Sport

Vízilabda: a török katlanban is nyert a Vincze-csapat

Vízilabda: a török katlanban is nyert a Vincze-csapat

2012. november 28., szerda
Vízilabda: a török katlanban is nyert a Vincze-csapat

Nagy csatában, magabiztos játékkal elért győzelemmel folytatta veretlenségét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoportjának küzdelmeiben az A-híd Szeged VE, Isztambulban.

A főleg délszláv idegenlégiósok egész hadával felálló török sztárcsapattal szemben küzdelmes mérkőzést kényszerült vívni

Vincze Balázs

csapata. A hazai pályát megfújta az olasz-ukrán bírói kettős, ám ez sem akadályozhatta meg abban

Szivós Mártont

, hogy az első negyedben emberelőnyből vezetéshez juttassa csapatát (0-1). A török sztárklub sorra kapta az emberfórokat, ám a remek védekezés, valamint

Baksa László

védéseinek köszönhetően a szegedi háló érintetlen maradt. Csakúgy mint a második negyedben, ugyanakkor

Somogyi Balázs

egy káprázatos bombagóllal már kettőre növelte a Tisza-partiak előnyét. A gólszegénynek ígérkező találkozó ezen játékrészében már több találat nem esett, nem úgy a fordulás után! Molnár Tamás kétszer villant, egyszer centerből egy lélegzetelállító csavart bemutatva, majd előnyből, már 4-0 volt a Szeged javára, s bizony, eldőlni látszott a találkozó. Ekkor azonban még jobban megfújta a hazai pályát a játékvezetői páros, s a lehetőséggel élni is tudott a Galata (1-4).

Kiss Csaba

azonban hamarosan egy emberelőnyt értékesítve újra négyre növelte a szegedi előnyt, amire aztán fórból, majd megúszást követően válaszoltak a hazaiak, lassan felkapaszkodva a mieinkre (3-5). A záró játékrészben aztán újra visszaköszönt az első félidő, sokáig nem esett gól, egészen a hajráig, amikor

Aljosa Kunac

vette be a hazai kaput, eldöntve a találkozót (3-6).

Petar Kovacevic

, a törökök montenegrói edzője időkéréssel próbálta felrázni az övéit két és fél perccel a végső dudaszó előtt. A hazaiak egy centergóllal még felzárkóztak 6-4-re a véghajrában, majd az utolsó percben újabb időkéréssel spórolták meg a felúszáshoz szükséges időt, ám Baksa bravúros védése állta útját a török ostromnak, a végén pedig már megtartotta a labdát a szegedi alakulat. 6-4-es isztambuli győzelmével továbbra is őrzi vezető pozícióját a D csoportban Vincze Balázs egysége.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoport 5. forduló:

Galatasaray - A-Híd Szeged VE 4-6 (0-1, 0-1, 3-3, 1-1)

Isztambul, Ergun Gürsoy Olimpiai Uszoda. Vezette: Caputi (olasz), Bjeljevcov (ukrán).

Szegedi gólszerzők:

Molnár T. 2, Szivós, Somogyi, Kiss Cs., Kunac 1-1. Vincze Balázs a csapat Facebook oldalának:

"Nehéz meccsre számítottunk, az is lett. A találkozó elején remekül védekeztünk, Baksa Laci remek napot fogott ki, nehéz volt felőrölni a törököket. 5-1-nél már éreztem, hogy meglesz a győzelem, aminek nagyon örülök, és gratulálok a csapatnak!"

További eredmény:

Spandau 04 Berlin - CSM DiGi Oradea 15-13 (4-4, 5-1, 3-5, 3-3)

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoportjának állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

A-Híd Szeged VE

4

4

-

-

36

25

11

12

2.

Partizan Beograd (szerb)

4

2

1

1

33

30

3

7

3.

Galatasaray (török)

4

1

1

2

27

29

-2

4

4.

CSM DiGi Oradea (Nagyvárad – romániai)

4

1

-

3

40

45

-5

3

5.

Spandau 04 Berlin (német)

4

1

-

3

37

44

-7

3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.