Sport

Kézilabda: szombaton győzni kell a Zágráb ellen

Kézilabda: szombaton győzni kell a Zágráb ellen

2012. november 29., csütörtök
Kézilabda: szombaton győzni kell a Zágráb ellen

Szombat délután nem csak a jó évzárásért, de a továbbjutási remények életben tartásáért is küzd a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged. Mindenképp győzni kell a zágrábiak ellen.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjában jelenleg az 5. helyen áll a Pick Szeged a svájci Schaffhausen legyőzésével begyűjtött 2 ponttal, épp az említett alakulatot megelőzve. Mivel a hatosból az első négy helyezett jut tovább a legjobb 16 közé, így létfontosságú, hogy a szegedi alakulat begyűjtse újabb két pontját a horvátok ellen. Ez az 1. fordulóban nem sikerült idegenben, akkor a megfiatalodott horvát gárda 30-27-re verte a nagy reményekkel kiutazó Tisza-partiakat.

ONLINE!

A SZEGEDma.hu szombaton 17.15-től percről-percre frissülő szöveges online tudósításban közvetíti a Pick Szeged - CO Zagreb férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzést! Szurkoljunk együtt a szegediek sikeréért!

Azóta

Skaliczki László

csapatának számos nagyon jó pillanata volt a topsorozat mérkőzésein az ősz folyamán, ám a svájciakon kívül más csapatot sem itthon, sem idegenben nem sikerült legyőzni. Ugyanakkor a legutóbb, Barcelonában mutatott játék is igazolja, hogy a egyre jobban összeérik az alakulat a komolyabb ellenfelek elleni mérkőzésen, ahol sokkal fontosabb az egységes játék, mint az egy-két kivételt kivéve gyengébb hazai csapatok ellen.

Zubai Szabolcs

, a Pick válogatott beállósa bizakodóan nyilatkozott

a klub honlapjának adott interjújában

. "Akkor egészen más állapotban voltunk, mint most, az út elején jártunk. Úgy gondolom és érzem, hogy azóta rengeteget fejlődtünk, összekovácsolódtunk, sok-sok meccset játszottunk. Jó csapat a Zágráb, hiába gyengült meg a nyáron, kiváló játékosok maradtak a keretében, éppen ezért kell majd nagyon odafigyelnünk, koncentráltan játszanunk" - közölte a horvátokkal kapcsolatban, hozzátéve, a csapategységben rejlik a Pick ereje: "Ha mindannyian egyfelé húzzuk a szekeret, akkor meglehet a siker. Márpedig nagyon együtt van a társaság!" Mindezek mellett kiemelte a közönség szerepét is, akik nem egyszer mutatták meg, hogy képesek a győzelembe hajtani a csapatot. A horvátoknak sem termett túl sok babér a Pick legyőzése óta. Mindössze egy pontot szereztek a szegediek legyőzése után, amikor a 2. körben a Minszk otthonában értek el 27-27-es döntetlent. Azóta nagy zakó otthon a Barcelonától (21-32), és szűkebb a Füchse Berlintől (24-25), akik ellen idegenben is kikaptak (27-29), s különösen fájó lehet számukra a Svájcban elszenvedett 28-27-es vereség is. Ezek az eredmények ugyanakkor azt is mutatják, hogy idegenben is képesek a szoros eredmény elérésére, s nem csak hozzájuk hasonló képességű alakulat ellen. Alábecsülni tehát végképp nem szabad a szombati vendégeket. A hazaiaknál két kulcsfontosságú légiós,

Jonas Larholm

és

Rajko Prodanovic

küzdenek bokasérüléssel, valamint a csapatkapitány

Vadkerti Attila

hátfájdalmakkal, remélhetőleg mindannyian tudják vállalni a szombati meccset. A korábban vállsérüléssel bajlódó

Czina József

rehabilitációja azonban elhúzódik februárig, rá tehát nem számíthat Skaliczki mester. A szombaton 17.15-kor kezdődő találkozót norvég bírói kettős vezeti

Kenneth Abrahamsen

és

Arne M. Kristiansen

személyében. Jegyek szerdától kaphatók elővételben a meccs helyszínén, azaz az újszegedi sportcsarnokban 15 órától 18.30-ig. A belépő 3000 forintba, a családi jegy (1 felnőtt + 1 gyermek) 3500 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.