Sport

Labdarúgás: Garán mesterhármasa is kevés volt a Kinizsi ellen

Labdarúgás: Garán mesterhármasa is kevés volt a Kinizsi ellen

2012. november 20., kedd
Labdarúgás: Garán mesterhármasa is kevés volt a Kinizsi ellen

Az első félidőben mutatott ellenállhatatlan játékával győzni tudott a Móravárosi Kinizsi a harcosan, de pontatlanul játszó vendég Csanádpalota II-Ambrózfalva csapatával szemben a labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoportjának 1. fordulóból halasztott mérkőzésén.

Már-már tavaszias időben a mérkőzés előtt bizakodhattak a nézők egy jó ütközetben, mivel mindkét csapat jó formában volt az elmúlt heteket tekintve. A Móraváros két, míg a Csanádpalota három forduló óta nem talált legyőzőre, így szinte biztos volt, hogy megszakad valamelyik csapat nyerő szériája. A mérkőzés elején repülőrajtot vett a Móraváros. Már a 2. percben vezetést szereztek a hazaiak:

Magyar Béla

végzett el egy szögletrúgást, amit a legmagasabbra emelkedő

Krébesz Attila

bólintott a léc alá (1-0). Nem sokkal később szinte megismétlődtek a korábban látottak: a 9. percben egy bal oldali szabadrúgást szintén Magyar végzett el, amire ismét remekül érkezett Krébesz, védőit megelőzve, magasra ugorva mattolta az ambrózfalvi kapuvédőt (2-0). Ezekben a percekben messze jobban játszott a móravárosi alakulat, szép passzokkal alakítottak ki több nagy helyzetet is. A 20. percben ismét Magyar osztott ki egy remek labdát

Laczi Zoltánnak

, aki 20 méterről bődületes lövéssel kilőtte a bal felső sarkot (3-0). Ezek után egy kicsit visszavett a tempóból a hazai csapat és átadta a kezdeményezés lehetőségét a vendégeknek. A 27. percben az ambrózfalvi

Garán Ferenc

végzett el egy szabadrúgást 18 méterre a hazai kaputól, remek csavarással a jobb kapufára rúgta a labdát, onnan pedig az addig kiválóan védő

Varga László

kapujába pattant (3-1). Nem hagyta ezt ennyiben a hazai csapat: a 44. percben

Vidákovics István

tálalt a védők mögé, az addig is jól játszó Laczit hozva így helyzetbe, a csatár a kimozduló

Bóna

kapus mellet elhúzva a labdát az üres kapuba talált (4-1). A második játékrészre

Gerebicz Attila

három cserét is kénytelen volt eszközölni. Talán a sok csere, esetleg a megnyugtató előny tudata volt az oka, de ezt követően összezavarodtak a hazaiak, az első félidei szép játékot nem tudták hozni, kapkodóvá, idegessé vált játékuk. Ezt ki is használta az Ambrózfalva, az 58. percben Garán kapott labdát meglehetősen lesgyanús pozícióban, amivel meg sem állt a kapuig, s nem is hibázott (4-2). Ezek után mindkét csapat egyre idegesebben játszott. A Móraváros az eredmény tartásáért, míg a vendégek az egyenlítésért küzdöttek. A 86. percben a csereként beálló hazai

Martonosi

buktatta a vendégek csatárát a saját tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt Garán rúgta, aki így mesterhármast ért el a mérkőzésen, ám csapatát ez sem mentette meg a vereségtől (4-3).

Labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 1. forduló (pótlás):

Móravárosi Kinizsi SK - Csanádpalota II-Ambrózfalva 4-3 (4-1)

Szeged-Gyálarét, 50 néző. Vezette: Bujdosó (Juhász, Bálint)

Móravárosi Kinizsi SK:

Varga L. - Varga G., Lukovics, Sövényházi G. (Valkai János 46'), Vidákovics, Magyar Béla (Petrusán Balázs 46'), Laczi, Gerebicz (Tisztl Mihály 73'), Makra (Martonosi Zsolt 46'), Krébesz (Valkai Zoltán 83').

Csanádpalota II-Ambrózfalva:

Bóna - Bársony, Lopuch (Balogh R. 75'), Zsótész, Kéri L., Stranszkiy (Dombi 35'), Roszkos, Garán, Kolompár, Trényi, Sirovicza.

Csere:

Horváth P., Nagy L.

Gól:

Krébesz 2, Laczi 2, ill. Garán 3.

Sárga lap:

Laczi, Martonosi, ill. Lopuch, Roszkos, Garán, Trényi. Gerebicz Attila:

"Az első félidő sziporkázó játékával felőröltük az ellenfelünket. Ez nem mondható el a másik félidőről ahol szinte momentumunk sem volt. Mintha két teljesen különböző csapatat jött volna ki a meccsre. Nem kis szerencse kelet ahhoz, hogy a megszerzett előnyt megtartsuk a mérkőzés végéig. Összességében elegedet lehetek az eredménnyel hiszen oda értünk a tabella közepére. Tavasszal jöhet a folytatás reméljük sokkal szebb játékkal."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.