Sport

Női futball: vállalható vereség az MTK-tól + FOTÓK

Női futball: vállalható vereség az MTK-tól + FOTÓK

2012. november 14., szerda
Női futball: vállalható vereség az MTK-tól + FOTÓK

Félóra alatt eldöntötte a három pont sorsát a válogatott játékosok hadával felálló, bajnoki címvédő MTK a Szegedi AK ellen vasárnap.

Mindkét csapat tartalékos felállásban kezdte a mérkőzést, bár a vendégcsapat így is 10 válogatott játékost vonultatott fel a kezdőben. A várakozásoknak megfelelően MTK rohamokkal kezdődött a meccs, ám a szegedi csapat masszívan védekezett, így igazán veszélyes helyzet az első negyedórában nem adódott a vendégek előtt. A SZAK megerősítette a középpályát, és sikerrel szorította ki a szélekre a Hungária körútiak támadásait. A 15. percben vezette első akcióját a hazai együttes: a középpályán kipasszolták a szellősen védekező ellenfelet, és

Papp Dorinát

hozták helyzetbe, akinek erőtlen lövését

Szőcs Réka

könnyedén védte. A 19. percben

Gál Tímea

indult meg hátulról a szegedi kapu felé, majd miután egy szép kényszerítővel visszakerült hozzá a játékszer, lendületesen a kapu felé tört. A védők nem tudták tartani vele a lépést, így a kimozduló kapus mellett nem okozott neki gondot a hálóba helyezni (0-1). Ezt követően

Szil Tünde

indította a jobb oldalon Papp Dorinát, aki nem vállalta be az egy-egy elleni küzdelmet az MTK védőjével, hanem kissé elhamarkodottan, 30 méterről ellőtte a labdát, amely a vendégkapus könnyű zsákmánya lett. A 28. percben

Vágó Fanny

a bal oldalról végzett el egy pontrúgást, de beadásnak szánt labdája végigpattogott a felsőlécen és elhagyta a játékteret. A 30. percben ugyancsak ő végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, és most már nem hibázott: okosan a bal felső sarokba tekert (0-2). Egy percre rá egy mintaszerű passzt követően ismét Vágó tört be a tizenhatoson belülre, jó ütemben húzta el a labdát a kivetődő

Földesi Lilien

előtt, majd a kétségbeesetten menteni igyekvő védőket megelőzve az üres kapuba passzolta a labdát (0-3). Ezt követően a hazai kapus percei következtek, az első félidő hátralévő részében legalább 5-6 bravúrt mutatott be, így az eredmény már nem változott.

A szünet után egy harapósabb SZAK jött ki a pályára, így sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, bár az MTK továbbra is kézben tartotta a mérkőzést. A kapuk a második játékrész elején nem nagyon kerültek veszélybe, inkább a középpályán folyt a küzdelem, ami már-már kezdett unalmassá válni... A 67. percben Vágó Fanny cselezte le magát az alapvonalig, pontosan visszagurított labdáját Gál Tímea bombázta rá, viszont Földesi Lilien ismét a helyén volt, és kitornázta azt. A 70. percben egy kitűnően beívelt szögletet Pádár Anita fejelt a felső lécre. Ezután a szegedi csapat vált aktívabbá. Előbb Szil Tünde indította jó ütemben Zimányi Kovács Anikót a bal oldalon, aki a tizenhatos sarkáról veszélyesen vette célba a hosszú felsőt, de rosszul jött ki a fals a lövésből, így a játékszer centiméterekkel elkerülte a kaput. A 78. percben egy jobb oldali beadást ismét ő fejelt 8 méterről, de a kapus magabiztosan védett. Rá egy percre egy tizenhatoson belüli kavarodást követően kijött a védőkről a labda, amit az érkező Harcel Boglárka lőtt el, de a jól helyezkedő Szőcs Réka kiütötte azt. A következő akcióból Lévai Nikolett emelt 12 méterről a szöget kiválóan záró kapus kezébe. A válasz nem sokáig késett! Egy bal oldali kontrát követően Vágó Fannynak ívelték be középre a játékszert a 85. percben, de közvetlen közelről leadott fejesét Földesi Lilien ismét bravúrral hárította. A 88. percben a büntetőterület sarkáról beívelt szabadrúgást Demeter Réka fejelte a hálóba, de lökés miatt már kifelé ítélt szabadrúgást a bíró és érvénytelenítette a találatot. A 90. percben Siska Odett futott el egy pontos passzal a jobb oldalon, és mivel védője lemaradt róla, befelé húzott, lövését azonban a kapuból kirobbanó hazai kapus jó érzékkel ütötte az alapvonalon túlra. Az utolsó percben az elvégzett szögletet követően újabb kapufát lőtt az MTK, de ez a végeredmény szempontjából ez már nem bírt komoly jelentőséggel. A másik oldalon Lipták Lilla helyzete zárta a találkozót. Az MTK győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség, de a sérülésektől tizedelt SZAK komoly ellenállást tanúsított, és nem adta olcsón a bőrét. Az első félidő jelentős vendégfölényt hozott, és mivel már ekkor eldőlt a meccs, így Turtóczki mester bátran cserélhetett. A második játékrészben - talán a cseréknek köszönhetően is - visszavett a tempóból a budapesti együttes, így a hazaiaknak is több lehetősége nyílt veszélyeztetni a kaput - meg kell azonban jegyezni, hogy a két vendég kapufánál szerencséjük is volt. Emellett Földesi Lilien bravúrjai is kellettek a viszonylag szoros eredmény eléréséhez.

Női labdarúgó NB I 12. forduló:

Szegedi AK - MTK Hungária FC - 0-3 (0-3) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Török (Bartucz, Bozóki) SZAK: Földesi - Boros, Kardos, Németh Zsó., Miklós, Lévai, Harcel, Lipták, Szil, Zimányi Kovács, Papp Dorina (Hethési 46'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. MTK: Szőcs - Demeter, Vesszős, Gál, Pinczi, Bobok, Smuczer, Tell, Pádár, Papp Dóra, Vágó. Vezetőedző: Turtóczki Sándor. Gól: Gál (19'), Vágó (30', 31'). Sárga lap: Németh Zsó. (23'), Harcel (67'), Kardos (76'), ill. Vágó (70'). Cserenkó Szabolcs: "Ismét sérülésektől tizedelt csapattal szálltunk szembe az ország legjobb együttesével. A háromgólos vereség ránk nézve hízelgő, bár az MTK a vezetés biztos tudatában a második félidőben már kevésbé játszott motiváltan. Sajnos a három kapott gólból kettő ismét súlyos egyéni hibákból született. Sok labdát adtunk el a középpályán, és igazán komoly gólszerzési lehetőségünk sem nagyon akadt, csupán szórványos próbálkozásaink voltak. A második félidőben összeszedettebbek voltunk, és többet meg tudtunk valósítani az előzetesen megbeszélt taktikából. Azt gondolom azonban, hogy tisztességesen helytálltunk a jóval nagyobb játékerőt képviselő bajnokcsapattal szemben." Turtóczki Sándor: "Örülök annak, hogy az első félidőben felszabadultan, és jól játszott a csapatom, amelynél a szezon végén néha már elő szokott fordulni, hogy háta közepére sem kívánja a játékot. Sajnos a második 45 percben ez érződött az együttesen. Mivel már az első játékrészben eldőlt a mérkőzés, így a másodikban nem koncentráltunk eléggé, ezért több hiba is csúszott a játékunkba. Ekkor természetesen már a Szeged is feljavult - kicsit agresszívabbak, bátrabbak lettek és támadásokat is vezettek. Az első félidőben egyértelműen mi domináltunk, a második játékrész jóval kiegyenlítettebb volt, összességében azonban magabiztos győzelmet arattunk."

További eredmények:

UTE Profisport - Viktória Trend Optika FC 1-2 (0-0) Páter Fit-Well-Nagypáli - 1. FC Femina 2-3 (0-1) BNLC-Csepel - Astra-Bíró-Kert FC 0-4 (0-1) Szabadnapos: Hegyvidék SE A Nyíregyháza Spartacus FC visszalépett a bajnokságtól.

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

MTK Hungária FC

11

11

-

-

71

4

67

33

2.

Astra-Bíró-Kert FC

12

9

2

1

44

12

32

29

3.

Viktória Trend Optika FC

11

9

1

1

64

7

57

28

4.

1. FC Femina

12

7

-

5

27

22

5

21

5.

Hegyvidék SE

11

6

-

5

20

37

-17

18

6.

UTE Profisport

12

4

1

7

15

31

-16

13

7.

BNLC-Csepel

12

4

1

7

26

57

-31

13

8.

Páter Fit-Well-Nagypáli

12

2

1

9

20

48

-28

7

9.

Szegedi AK

11

1

-

10

4

36

-32

3

10.

Nyíregyháza Spartacus FC (visszalépett)

-

-

-

-

-

-

-

-

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.