Sport

Kézilabda: dorozsmai győzelem a városi rangadón + FOTÓK

Kézilabda: dorozsmai győzelem a városi rangadón + FOTÓK

2012. december 10., hétfő
Kézilabda: dorozsmai győzelem a városi rangadón + FOTÓK

Városi rangadót vívtak szombaton a női kézilabda NB I/B-ben Szegeden: az újonc KSZSE-Algyő együttese az SZKKSE-t fogadta.

Első hivatalos tétmérkőzését vívta egymással a két városi rivális, melynek stábjában és játékosállományában többen is megfordultak már a másik csapatnál - például a dorozsmaiak edzője,

Marosán György

, tavaly még a KSZSE-t vezette az NB II 3. helyéig. Igazi presztízscsatát hozott tehát az összecsapás, amelyen azonban jobban kijött a vendégek nagyobb rutinja fiatal hazaiakkal szemben, akik egyébként a büntetőket is jobban értékesítették, amíg az SZKKSE heteseit egy kivételével fogták a hazai kapusok. 12-9-es SZKKSE vezetéssel fordultak a felek, s Velky Viktóriáék fölénye a második félidőben sem csökkent, így magabiztos, 28-20-as győzelmet arattak

Mandl Gábor

tanítványai felett. A juniorok csatáját ezzel szemben hasonló magabiztossággal nyerte a KSZSE alakulata 33-23-ra. Érdekesség, hogy a városi derbit a helyszínen tekintette meg

Skaliczki László

, a Pick Szeged mesteredzője, valamint csapatának több tagja is. Az idei szezon a két csapatnak még egy-egy találkozót tartogat: az SZKKSE az Orosházát fogadja december 15-én, szombaton 16 órától a dorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban, míg a KSZSE magyarkupa-meccset vív december 22-én, szombaton 18 órától az Érd ellen Algyőn.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 12. forduló:

Kézilabda Szeged SE-Algyő - SZKKSE Chance-Exicom 20-28 (9-12)

Szeged-Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 300 néző. Vezette: Kozák, Wenzel.

KSZSE:

Almási - Krivik 1, Pocsai 3, Kormány, Homoki 5, Forgó 6, Draxler O.

Csere:

Répás (kapus), Debreczeni, Hódi Sz., Puhalák 5, Volencsik, Gombos, Tótváradi.

Edző:

Mandl Gábor.

SZKKSE:

Dobó - Vadászy 3, Velky 6, Lehmann-Dobó 3, Karsai 6, Aron 3, Zsilák 3.

Csere:

Szalma, Kovács (kapusok) Vér 2, Mészáros, Zsibrita 1, Mocsári, Huszka 1, Orell, Szigeti.

Edző:

Marosán György.

Hétméteres:

5/5, ill. 4/1.

Kiállítás:

10 perc, ill. 10 perc. Marosán György:

"Bizonyítottak ma a lányok mindenkinek. Büszkeséggel tölt el hogy ilyen csupa szív emberekkel dolgozhatok. Mi hiszünk magunkban és csak ez számít, dolgozunk és haladunk előre. További sok sikert kívánok a KSZSE-nek is!."

Junior mérkőzés:

Kézilabda Szeged SE – Szeged KKSE 33-23 (17-10)

KSZSE:

Máté-Tóth – Speth 1, Német 6, Deák 6, Sebők 3, Szécsi 8, Giricz 6.

Cserék:

Kürti, Horvát (kapusok), Koltai 1, Czesznak, Farkas 2, Simon.

Az SZKKSE legeredményesebb játékosa:

Kovács B. 5 Miklósné Kocsis Éva:

"A csütörtöki OJK mérkőzést nem sikerült teljesen kipihenni, ezért egy kicsit fásultabban játszottunk, mint ahogy azt vártam. Ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk az őszi szezon utolsó mérkőzésén. Ezzel a tabella 7. helyén állunk, ami mindenképpen dicséretes, egy ilyen fiatal csapattal."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.