Sport

Rögbi: 4. helyről várják a tavaszt a szegedi Gorillák

Rögbi: 4. helyről várják a tavaszt a szegedi Gorillák

2012. december 30., vasárnap
Rögbi: 4. helyről várják a tavaszt a szegedi Gorillák

A néhány éve megkezdett tudatos csapatépítő munka eredményeként a szegedi rögbisek évről-évre eredményesebben szerepelnek a különböző rögbi bajnokságokban és egyre szembetűnőbb a szegedi rögbisek jelenléte mind a helyi, mind az országos sportéletben.

"Az igazolt szegedi rögbisek mellett egyre nagyobb számban ismerkedhetnek meg a fiatalok e jellemformáló sportággal az iskolákban is, hiszen a szegedi Fit World SE rögbicsapat alapítói már a kezdetekkor célul tűzték ki az egészséges, sportos életmódra nevelés eszközeként a rögbi hazai népszerűsítését. Az elhatározást tettek követték, rendszeressé váltak az iskolai és iskolán kívüli bemutató foglalkozások és amatőr iskolák közötti rögbi tornák szervezése" - olvasható a Fit World Gorillák évértékelése a csapat honlapján. A programokat szakképzett rögbiedzők vezetik, így biztosított a minőségi munka és a fejlődőképes környezet. Munkájukat leginkább önkéntes alapon végzik, mint ahogy az egyesületnél mindenki. "A rögbi szeretete és tisztelete az a közös cél, ami mindannyiunknak erőt ad ehhez és ez motiválja játékosainkat is a jobb eredmények elérésében" - áll a számvetésben. A szegedi Fit World Gorillák Rugby Club felnőtt rögbi csapata második éve szerepel a legfelső osztályban, az Extraligában, ahol az előkelő 4. helyen zárta az őszi pontvadászatot, 1 győzelemmel 3 vereség ellenében, 69-176-os pontaránnyal. Debreczeni Dénesék az 1. fordulóban az Esztergomi Vitézektől szenvedtek 65-10-es vereséget, majd a 3. körben (a 2. fordulót tavaszra halasztották) az erdélyi Nagyvárad Spartanst győzték le nagy csatában 27-23-ra. A novemberi folytatásban két vereség következett, előbb a 4 győzelemmel és egy vereséggel listavezető Kecskeméti ARC otthonában (15-55), majd a Magyarországon dolgozó külföldiek csapata, a Budapest Exiles bizonyult jobbnak a Tisza-partiaknál 33-17-re. A Gorillák jelenlegi pozíciójukban megelőzik a Battai Buldogokat is, jóllehet a százhalombattai egység eddig mindössze két meccsét vívta meg. A csapat legeredményesebb játékosa a 14 ponttal a rangsor 10. helyén álló

Kovács Henrik

, továbbá a 13. helyezett, 12 pontos

Györgyey András

. Jól hajrázott a szegedi rögbi második vonalát képviselő SZTE EHÖK SE Rögbi szakosztálya is, az egyetemi csapat a Rögbi XV NB II-ben a 3. helyen, míg az Egyetemi Olimpiai Rögbi szakágban az élről várja a folytatást. A harmadosztályú csapat legeredményesebb játékosa

Mohai Sándor

, aki 7 céljával vezeti az NB II-es rangsort. Az említett férfi csapatok mellett a szegedi rögbis hölgyek és természetesen a korosztályos utánpótlás csapatok is versenyben vannak, előbbiek a tabella 5., utóbbiak közül a juniorok a 3., a kadettek a 6. helyen állnak pontvadászataikban, így a Magyar Rögbi Szövetség 2012-2013. évi versenykiírásának valamennyi versenyszámában versenyeznek szegedi tojáslabda-kergetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.