Sport

Móravárosi műfüves pályával gazdagodott Szeged

Móravárosi műfüves pályával gazdagodott Szeged

2012. november 30., péntek
Móravárosi műfüves pályával gazdagodott Szeged

Új futballpályája lett Szegednek: pénteken délután Móravároson megkezdődött egy műfüves grund műszaki átadása, mely az épülő Móra Balázs Sport és Szabadidőközpont első ütemének is tekinthető.

Idén szeptemberben tették le

a Móra Balázs Sport és Szabadidőközpont alapkövét

a Sancer-tavaknál. A szerződéskötést októberben hagyta jóvá két testület is,

a vagyongazdálkodási és a pénzügyi bizottság

, heteken belül pedig az építkezést is megkezdték.

„A műszaki átadás lényegében most azt jelenti, hogy a város átveszi a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) a kézilabda méretű műfüves pályát, amit kezelésre tovább ad egyik cégének, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek. A szövetség műszaki ellenőre a műszaki leírás alapján megvizsgálja, hogy teljesültek-e a tervben szereplő paraméterek, mint amilyen a világítás, a vízelvezetés, a műfű minősége stb. A pálya ünnepi átadása karácsonyra várható, több móravárosi eseménnyel egybekötve. Az első „hivatalos” meccset is ekkor játsszák, a Móravárosi Kinizsi csap össze a Móraváros Barátaival. Mintegy 28 millió forintból készült el a pálya, ebből 70 százalék a pályázati pénz a többi a város önereje. Szeged több pályázatot is nyert a szabadidőparkra, épül még öltöző egy kultúrház, játszótér és lesz parkosítás is. Móra Balázs Sport és Szabadidőpark első elkészült üteme ez, az egyik ékköve” – emelte ki

Nógrádi Tibor

, önkormányzati képviselő, az MLSZ területi igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.