Sport

Kézilabda: nagy vereség a norvégoktól, marad a bronzmeccs + FOTÓK

Kézilabda: nagy vereség a norvégoktól, marad a bronzmeccs + FOTÓK

2012. december 15., szombat
Kézilabda: nagy vereség a norvégoktól, marad a bronzmeccs + FOTÓK

Jó első negyedóra után nem sikerült a bravúr a norvég női kézilabda-válogatott ellen a magyar csapatnak a szerbiai Európa-bajnokságon, így a bronzéremért játszhatnak Görbiczék.

A magyarok tétmérkőzésen hét éve nem nyertek a norvégok ellen, akik most is a sportág trónján ülnek: ők az aktuális olimpiai és világbajnokok, ezen kívül az elmúlt négy Eb-t megnyerték. Soraikat erősíti két győri légiós, a kapus

Katrine Lunde Haraldsen

és a beállós

Heidi Löke

. A mérkőzés előtt derült ki, hogy utóbbi már nem élettársa a magyarok szövetségi kapitányának,

Karl Erik Böhnnek

. Az első elődöntőre a vártnál kevesebb, nagyjából kétszáz magyar szurkoló érkezett, az északiak a lelátón nyomasztó fölényben voltak. Eleinte minden norvég gólra érkezett válasz. Már ekkor feltűnő volt Tomori vállalkozókedve és a rivális kőkemény védekezése. A magyarok először a 8. percben vezettek (5-4), pedig

Görbicznek

nem is igazán ment a játék: első négy lövéséből csak egy lett gól.

Szerekes

kiállítása alatt 9-7-ről egyenlítettek a több poszton is cserélő norvégok, majd a 20. percben megint náluk volt az előny. A

Kisst

váltó

Herr

védéssel kezdett, ám amikor 11-9 lett, Böhn időt kért.

Edin

a kapunak háttal is betalált, ezzel elindította a lejtőn a magyarokat: sorra maradtak ki a ziccerek és még Görbicz is büntetőt rontott klubtársa ellen. A félidő utolsó 13 percét 9-2-re nyerte a címvédő.

A második játékrész elején egy kis reményt adott, hogy Kristine Lunde-Borgersent - a kapus ikertestvérét - kiállították, így sikerült feljönni 17-14-re. Azonos létszámban visszaállt a korábbi különbség, ráadásul a bírók sem álltak feladatuk magaslatán, ítéleteikkel gyakrabban sújtották a magyarokat. Támadásban rengeteg volt a hiba, a megszerzett labdákból könnyű gólokat szerzett az ellenfél. Negyedórával a vége előtt már 22-15 volt az állás, a magyarok láthatóan megtörtek, így nem sokkal később már "közte tíz" volt (26-16), a hátralévő időben pedig szurkolótáborának kiszolgálásával volt elfoglalva norvég csapat. A magyarok csak az első bő negyedórában tudták megnehezíteni az egyre magabiztosabbá váló északiak dolgát. A magyar válogatott így vasárnap a bronzéremért mérkőzhet a kontinensviadalon a házigazdákkal, mivel a szerbek a szombati, belgrádi elődöntőben a végletekig izgalmas csatában 27-26-ra kikaptak az olimpiai ezüstérmes montenegrói együttestől.

Női kézilabda Európa-bajnokság elődöntő:

Norvégia - Magyarország 30-19 (16-11)Norvég góldobók: Koren-Riegelhuth, Edin 6-6, Herrem 5, Breivang, Alstad 3-3, Löke, Gosse 2-2, Frafjord, Kr. Lunde, Sulland 1-1 Magyarország: Kiss - Kovacsicz, Tomori 3, Görbicz 6/2, Szamoránsky 2, Szucsánszki 2, Vérten 4, cserék: Herr (kapus), Szekeres, Triscsuk, Bódi, Kovacsics, Klivinyi, Bulath 2 Hétméteres: 2/-, ill. 3/2. Kiállítás: 8 perc, ill. 6 perc. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány: "Az eltervezett támadó játékot nem sikerült megvalósítanunk, így aztán nem is lehetett más a vége. Csak az első negyedórában voltunk jók, utána rengeteg hibánk volt. A norvégok könnyű gólokat szereztek. Ők voltak az esélyesek, de nincs ennyi különbség a két csapat között. Nem szabad megállnunk. Az érem a cél, ehhez vasárnap nyerni kell." Szucsánszki Zita: "Demoralizáló volt, hogy nemcsak a norvég csapatot, hanem a francia bírópárost is le kellett volna győznünk. Erővel bírni kell a bronzmeccset." Herr Orsolya: "Nagyon akartunk, nagyon készültünk, és lehet, hogy ez volt a baj. Ma így sikerült." Tomori Zsuzsanna: "Húsz percig méltó ellenfelek voltunk, utána viszont sok hibánk volt, és a bírók sem voltak következetesek. A norvégok jók, de most legyőzhettük volna őket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.