Balástya

Domaszék

Domaszék, Kiskundorozsma, Móravárosi Kinizsi I., Móravárosi Kinizsi II., Játékvezetők, Meggyesbodzás, Újszentiván, Imi csapata

Szeged, SZVSE-pálya

Grund FC, Kaszaper, SZTE EHÖK, IVE’s Talented reserves, St. Mihály FC II., MRM Team

Székkutas

Kukac FC, Győztesek, Mártély, Piros Presszó, Székkutas

Mórahalom

Arany Ászok, Májzsugor, Mórahalmi tanárok, Semmi esély, Méh-Hök, Bad Boys, Ruzsa, Szeghalom, Spanok

Ásotthalom

"A" csoport: Ásotthalom gyerek, Ásotthalom serdülő, Mórahalom gyerek, Mórahalom serdülő "B" csoport: Ásotthalom ifi, Ásotthalom felnőtt, Ásotthalom Öregfiúk I., Ásotthalom Öregfiúk II.

Deszk

Pázsit, Szőreg, Szőreg ifi, Tiszasziget, Baktó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.