Sport

Vízilabda: a hiányzók ellenére is kötelező feladat

Vízilabda: a hiányzók ellenére is kötelező feladat

2012. november 2., péntek
Vízilabda: a hiányzók ellenére is kötelező feladat

Három meghatározó játékosa is a Világligában szereplő válogatottal tart a hétvégén az A-Híd Szeged VE együttesének, a győzelem azonban így is kötelező Pécsen az OB I 5. fordulójában.

Négy forduló után veretlenül áll a férfi vízilabda OB I-ben az A-Híd Szeged VE együttese, mely szombaton 16 órától Pécsen ugrik medencébe.

Vincze Balázs

a magyar válogatott olaszok elleni szombat déli Világliga-selejtezője miatt három kulcsemberét - a kapus

Baksa Lászlót

, valamint

Decker Ádámot

és

Szivós Mártont

-, ám a baranyaiak legyőzése így is kötelező feladat a gárda számára. A szegedi egység csak rosszabb gólaránya miatt szorul a tabella második helyére a ZF-Eger mögött, míg a vendéglátók a 11. helyen szerénykednek, mindössze 1 győzelemmel, ugyanakkor 3 vereséggel. Egyetlen győzelmüket az újonc egri főiskolások ellen aratták (11-9), előtte azonban kikaptak a Honvédtól (6-11), a ZF-Egertől (2-9), legutóbb pedig a Vasastól (12-7). A vendégek ugyanakkor eddig - a várakozásoknak megfelelően - veretlenek a bajnokságban.

A klub megújult honlapja

szerint Vincze Balázs vezetőedzőnek lehetősége lett volna halasztást kérni a hiányzók miatt, ám a mester nem kívánt élni ezzel, hiszen a csapat programja zsúfolt, a bajnokság mellett jövő hétvégén a magyar kupa négyesdöntője, valamint a hónap folyamán Bajnokok Ligája találkozók is várnak Molnár Tamásékra. A kupát illetően

megjegyzi a weboldal

, hogy a doppingvétség miatt félévre eltiltott

Török Béla

a november 10-i, Vasas elleni elődöntőn már a tréner rendelkezésére állhat. A pécsieknél a szegedi vízilabdabarátok számára régi kedves ismerős lehet a kapus

Barát Ferenc

, aki sokáig volt az egykori Szeged Beton első számú kapusa, majd az utóbbi években Nagyváradon védte a ketrecet, s csak a nyáron igazolt a Mecsekaljára. A találkozót szombaton 16 órától rendezik a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.