Sport

Kézilabda: ismét a Békéscsabával kupázik az SZKKSE

Kézilabda: ismét a Békéscsabával kupázik az SZKKSE

2012. november 13., kedd
Kézilabda: ismét a Békéscsabával kupázik az SZKKSE

Szerda este a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában rangos ellenféllel mérkőzik az SZKKSE együttese: a Békéscsaba kupaezüstérmes, KEK-résztvevő egysége érkezik Dorozsmára.

A két csapat tavaly is megmérkőzött a kupasorozat ugyanezen szakaszában, akkor a csabaiak

21-5-ös félidő után 32-18-as győzelmet arattak

a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban, majd egészen a döntőig meneteltek, ahol a Győr ellen azonban már nekik sem volt esélyük, s a húszgólos vereség (22-42) ezüstérmet és - Görbicz Anitáék bajnoki címe és Bajnokok Ligája indulása nyomán - KEK-indulást jelentett számukra. A nemzetközi sorozatban a 3. forduló első mérkőzésén azonban elszállni látszanak a békésiek reményei, lévén a hétvégén ötgólos vereséget szenvedtek (22-27) a norvég Stabaek együttesétől a Viharsarokban. "Számunkra jutalomjáték lesz a szerdai Békéscsaba elleni kupameccs. Álmodozni persze lehet, de tudjuk jól, hogy a tavalyi magyarkupa-ezüstérmes ellenfél sokkal erősebb játékoskerettel rendelkezik mint mi, s láthattuk hogy hétvégén is mire voltak képesek a nemzetközi kupasorozatban. Ettől függetlenül természetesen nem feltartott kézzel lépünk pályára ellenük, de elsősorban a szombati, Kispest elleni idegenbeli bajnoki a fontos számunkra, ahol majd igyekszünk bravúrt elérni a kemény 100-150 fős ultratábor támogatta kispestiek otthonában" - mondta el portálunknak

Marosán György

, a szegediek edzője a szerda esti találkozó kapcsán. A dorozsmai lányok egyébként a kupa 1. körében a Csorvás otthonában arattak kiütéses győzelmet (35-18) - érdekesség, hogy a közelmúltban az NB I/B-s bajnokságban meglepetésre kikaptak a Tisza-partiak a Békés megyeiektől - melyet a 2. fordulóban Hódmezővásárhelyen is megismételtek (36-15). A bajnoki küzdelmek során a hétvégén a veretlenül listavezető EKF csapatát verték itthon 25-21-re, azaz nagy skalpot begyűjtve hangoltak Vér Vivienék a rangos ellenféllel szembeni kupatalálkozóra. A Békéscsaba elleni találkozót szerda este 18.15-től vívják Dávid Zsuzsiék a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.